Tämänhetkinen osallistujatilanne
22
maata edustettuna
293
ratsukkoa
650
starttia

Sommersolverv 2022 -infosivu

Velkommen til Lofoten! Brynhildin ja Shelyesin yhteistyötapahtuma Sommersolverv järjestetään tänä kesänä heinäkuun alussa 8.-10.7.2022. Viimeinen ilmoittautumispäivä kaikkiin lajeihin on torstaina 7.7. klo 23:59, ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti vuorokauden vaihtuessa.

Viime vuotta mukaillen luvassa on jälleen villit monilajikilpailut; kolmipäiväisen tapahtuman aikana kisataan kouluratsastuksessa, rataesteillä ja maastoesteillä. Lisäksi kaikkiin kolmeen lajiin kenttäratsastustasojen mukaisesti osallistuneet ratsukot palkitaan vielä erikseen sunnuntaihin huipentuvassa kenttärankingissa.

Sommersolverv on Lofoottien suurin vuosittainen ratsastustapahtuma, joka tuo kaupunkiin kymmenittäin vierailevia ratsukoita lähistöltä ja eri puolilta Eurooppaa. Ratsastuskilpailujen lisäksi tapahtuman agendana on esitellä Svolværin upeaa miljöötä ja paikallisia yrityksiä sekä ruokaa tapahtuman kävijöille. Sommersolverv asettuu ajankohdallisesti Lofoottien parhaaseen kesäsesonkiin, jolloin kukoistavan turismin myötä seudulla riittää nähtävää ja koettavaa. Sommersolverv on avoin yleisötapahtuma, jota muutkin kuin kilpailutiimien henkilöstö ovat tervetulleita seuraamaan pientä pääsymaksua vastaan. Tapahtumaa on mainostettu paikkakunnalla läpi vuoden, ja lähimaiden ratsastusfoorumeille kilpailukutsut on lähetetty loppukeväästä. Monet Lofootteja ja Svolværin seutua käsittelevät turismisivut mainitsevat Sommersolvervin kokemisen arvoisena spektaakkelina, minkä vuoksi kilpailupaikka on varmasti täynnä uteliasta yleisöä eri puolilta maailmaa.

IRL-näkökulmasta Sommersolverv on monipuolinen kilpailutapahtuma, joka tuo yhteen useisiin eri lajeihin painottuneita harrastajia niin piirros- kuin valokuvallisilta talleiltakin. Villit kilpailut sopivat erityisesti tarinallista täytettä hevostensa kilpailukalentereihin kaipaaville harrastajille. Viime vuonna ensimmäistä kertaa nähty Discord-kisalive oli menestys, joten ratsukkojensa kilpailuja pääsee jännittämään livenä myös tänä vuonna.

Perjantai 8.7.2022

Brynhild

Lauantai 9.7.2022

Shelyes

Sunnuntai 10.7.2022

Brynhild

Perjantain ohjelma

Kilpailujen kouluratsastusosuus järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä Brynhildissä. Sään salliessa sekä suoritus että verryttely tapahtuvat Brynhildin suurella ulkokentällä. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Kisojen väliaikaohjelmana nähdään Brynhildin vuonohevoshuutokauppa. Lue lisää villien koulukisojen kilpailukutsusta.

Lauantain ohjelma

Toisena tapahtumapäivänä, lauantaina, kilpaillaan villien estekisojen merkeissä Shelyesissä. Sään salliessa suoritus tapahtuu Shelyesin ulkokentällä ja verryttely maneesissa. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Estekisojen väliohjelmana perheen pienimmät (tai miksei suuremmatkin) saavat ottaa mittaa toisistaan keppariestekisojen merkeissä. Samana iltana järjestetään myös jo perinteeksi muodostunut, kaikille avoin Midnattssol-maastoretki. Lue lisää villien estekilpailujen kilpailukutsusta.

