Tämänhetkinen osallistujatilanne
27
maata edustettuna
318
ratsukkoa
500
starttia

Sommersolverv 2023 -infosivu

Velkommen til Lofoten! Brynhildin ja Shelyesin yhteistyötapahtuma Sommersolverv järjestetään nyt neljättä vuotta perätysten 23.-25.6.2023. Viimeinen ilmoittautumispäivä kaikkiin lajeihin on torstaina 22.6. klo 23:59, ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti vuorokauden vaihtuessa.

Viime vuotta mukaillen luvassa on jälleen villit monilajikilpailut; kolmipäiväisen tapahtuman aikana kisataan kouluratsastuksessa, rataesteillä ja maastoesteillä. Yleisön toiveita kuunnellen luokkien määrää on lisätty ja luokkakokoja pienennetty. Kenttäratsukot palkitaan tuttuun tapaan sunnuntaihin huipentuvassa kenttärankingissa, mutta tänä vuonna kenttäratsukot eivät voi tulla palkituksi osakokeissa, vaan heidät arvostellaan erikseen koulu-, este- ja maastoesteratsukoiden seasta.

Sommersolverv on Lofoottien suurin vuosittainen ratsastustapahtuma, joka tuo kaupunkiin kymmenittäin vierailevia ratsukoita lähistöltä ja eri puolilta Eurooppaa. Ratsastuskilpailujen lisäksi tapahtuman agendana on esitellä Svolværin upeaa miljöötä ja paikallisia yrityksiä sekä ruokaa tapahtuman kävijöille. Sommersolverv asettuu ajankohdallisesti Lofoottien parhaaseen kesäsesonkiin, jolloin kukoistavan turismin myötä seudulla riittää nähtävää ja koettavaa. Sommersolverv on avoin yleisötapahtuma, jota muutkin kuin kilpailutiimien henkilöstö ovat tervetulleita seuraamaan pientä pääsymaksua vastaan. Tapahtumaa on mainostettu paikkakunnalla läpi vuoden, ja lähimaiden ratsastusfoorumeille kilpailukutsut on lähetetty loppukeväästä. Monet Lofootteja ja Svolværin seutua käsittelevät turismisivut mainitsevat Sommersolvervin kokemisen arvoisena spektaakkelina, minkä vuoksi kilpailupaikka on varmasti täynnä uteliasta yleisöä eri puolilta maailmaa.

IRL-näkökulmasta Sommersolverv on monipuolinen kilpailutapahtuma, joka tuo yhteen useisiin eri lajeihin painottuneita harrastajia niin piirros- kuin valokuvallisilta talleiltakin. Villit kilpailut sopivat erityisesti tarinallista täytettä hevostensa kilpailukalentereihin kaipaaville harrastajille. Viime vuosina tutuksi tullut ja huikeaa suosiota niittänyt Discord-kisalive on tulossa tänäkin vuonna, mutta kilpailujen osuessa IRL-juhannusviikonlopulle kisalive ja tulosten julkaisu tapahtuvat myöhemmin. Liven tarkempi ajankohta ilmoitetaan lähempänä.

Perjantai 23.6.2023

Brynhild

Lauantai 24.6.2023

Shelyes

Sunnuntai 25.6.2023

Brynhild

Perjantain ohjelma

Kilpailujen kouluratsastusosuus järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä Brynhildissä. Sään salliessa sekä suoritus että verryttely tapahtuvat Brynhildin suurella ulkokentällä. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Lue lisää villien koulukisojen kilpailukutsusta.

Lauantain ohjelma

Toisena tapahtumapäivänä, lauantaina, kilpaillaan villien estekisojen merkeissä Shelyesissä. Sään salliessa suoritus tapahtuu Shelyesin ulkokentällä ja verryttely maneesissa. Kentän ympärille tuodaan kolmitasoiset katsomot tapahtumaa varten. Samana iltana järjestetään myös jo perinteeksi muodostunut, kaikille avoin Midnattssol-maastoretki. Lue lisää villien estekilpailujen kilpailukutsusta.

Sunnuntain ohjelma

Viimeisenä päivänä järjestetään villit maastoestekilpailut, jotka starttaavat Brynhildin ulkokentältä, jossa ensimmäinen ja viimeinen hyppy suoritetaan. Maastoesteradat mutkittelevat Brynhildin ja Shelyesin lähiympäristössä maastossa, ja yleisölle on osoitettu katselupaikkoja myös reitin varrelta. Tuomareiden tauon aikana järjestetään väliohjelmaa, joka julkaistaan myöhemmin kisojen lähestyessä. Lue lisää maastoestekilpailujen kilpailukutsusta.

