Sommersolverv 2021
yöttömän yön tapahtumaviikonloppu

Sommersolverv 2021 - infosivu

Velkommen til Lofoten! Brynhildin ja Shelyesin yhteistyötapahtuma Sommersolverv 2021 järjestetään tänä kesänä heinäkuun alussa 9.-11.7.2021.

Luvassa on tuttuun tapaan villit ratsastuskilpailut, jotka tänä vuonna toteutetaan monilajikilpailuina; kolmipäiväisen tapahtuman aikana kisataan kouluratsastuksessa, rataesteillä ja maastoesteillä. Lisäksi kaikkiin kolmeen lajiin kenttäratsastustasojen mukaisesti osallistuneet ratsukot palkitaan vielä erikseen sunnuntaihin huipentuvassa kenttärankingissa.

Sommersolverv on Lofoottien suurin vuosittainen ratsastustapahtuma, joka tuo kaupunkiin kymmenittäin vierailevia ratsukoita lähistöltä ja eri puolilta Eurooppaa. Ratsastuskilpailujen lisäksi tapahtuman agendana on esitellä Svolværin upeaa miljöötä ja paikallisia yrityksiä sekä ruokaa tapahtuman kävijöille. Sommersolverv asettuu ajankohdallisesti Lofoottien parhaaseen kesäsesonkiin, jolloin kukoistavan turismin myötä seudulla riittää nähtävää ja koettavaa. Sommersolverv on avoin yleisötapahtuma, jota muutkin kuin kilpailutiimien henkilöstö ovat tervetulleita seuraamaan pientä pääsymaksua vastaan. Tapahtumaa on mainostettu paikkakunnalla läpi vuoden, ja lähimaiden ratsastusfoorumeille kilpailukutsut on lähetetty loppukeväästä. Monet Lofootteja ja Svolværin seutua käsittelevät turismisivut mainitsevat Sommersolvervin kokemisen arvoisena spektaakkelina, minkä vuoksi kilpailupaikka on varmasti täynnä uteliasta yleisöä eri puolilta maailmaa.

Perjantai 9.7.2021

 • Paikka: Brynhild
 • Tapahtuman avaus Brynhildin ulkoareenalla
 • Villit kouluratsastuskilpailut (kutsu)
 • Väliaikaohjelma: vuonohevosen rotuesittely
 • Kouluratsastuskilpailujen palkintojenjako jokaisen luokan jälkeen

Lauantai 10.7.2021

 • Paikka: Shelyes
 • Villit esteratsastuskilpailut (kutsu)
 • Esteratsastuskilpailujen palkintojenjako jokaisen luokan jälkeen
 • Midnattssol-maastoretki

Sunnuntai 11.7.2021

 • Paikka: Brynhild
 • Villit maastoestekilpailut (kutsu)
 • Väliaikaohjelma talutusratsastusta Brynhildin hevosilla
 • Maastoestekilpailujen palkintojenjako jokaisen luokan jälkeen
 • Kenttäranking-luokkien mukainen palkintojenjako vastaavien maastoesteluokkien jälkeen
 • After ride -tapahtuma Havørnreiretissä (ks. info)
Tämänhetkinen osallistujatilanne:
23
maata edustettuna
316
ratsukkoa
596
starttia

Kilpailuinfot

Kouluratsastus 9.7.2021

Kilpailujen kouluratsastusosuus järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä Brynhildissä. Sään salliessa sekä suoritus että verryttely tapahtuvat Brynhildin suurella ulkokentällä. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Kisojen väliaikaohjelmana Brynhild järjestää vuonohevosen rotuesittelyn. Lue lisää villien koulukisojen kilpailukutsusta.

Esteratsastus 10.7.2021

Toisena tapahtumapäivänä, lauantaina, kilpaillaan villien estekisojen merkeissä Shelyesissä. Sään salliessa suoritus tapahtuu Shelyesin ulkokentällä ja verryttely maneesissa. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Estekisoissa ei ole varsinaista väliohjelmaa, mutta samana iltana järjestetään kaikille avoin Midnattssol-maastoretki. Lue lisää villien estekilpailujen kilpailukutsusta.

Maastoesteratsastus 11.7.2021

Viimeisenä päivänä järjestetään villit maastoestekilpailut, jotka starttaavat Brynhildin ulkokentältä, jossa ensimmäinen ja viimeinen hyppy suoritetaan. Maastoesteradat mutkittelevat Brynhildin ja Shelyesin lähiympäristössä maastossa, ja yleisölle on osoitettu katselupaikkoja myös reitin varrelta. Tuomareiden tauon aikana järjestetään talutusratsastusta Brynhildin vuonohevosilla. Lue lisää maastoestekilpailujen kisakutsusta.