Sunnuntain ohjelma

Viimeisenä päivänä järjestetään villit maastoestekilpailut, jotka starttaavat Brynhildin ulkokentältä, jossa ensimmäinen ja viimeinen hyppy suoritetaan. Maastoesteradat mutkittelevat Brynhildin ja Shelyesin lähiympäristössä maastossa, ja yleisölle on osoitettu katselupaikkoja myös reitin varrelta. Tuomareiden tauon aikana järjestetään väliohjelmaa, joka julkaistaan myöhemmin kisojen lähestyessä. Lue lisää maastoestekilpailujen kilpailukutsusta.

Maastoesteluokkien palkintojenjaon jälkeen suoritetaan Kenttäranking-luokkien mukainen palkintojenjako, jossa palkitaan ne ratsukot, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kolmeen lajiin kenttäratsastuksen luokkajakoja noudatellen. Voit lukea kenttärankingista lisää kenttärankingin infosivulta, jossa myös kenttärankingin tulospalvelu sijaitsee.

Kisalive seurattavissa tänäkin vuonna Discordissa:

Oheistapahtumat

Oheistapahtumat ovat puhtaasti tarinallinen lisämauste ja niihin ilmoittautuminen on vapaaehtoista, eikä se todellisuudessa sido mihinkään. Voit ilmoittaa oheistapahtumiin niin oikeita kuin keksittyjä NPC-hahmojakin. Oheistapahtumien ilmoittautumisissa ei ole itsepoistomahdollisuutta, joten ongelmatilanteissa ja virheilmoittautumisissa ota yhteys shelyesyllapito@gmail.com.

Perjantai: Brynhildin vuonohevoshuutokauppa

Ensimmäisen kilpailupäivän väliaikaohjelmana nähdään maineikkaana vuonohevoskasvattajana tunnetun Brynhildin järjestämä vuonohevoshuutokauppa. Huudettavat hevoset sekä tarkempi info huutokauppaan osallistumisesta löytyy tapahtuman Discordista.

Lauantai: Keppariestekisat

Estekisojen väliaikaohjelmana nähdään keppihevosestekisat, jotka ovat avoimet kaikenikäisille keppariharrastajille. Arvosteluna toimii A.2.0: jokaisesta radan ihanneajan ylittävästä alkavasta sekunnista kertyy yksi aikavirhepiste, sekä muut virhepisteet kertyvät normaalisti. Keppihevoskilpailuihin osallistuminen on ilmaista, ja jaossa on pienimuotoisia palkintoja sijoittuneille sekä ruusukkeet kaikille osallistujille.

Keppihevoskilpailut pidettiin livenä tapahtuman Discord-palvelimella 12.7.2022. (Kuvitteellisena) palkintona sijoittuneille kilpailijoille annettiin megapackit Kvikk Lunsj -suklaapatukoita sekä kaikille osallistujille pinkit Shelyesin ruusukkeet muistoksi osallistumisesta.

Tulokset (5 sijoittuu)

01. Hannes Mesi 0 vp 62.950 s
02. Lilian Gråskär 0 vp 68.874 s
03. Idyana Vella 0 vp 74.478 s
04. Esmée Lavigne 4 vp 60.958 s
05. Nero Mannio 4 vp 61.913 s
06. Jade Lehtonen 4 vp 64.668 s
07. Eedi Myllyoja 4 vp 72.450 s
08. Mathilde Haugen 4 vp 72.657 s
09. Sisu Taskinen 4 vp 73.244 s
10. Tobias Vallieres 4 vp 74.394 s
11. Krista Ollila 8 vp 61.152 s
12. Safira Zirani 8 vp 62.928 s
13. Emilia Lähteenmäki 8 vp 67.728 s
14. Julianna Haapala 8 vp 71.488 s
15. Linnéa Hansen 20 vp 83.370 s
16. Anton Seljavaara 34 vp 85.600 s
--- Hilla Järvinen hyl
--- Sandra Heyerdahl hyl
--- Kjell Ege hyl
--- Matias Berg hyl
--- Bert kesk