Maastoesteluokkien palkintojenjaon jälkeen suoritetaan Kenttäranking-luokkien mukainen palkintojenjako. Voit lukea kenttärankingista lisää infosivulta, jossa myös kenttärankingin tulospalvelu sijaitsee.

Kisalive seurattavissa tänäkin vuonna Discordissa:

Oheistapahtumat

Oheistapahtumat ovat puhtaasti tarinallinen lisämauste ja niihin ilmoittautuminen on vapaaehtoista, eikä se todellisuudessa sido mihinkään. Voit ilmoittaa oheistapahtumiin niin oikeita kuin keksittyjä NPC-hahmojakin. Oheistapahtumien ilmoittautumisissa ei ole itsepoistomahdollisuutta, joten ongelmatilanteissa ja virheilmoittautumisissa ota yhteys shelyesyllapito@gmail.com.

Perjantai: Keppari-Kür

Koulukilpailujen väliaikaohjelmana perheen pienimmät (tai lapsenmielisimmät) pääsevät tanssahtelemaan kür-kouluohjelman keppihevosillaan itse valitsemansa musiikin tahdissa! Ohjelman kesto saa olla n. 2 minuuttia (musiikit miksataan etukäteen). Keppihevoskilpailuihin osallistuminen on ilmaista, ja jaossa on pienimuotoisia palkintoja sijoittuneille sekä ruusukkeet kaikille osallistujille.

IRL: Keppari-Kür "roolipelataan" livenä Discordissa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Luvassa on vähintään yhtä hauska spektaakkeli kuin viime vuoden keppariestekisat, joten tätä et halua missata! ;)

Keppihevoskilpailut pidettiin livenä tapahtuman Discord-palvelimella 9.7.2023. (Kuvitteellisena) palkintona sijoittuneille kilpailijoille annettiin megapackit Kvikk Lunsj -suklaapatukoita sekä kaikille hyväksytyille osallistujille pinkit ruusukkeet sekä hylätyksi tulleille violetit ruusukkeet muistoksi osallistumisesta.

Tulokset 19 os., 4 sijoittuu

01. Lia Wilson – Hammaspeikko (musiikki) 77,500 %
02. Sebastian Stenfors – Pinteleiden Käärijä (musiikki) 75,833 %
03. Verla Myllykoski – Tiuku (musiikki) 74,167 %
04. Maverick Richter – Pölyn Pelko (musiikki) 71,667 %
05. Hue Blacklake – Voikukka (musiikki) 70,833 %
06. Iiris Valla – Sonia II (musiikki) 70,000 %
07. Edla Myllykoski – Rusinante (musiikki) 69,167 %
07. Sasha Falcen – Arthur frà Falcen (musiikki) 69,167 %
09. Matthias Roos – Sukka Molly (musiikki) 67,500 %
10. Hannes Mesi – Ruusukvartsi (musiikki) 66,667 %
10. Bao Blacklake – Poni (musiikki) 66,667 %
12. Amelie Kettu – Kuparirannan Kuukivi (musiikki) 63,333 %
13. Matias Berg – øl (musiikki) 62,500 %
14. Aatu Wilson – Pemari (musiikki) 59,167 %
14. Marko Perälä – Markon Juopponi (musiikki) 59,167 %
16. Iida Mäki – Moonlight AB (musiikki) 58,333 %
17. Prima Dahl – MotoMoto (musiikki) 57,500 %
--- Anton Seljavaara – Sonia II (musiikki) hyl epäurheilijamainen käytös
--- Tobias Vallieres – Fitz-Herbert (musiikki) hyl radalta ulos astuminen

Lähtölistat

Anton Seljavaara – Sonia II
Sebastian Stenfors – Pinteleiden Käärijä
Hannes Mesi – Ruusukvartsi
Iida Mäki – Moonlight AB
Lia Wilson – Hammaspeikko
Sasha Falcen – Arthur frà Falcen
Edla Myllykoski – Rusinante
Verla Myllykoski – Tiuku
Marko Perälä – Markon Juopponi
Amelie Kettu – Kuparirannan Kuukivi
Matias Berg – øl
Hue Blacklake – Voikukka
Bao Blacklake – Poni
Tobias Vallieres – Fitz-Herbert
Aatu Wilson – Pemari
Prima Dahl – MotoMoto
Maverick Richter – Pölyn Pelko
Iiris Valla – Sonia II
Matthias Roos – Sukka Molly