Maastoesteluokkien palkintojenjaon jälkeen suoritetaan Kenttäranking-luokkien mukainen palkintojenjako, jossa palkitaan ne ratsukot, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kolmeen lajiin kenttäratsastuksen luokkajakoja noudatellen. Voit lukea kenttärankingista lisää kenttärankingin infosivulta, jossa myös kenttärankingin tulospalvelu sijaitsee.

Midnattssol-maastoretki

Tervetuloa maastoilemaan Lofoottien yöttömään yöhön, laskemattoman auringon alle! Koska Sommersolverv juhlistaa vuoden pisintä päivää, kesäpäivänseisausta, on yömaastoon osallistuminen ehdoton must tähän tapahtumaan osallistuessa. Tänä vuonna maastoretki sijoittuu keskimmäiselle kilpailupäivälle, lauantaille 10.7. Maastoretken kesto on noin 1,5 h, ja hinta omalla hevosella 200 vNOK. Maastoretkelle ilmoittaudutaan mukaan alempana tällä sivulla olevalla oheistoimintalomakkeella.

Maastoretken voi aloittaa joko Brynhildistä tai Shelyesistä hevosen majoituspaikasta riippuen, ja jos tulijoita on paljon, jaetaan ratsukot useampaan pienryhmään. Maastoretkelle osallistuminen ei sido vierailevia ratsukoita mihinkään, vaan on puhtaasti tarinallinen lisämauste. Tallin omat kävijät maksavat maastotunnin tavallisen ratsastustunnin tapaan, jos he haluavat maastosta osasuorituksen maastomerkkiä varten.

After Ride -tapahtuma

Viimeisenä kilpailupäivänä, sunnuntaina 11.7., Sommersolvervin tapahtumanjärjestäjät järjestävät viime vuoden tavoin After Ride -tapahtuman yhteistyössä paikallisen ravintola Havørnreiretin kanssa. Osallistujille tarjoillaan ravintolan yläkerrassa à la carte -illallinen (yläkerta, eli illallisosuus on kaikenikäisille avoin), ja klo 22 jälkeen myös ravintolan yökerhopuoli on avoinna täysi-ikäisille juhlijoille. Ravintolan yläkerta on auki tapahtumapäivänä klo 17-23 (keittiö sulkeutuu klo 22), ja alakerran yökerho on avoinna klo 22-04. Voit lukea Havørnreiretin puitteista lisää viime vuoden infotopicista.

Sommersolverv 2021 -passilla kaikki tapahtumaan osallistuneet ratsastajat, huoltojoukot, yleisö ja toimihenkilöt pääsevät Havørnreiretiin ilman sisäänpääsymaksua. Ravintolan narikka on maksullinen passista huolimatta.

Voit ilmoittautua mukaan After rideille alempana olevalla oheistoimintalomakkeella.

After rideille osallistumassa: Sven Steinbakk, Julie Dahlby, Christian Fjeld, Jasmine Lundén, Ella-Amalie Johansen Storvik, Madeleine Hagen, Anitta Pajusalo, Majina Ansamaa, Dochas Ansamaa, Anton Seljavaara, Matias Berg, Sarah Reyes, Vilja Kuiri, Catu Sarén, Emmanuel De Vito, Milla-Riina Arokoski, Sonia Stordahl, Liam Malmin, Beata Torvik, Astlyr Myhrvold, Joakim Helland, Joachim Jansen, Jesse Jansen, Amira Fuglesang , Sonja Grogsen, Kurt Blom, Katherine Jansen, Ulrich Kiesinger, Icarus Kristiansen, Marshall Kozlov, Dmitriy Kozlov, Grigori Kozlov, Aifric Flockhart, Meeri Hamara, Maesi Saarre, Alma Nummila, Petra Lammi, Ekaterina Golovka, Anamaria Antongiorgi, Anttoni Harva, Jacki Cartagena, Agnieszka Nadolny, Tia Baudelaire, Graham Glenn, Kätlin Risku, Jonathan Mac Domhnaill, Kian Darrow, Sylvia Silfvast, Elli Liekkiharju, Matteo Locatelli, Aatu Ahlström, Akseli Ruusuvuori, Jaro Santaharju, Tomas Bengström, Minerva "Mimi" Ilontaival, Aleksi Vaalavuo, Silvia Kurjensalo, Amelie Backlund, Valtteri Rokka, Isabella Sokka, Ylva Svendsen, Eirik Skeien, Marc Di Bianchi, Emilie Iversen

Toimihenkilöksi tapahtumaan?