Lauantai: Midnattssol-maastoretki

Jo perinteen statuksen saavuttanut yöttömän yön maastoretki Midnatssol järjestetään tänä vuonna lauantai-iltana. Klo 22 starttaavalle maastoretkelle voi liittyä sekä Brynhildin että Shelyesin pihapiiristä, ja kestoltaan se on n. 1,5 tuntia. Ratsastajan on hallittava hevosensa maastossa kaikissa askellajeissa. Osallistuminen on mahdollista myös lainaratsulla. Maastoretken hinta on 480 vNOK. Oheistoimintalomakkeella voi päivittää osallistujan hevostietoa VIP:iin saakka.

Maastoretkelle osallistumassa (34 os.):
Jasmine Lundén – ?
Helka Kannisto –
Krista Ollila –
Mistel Mattelson
Kurt Blom –
Aifric Flockhart
Esmée Lavigne – Aronic Sense
Seong Yu-naUne de Toussaint
Pihla Järvinen – M.B. Juku
Sasha Falcen – ?
Eedi MyllyojaElytra
Marshall KozlovGhaggar Hakra
Vladimir KozlovK. O. Re-Echo Roar
Dmitriy KozlovNoor e Moriya
Isak BjörnssonAirborn Falcor
Petra LukkariHestia se Sailchuach
Jasmiina Rantakari – ?
Kiaran RosenbergHorda Ion
Ulriikka ArvoVoúrtsa
Salvia Salokangas – Ionin Suuri-Kelmi
Julianna Haapala – ?
Aura Immonen – Trioli
Sigrid HelanderSiquirres
Vilhelm RoutakorpiRTK Phoenix Song
Arlo CasadeiRTK Mustan Kissan Tango
Sisu Taskinen – ?
Jade Koskinen – Max frà Jakur
Isabella Berg – Cinderella
Jade LehtonenMoonshine’s gloria
Joonas HopealinnaMr Smarty Pants 5594 xx
Saga IsbergHannibal
Kiril Rautiainen – ?
Kjell Ege – ?
Salma StjärndahlBonnie KN

Sunnuntai: After Ridet

Tapahtumaviikonloppu huipentuu edellisten vuosien tavoin paikallisessa ravintola Havørnreiretissä järjestettävään After Ride -iltamaan. Tapahtuma starttaa yläkerrasta, jossa tarjoillaan tyylikäs kolmen ruokalajin illallinen. Illallisen jälkeen juhlakansa voi jatkaa iltaansa ravintolan alakerrassa sijaitsevassa yökerhossa. After Ridet ovat ikärajavalvottu (K18) tapahtuma.

After Rideille osallistumassa (57 os.):
Joachim Jansen
Arabella van Eerden
Jesse Jansen
Mandy Sterling

Ilmoittautuminen oheistapahtumiin on sulkeutunut.

Palkintoruusukkeet

Sommersolverv-tapahtumassa jaetaan Norjan ratsastuskilpailujen väristandardien mukaiset ruusukkeet. Sijoittuneet ratsukot tunnistaa tulossivulla lihavoidusta / tummemmasta rivinumerosta. Sijoittuneiden määrä riippuu kyseisen luokan osallistujamäärästä, mutta määrissä on noudatettu VRL:n ohjeistusta.

Sijoittunut ratsukko saa käyttää ruusuketta esimerkiksi hevosen tai ratsastajan varustekaapissa tmv. sivulla. Ruusukkeiden muokkaus tai käyttö muussa yhteydessä on kiellettyä. Ruusuketta ei saa väittää itse tekemäkseen, eikä jakaa eteenpäin muissa tapahtumissa. Tämä ohjeistus koskee myös tulossivuilla olevia lajin paras ratsukko-ruusukkeita.

Ruusukkeet © Jassu L. VRL-08942, copyjen merkitseminen ruusukkeen yhteyteen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Ei suoralinkitystä, tallennathan kuvan ensin omalle palvelimellesi ennen käyttöä!


1. sija

2. sija

3. sija

4. sija

5. sija

6.+ sija