Lauantai: SSV2023 fiilisarvostelu

Estekilpailujen väliaikaohjelmana nähdään fiilisarvostelu, joka on avoin kaikille hevoseläimille. Fiilisarvostelusta annetaan III-, II- ja I-palkinnot sekä pieniä tuotepalkintoja menestyneimmille hevosille. Fiilisarvostelun tuomaroi Brynhildin omistaja Viivi Vågsvær. Arvosteluun mahtuu 20 nopeinta ilmoittautujaa, ja jokainen ilmoittaja voi tuoda arvosteltavaksi vain yhden hevosen.

Fiilisarvostelun tulokset (14 os.), aakkosjärjestyksessä:

I-palkinto (ruusuke + päitset):
Zoa AshbeeCasually Mocking Chirp
Suloinen kirjava tamma astelee arviointitilaisuuteen korvat hörössä ja hurmaa tuomarin välittömästi uteliaalla olemuksellaan ja valloittavalla katseellaan. Tamma on selvästi valmis mihin vain ja se tuntuu kysyvän jatkuvasti katseellaan esittäjältään, mitä seuraavaksi oikein tehdään. Askellajit ovat erittäin kauniit, mutta hieman kiireiset. Ponin ja esittäjän yhteistyötä on miellyttävä seurata.
Kauniit sivut, joihin on selvästi panostettu – erityisesti luonne ja varustekaappi kiinnittävät huomion. Myös kilpailumenestys on vaikuttavaa, ja poni onkin selvästi lupaava esteratsu. Sivuilta välittyy kuva omistajansa silmäterästä.


Asher Byrne – Frost Bound Felis
Siro tamma, joka kiinnittää huomion heti persoonallisella värityksellään. Hevonen astelee arviointitilaisuuteen uteliaan oloisena. Se katselee hetken ympärilleen korvat hörössä ja kääntyy sitten esittäjänsä puoleen kuin kysyäkseen, että mitä ihmettä tänne oikein tultiin tekemään. Seisoo hienosti aloillaan tuomarin tutkittavana, mutta vilkuilee tätä samalla kiinnostuneena. Pitkät ja ilmavat liikkeet, joita on ilo seurata – liikkeet ovat selvästi tämän tamman vahvuus.
Monipuoliset sivut, joilta löytyy kaikkea. Sisältö on jäsennelty sivuille hyvin, ja sivuilta on helppo löytää kaikki etsimänsä. Teksteihin on selvästi panostettu, myös kuvagalleria on upea ja monipuolinen!


Aifric FlockhartK. O. SuperShook
Upeassa kunnossa oleva linjakas tamma. Kaunis, hieman harvinaisempi väri. Hevonen tarkkailee kiinnostuneena kilpailupaikan tapahtumia, mutta seuraa myös samalla kuuliaisesti esittäjäänsä. Alkuun tamma ei oikein malttaisi seistä aloillaan, mutta pienen neuvottelun jälkeen asettuu seisomaan tuomarin tutkittavaksi. Hevosella on hienot, matkaa voittavat liikkeet, joka se esittää oikein täsmällisesti.
Kattavat ja monipuoliset sivut, luonnekuvausta joutui tosin hieman etsimään. Upeat kuvat. Oli hauska huomata, että sivuilta löytyi myös jälkeläisten varsakuvat. Selkeästi menestynyt kilparatsu – palkintoseinä on vaikuttava!


Majina MisangSilver Toffee Trillionaire
Kaunis nimi herättää heti tuomarin mielenkiinnon – nimi myös sopii hyvin puoliveriorille, joka astelee pian arvosteltavaksi esittäjänsä rinnalla. Ori on erittäin komea ja sen silmissä on viisas katse. Se seuraa hyvin kuuliaisesti esittäjänsä ohjeita ja tekee juuri kuten pyydetään. Ori vaikuttaa ensin hyvin rauhalliselta, jopa hieman laiskalta, mutta esittääkin liikkeet hyvin energisesti ja lennokkaasti. Erittäin kauniit liikkeet, erityisesti ravi.
Hevosella on kaunis kuva ja selkeät sivut, joista löytyy kaikki olennaiset tiedot. Tekstejä on helppo lukea ja ne pitävät mielenkiinnon yllä, erityisesti luonneteksti on kirjoitettu taitavasti. Tuomari toivottaa onnea lupaavasti alkaneelle kilpailu-uralle!