Shelyes ja Brynhild palkkaavat tapahtumaan toimihenkilöitä eri rooleihin. Toimihenkilöksi ryhtymisen edellytyksenä on ainoastaan ohjeiden vastaanottamiseen riittävä norjan tai englannin taito. Voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Valitsethan ensisijaisesti sellaisen tehtävän, jossa ei ole vielä muita toimihenkilöitä (ks. toimihenkilötaulukko; painike alempana). Vastuutehtävien määrille ei ole rajoitusta: jos samaan pestiin ilmoittautuneita on useampi, toimihenkilöt vuorottelevat.

Kilpaileva ratsastaja, joka osallistuu toimihenkilöksi on oikeutettu lähtömaksualennuksiin (-10 % per 3 vastuutehtävää, kunnes lähtömaksu on 50% alkuperäisestä). Kaikki toimihenkilöt saavat 50vNOK arvoisen etusetelin kilpailupaikan ruokatarjoiluihin jokaiselle päivälle, jolloin henkilöllä on vastuutehtäviä. Paikallisille toimihenkilöille (Shelyesin ja/tai Brynhildin kävijöille), jotka ottavat kilpailuihin vähintään 10 vastuutehtävää, tarjoamme After Ridejen à la carte -illallisen puoleen hintaan.

Koko kilpailujen ajaksi (sis. tapahtumapaikkojen rakennus ja purku) talkootöihin pestautuville voimme myös tarjota ilmaisen majoituksen Shelyesin leirimökeillä.

Huom! Toimihenkilöksi ryhtyminen on pelkästään tarinallinen lisämauste, eikä se todellisuudessa sido mihinkään. Kaikki kilpailijat voivat ilmoittaa itsensä tai taustajoukkonsa toimihenkilöksi alempana olevalla oheistoimintalomakkeella.
Ilmoittauduitko toimihenkilöksi väärään paikkaan? Ota yhteys shelyesyllapito(at)gmail.com.

Vastuutehtävä Perjantai 9.7. Lauantai 10.7. Sunnuntai 11.7.
Kouluratsastus Rataesteet Maastoesteet
Vastuuhenkilö Viivi Vågsvær Jasmine Lundén Viivi Vågsvær
Lajituomarit Miriam Meisfjord
Jasmine Lundén
Henry Sääri
Nelly Jokikannas
Elli Liekkiharju
Dina Elvebakk
Isa Gris
Marius Valderhaug
Svetlana Valderhaug
Aleksi Vaalavuo
Matteo Locatelli
Edmund Archer
Miriam Meisfjord
Svetlana Valderhaug
Ronja Berg
Icarus Kristiansen
Kuuluttaja Aasa Korjus Aasa Korjus Aasa Korjus
Kansliatyöntekijä Sølvi Lillebø Karlsen
Sara Bakke
Jasmine Lundén
Janika Kortelainen
Sølvi Lillebø Karlsen
Sara Bakke
Sihteeri
Lk. 1. He C
Lk. 2. He B
Lk. 3. He A
Catu Sarén
Beata Torvik
Lk. 4. Va B
Catu Sarén
Beata Torvik
Lk. 5. Va A
Catu Sarén
Beata Torvik
Lk. 2. 80 cm
Lk. 3. 90-100 cm
Lk. 4. 110-115 cm
Lk. 5. 120-130 cm
LiputtajaN/A
Lk. 1. 60 cm
Lk. 2. 80 cm
Lk. 3. 90-100 cm
Lk. 4. 110-115 cm
Lk. 5. 120-130 cm
Lk. 5. 110-120 cm
KellottajaN/A
Lk. 1. 60 cm
Lk. 2. 80 cm
Lk. 3. 90-100 cm
Lk. 1. 50-60 cm
Lk. 2. 70 cm
Lk. 4. 100 cm
RatahenkilöN/A
Lk. 4. 110-115 cm
Lk. 5. 120-130 cm
N/A
Porttihenkilö
Lk. 4. Va B
Lk. 5. Va A
Lk. 1. 60 cm
Lk. 2. 80 cm
Lk. 3. 90-100 cm
Lk. 1. 50-60 cm
Lk. 2. 70 cm
Verryttelyvahti
Lk. 1. He C
Lk. 2. He B
Lk. 3. He A
Lk. 2. 80 cm
Lk. 3. 90-100 cm
Lk. 4. 110-115 cm
Lk. 5. 120-130 cm
Lk. 1. 50-60 cm
Lk. 2. 70 cm
Lk. 3. 90-95 cm
Lk. 5. 110-120 cm
Radan pohjahuolto Sven Steinbakk
Sven Steinbakk
Sonja Grogsen
Albert Svansen
Lähetti
Lk. 1. He C
Lk. 2. He B
Lk. 3. He A
Lk. 4. Va B
Lk. 5. Va A
N/AN/A
MaastoestetuomaritN/AN/A Sven Steinbakk
Christian Fjeld
Beata Torvik
Joakim Helland
Ulrich Kiesinger
Graham Glenn

Ilmoittautuminen oheistoimintaan

Voit ilmoittautua mukaan Sommersolverv-tapahtuman oheistoimintaan, kuten Midnattssol-maastoretkelle, After Rideille tai toimihenkilöksi kilpailuihin alla olevalla lomakkeella. Lomakkeen vasen reuna koskee hahmon tietoja, After Ride -osallistumista ja Midnattssol-maastoretkelle osallistumista, kun taas oikeassa reunassa on valittavissa eri toimihenkilöpestejä luokittain ja päivien perusteella jaettuna. Selkeyden vuoksi keskimmäinen päivä eli lauantai on erotettu vaaleansinisellä taustavärillä. Näet lisätietoa pitämällä hiirtä lomakkeessa olevien kuvakkeiden päällä.

Tämä lomake ei sisällä poisto-ominaisuutta, kuten kisaosallistumisissa. Jos ilmoittauduit vahingossa väärin tai haluat perua osallistumisesi, laita asiasta sähköpostia shelyesyllapito(at)gmail.com.

Vieritä taulukkoa täyttääksesi kaikki kentät.
Maa Henkilö Hahmosivu Luokat Perjantain vastuutehtävät Lauantain vastuutehtävät Sunnuntain vastuutehtävät
Kirjoita tähän maan KAKSIkirjaiminen lyhenne.
pakollinen vapaaehtoinen
Sihteeri
Lähetti (arvostelupöytäkirjojen kuskaaja)
Porttihenkilö
Verryttelyvahti
Radan pohjahuoltaja (ei luokittain ilmoittautumista)
Sihteeri
Liputtaja
Kellottaja
Ratahenkilö
Porttihenkilö
Verryttelyvahti
Radan pohjahuoltaja (ei luokittain ilmoittautumista)
Sihteeri
Liputtaja. Maastoestekisoissa toimii ratsukon lähettäjänä.
Kellottaja. Maastoestekisoissa seisoo maalissa, ja kellottaa suorituksen päättymisen.
Maastoestetuomari (ei luokittain ilmoittautumista)
Porttihenkilö
Verryttelyvahti
Radan pohjahuoltaja (ei luokittain ilmoittautumista)

Osallistun
After Rideille:
  Kyllä

Osallistun Midnattssol-maastoretkelle hevosella:
Lk. 1
Pe: helppo C
La: 60 cm
Su: 50-60 cm
Lk. 2
Pe: helppo B
La: 80 cm
Su: 70 cm
Lk. 3
Pe: helppo A
La: 90-100 cm
Su: 90-95 cm
Lk. 4
Pe: vaativa B
La: 110-115 cm
Su: 100 cm
Lk. 5
Pe: vaativa A
La: 120-130 cm
Su: 110-120 cm

Palkintoruusukkeet

Sommersolverv-tapahtumassa jaetaan Norjan ratsastuskilpailujen väristandardien mukaiset ruusukkeet. Sijoittunut ratsukko saa käyttää ruusuketta esimerkiksi hevosen tai ratsastajan varustekaapissa tmv. sivulla. Ruusukkeiden muokkaus tai käyttö muussa yhteydessä on kiellettyä. Ruusuketta ei saa väittää itse tekemäkseen, eikä jakaa eteenpäin muissa tapahtumissa.

Ruusukkeet © Jassu L. VRL-08942, copyjen merkitseminen ruusukkeen yhteyteen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Ei suoralinkitystä, tallennathan kuvan ensin omalle palvelimellesi ennen käyttöä!


1. sija

2. sija

3. sija

4. sija

5. sija

6.+ sija

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
webdesign © M Layouts, muokkaus VRL-08852 & VRL-08942