Dmitriy KozlovVa-Va-Voom Viggo G.
Linjakas puoliveriori, joka seisoo arviointitilaisuudessa ryhdikkäänä korvat hörössä. Esittäjä ja hevonen esiintyvät hyvin harmonisesti ja eleettömästi, ja heidän yhteistyötään on ilo seurata. Kaunis käynti, jossa on hyvä tahti, ravi voisi olla pidempää. Näyttävä kilpahevonen, joka on selvästi tottunut esiintymään.
Sivuilta löytyy paljon tietoa ja niihin on selvästi nähty vaivaa. Teksteistä, kuvista ja muusta sisällöstä saa hyvän kuvan hevosesta ja sen arjesta aina viikko-ohjelmaa myöten. Upean monipuolinen varustekollaasi!II-palkinto (ruusuke):
Lisa Rajalampi – A.D. Pandora
Kaunis, joskin hieman pyöreässä kunnossa oleva ponitamma, joka astelee esittäjänsä rinnalla korvat hörössä. Keskittyy täysin esittäjäänsä ja on aivan kuin ympärillä olevaa ihmis- ja hevospaljoutta ei olisikaan. Kokoisekseen ja mallisekseen poniksi kauniit liikkeet. Kuuntelee esittäjäänsä erinomaisesti ja heidän välistään yhteistyötään on ilo seurata.
Suloiset sivut, jotka sopivat erinomaisesti ponitammalle. Sukuselvitys on hieman piilossa, mutta toteutustapa on siitä huolimatta mielenkiintoinen. Monipuolinen kuvagalleria ja panostettu luonneteksti, joka sopii hyvin kuvien tunnelmaan.


Linda Myllykoski-WilsonBAFF Superstar
Komea ori, jolla on upean kiiltävä karvapeite. Ilmaisee selvästi oman mielipiteensä, eikä olisi aluksi halunnut seistä lainkaan aloillaan – ehkäpä jonkin ympärillä pörränneen ötökän vuoksi? Seisominen onnistuu kuitenkin hetken päästä sen verran, että tuomari ehtii arvostella hevosen. Esittää liikkeet hyvin ja seuraa kuuliaisesti esittäjänsä ohjeita. Hienot ja matkaa voittavat askeleet, erityisesti ravi miellyttää tuomarin silmää.
Yksinkertaiset sivut, joilta löytyy helposti kaikki perustiedot. Hieno kuvagalleria, varsinkin estekuva on kaunis ja siitä välittyy hyvin tilanteen tunnelma. Hauska valkea turpa on ihana yksityiskohta!


Milla-Riina ArokoskiCapricciosa
Kaunis tamma, jolla on hyvä rakenne. Seisoo kuuliaisesti aloillaan arvioitavana, mutta vaikuttaa sen jälkeen tuumaavan, että arvostelu on sillä hyvä. Liikkeiden esittäminen ei voisi vähempää kiinnostaa, tai sitten tuomarin naama ei vain miellytä tammaa tänään. Pienen neuvottelun jälkeen tamma seuraa kuitenkin esittäjäänsä ja esittää myös liikkeet hienosti. Upeat liikkeet, erityisesti ravi on kauniin lennokas.
Visuaalisesti erittäin kauniit sivut, jotka ovat myös selkeät ja niiltä on helppo löytää kaikki olennainen. Kauniit kuvat, jotka sopivat myös sivujen tyyliin ja värimaailmaan. Alkanut kilpailu-ura vaikuttaa erittäin lupaavalta.


Heini PorterPar Hazard
Kookas puoliveriruuna, jolla on upean kiiltävä karvapeite. Seisoo rauhallisesti aloillaan, mutta huokailee hieman tylsistyneen oloisena tuomarin tutkiessa sitä tarkemmin. Hevonen ei vaikuta olevan erityisen innoissaan arviointitilaisuudesta, mutta se seuraa kuitenkin esittäjänsä pyyntöjä kuuliaisesti. Ruunalla on kaunis käynti ja hyvä tahti, mutta liikkeet voisivat olla vielä pidemmät.
Kauniit sivut ja rauhallinen värimaailma. Kiinnostava, hyvin kirjoitettu luonnekuvaus, josta käy hyvin ilmi hevosen persoona. Monipuolinen hevonen, jonka kilpailu-ura on selvästi alkanut lupaavasti. Upeat kuvat!


Iiris VallaVappuhattu (EM: Tuomarin suosikki)
Suloinen voikko tamma, joka astelee reippaasti suoraan tuomarin luokse – ehkäpä vaikuttaakseen arvosteluun, tai sitten selvittääkseen, löytyykö tuomarin takin taskusta jotain syötävää. Häntä ja harja ovat upean puhtaat ja kiiltävät, hevonen on valmisteltu tilaisuuteen erinomaisesti. Liikkeet tasaiset, mutta saisi ravata ryhdikkäämmin. Esiintyy erittäin kuuliaisesti, eikä kilpailupaikan hälinä tunnu häiritsevän ollenkaan. Tamma hurmaa tuomarin suloisella katseellaan ja lempeällä olemuksellaan.
Selkeät sivut, joilta löytyy kaikki tarvittava. Upea ja monipuolinen kuvagalleria, josta välittyy hyvin mitä kaikkea tamman kanssa tehdään.


Ava PulkkanenZenzi
Hieno puoliveritamma, jonka musta karvapeite kiiltää upeasti – turkki on selvästi puunattu aivan viimeisen päälle. Tamma seisoo aluksi hienosti aloillaan tuomarin tutkittavana, mutta säikähtää kentän ohi juoksevia lapsia. Esittäjä pitää tilanteen hyvin hallussa ja saa tamman rauhoittumaan nopeasti. Käynti on lyhyttä, mutta ravatessa tamma innostuu väläyttämään myös kauniin lennokkaita liikkeitä.
Luonnetekstistä ja kuvista välittyy hyvin hevosen persoona. Sivut ovat kauniit ja selkeä ja ne sopivat myös hyvin tamman olemukseen. Esteratsun ura on selvästi alkanut lupaavasti, ja tuomari toivottaa onnea hevoselle ja tämän esittäjälle tuleviin koitoksiin.III-palkinto (ruusuke):
Devora Falcen Rattlehead (EM: Päivän upein harja)
Näyttävä friisiläisori, joka astelee arviointitilaisuuteen pitkä harja hulmuten. Upea harja saa osakseen ihailua myös yleisöltä. Ori on selvästi omapäinen eikä epäile näyttää sitä, mutta esittäjä osaa käsitellä sitä hyvin ja heidän yhteistyönsä on pienistä vastoinkäymisistä huolimatta sujuvaa. Kauniit, lennokkaat liikkeet, mutta ravi olisi saanut olla hieman tahdikkaampaa. Ryhdikäs ori, joka on oikein komea ilmestys.
Selkeät sivut, joilta löytyy kaikki olennaisimmat perustiedot. Hieno ja monipuolinen kuvagalleria. Erityisesti halloweenkuva on upea ja ratsukon asu sopii erinomaisesti teemaan.


Sisu TaskinenShawq
Kaunis arabitamma, joka saapuu arviointitilaisuuteen tanssahdellen paikoillaan. Tamma on selvästi herkkä ja se suhtautuu tilaisuuteen hyvin varauksella. Tilanne on kuitenkin hyvin esittäjän hallussa ja hän saa rauhoitettua tilanteen hyvin. Tammalla on kauniit, lennokkaat liikkeet ja erityisesti ravi esitetään hienosti.
Selvästi monipuolinen hevonen, myös kilpailumenestystä on kertynyt useassa lajissa. Hieno kuvagalleria, erityisesti viimeisin vaaleanpunainen talvikuva vangitsee katseen.


Vanilja VerhelstVikings Jörgen (EM: Päivän suloisin)
Erittäin suloinen poniruuna, joka sulattaa välittömästi tuomarin sydämen. Hieman pyöreässä kunnossa, mutta muuten erinomaisesti hoidettu. Malttaa seisoa aloillaan tuomarin tutkittavana, mutta hörisee samalla pehmeästi tuomarille kuin kysyäkseen, olisiko nyt sopiva hetki porkkanoille. Nopeat ja lyhyet askeleet, jotka esittää kuitenkin täsmällisesti. Ponin ja esittäjän yhteistyö on sujuvaa ja sitä on miellyttävä seurata.
Selkeät sivut, joista löytyy kaikki olennaiset tiedot. Sukutaulussa hauskana yksityiskohtana sukulaisten syntymämaat. Ihana luonnekuvaus, josta välittyy hyvin ponin persoona. Kaunis ja tunnelmallinen kuva!

Lauantai: Midnattssol-maastoretki

Jo perinteen statuksen saavuttanut yöttömän yön maastoretki Midnatssol järjestetään tänä vuonna lauantai-iltana. Klo 22 starttaavalle maastoretkelle voi liittyä sekä Brynhildin että Shelyesin pihapiiristä, ja kestoltaan se on n. 1,5 tuntia. Ratsastajan on hallittava hevosensa maastossa kaikissa askellajeissa. Osallistuminen on mahdollista myös lainaratsulla. Maastoretken hinta on 480 vNOK. Oheistoimintalomakkeella voi päivittää osallistujan hevostietoa VIP:iin saakka.

Maastoretkelle osallistumassa (27 os.):
Iiris VallaVappuhattu
Sisu TaskinenShawq
Riku SaaristoRed Velvet Colorful
Iiro SaaristoMilanova K
Verona Lapinlahti – Riuttakorven Prylant
Dmitriy KozlovVa-Va-Voom Viggo G.
Vladimir KozlovK. O. Re-Echo Roar
Marshall KozlovNoor e Moriya
Niklas HaanpääP.T. Barnum
Niko LintunenSolarus II
Linda Myllykoski-WilsonLīdija
Devora Falcen – Mechanix
Sasha Falcen NRH Halvmåne
Ville Mäkelä Sepp's Nimrodel
Julie De Groot – Ruusupuron Tähtitaivas
Rhea Auclair – Efrael ez Ezekiel
Zoa AshbeeCasually Mocking Chirp
Jasmine LundénJB Robinson Crusoe
Valtteri RokkaRafaleer
Aifric FlockhartK. O. SuperShook
Salma StjärndahlBonnie KN
Matthias RoosTegur 2782
Amelia Lehtinen – I can't believe
Wiiwi Coutieres – CS Death on the black sea
Vilhelm RoutakorpiRTK Phoenix Song
Arlo CasadeiMarte Agua
Iida Mäki – Астрология

Sunnuntai: After Ridet

Tapahtumaviikonloppu huipentuu edellisten vuosien tavoin paikallisessa ravintola Havørnreiretissä järjestettävään After Ride -iltamaan. Tapahtuma starttaa yläkerrasta, jossa tarjoillaan tyylikäs kolmen ruokalajin illallinen. Illallisen jälkeen juhlakansa voi jatkaa iltaansa ravintolan alakerrassa sijaitsevassa yökerhossa. After Ridet ovat ikärajavalvottu (K18) tapahtuma.

After Rideille osallistumassa (89 os.):
Elena Sterrenbos
Arabella van Eerden
Joachim Jansen
Rosalia Lillak
Gideon Rosenkranz
Claire van Acker
Emily Sterrenbos
Julie De Groot
Reine Rosenkranz
Jesse Jansen
Scott De Groot
Mila Usvapelto
Wiiwi Coutieres
Delilah Coutieres
Damien Duarte
Valentin Duarte
Kieran Cuthed
Idir de la Mévouissier
Alyssa Brimnes

Ilmoittautuminen oheistapahtumiin

Ilmoittautuminen on sulkeutunut.

Palkintoruusukkeet

Sommersolverv-tapahtumassa jaetaan Norjan ratsastuskilpailujen väristandardien mukaiset ruusukkeet. Sijoittuneet ratsukot tunnistaa tulossivulla lihavoidusta / tummemmasta rivinumerosta. Sijoittuneiden määrä riippuu kyseisen luokan osallistujamäärästä, mutta määrissä on noudatettu VRL:n ohjeistusta.

Sijoittunut ratsukko saa käyttää ruusuketta esimerkiksi hevosen tai ratsastajan varustekaapissa tmv. sivulla. Ruusukkeiden muokkaus tai käyttö muussa yhteydessä on kiellettyä. Ruusuketta ei saa väittää itse tekemäkseen, eikä jakaa eteenpäin muissa tapahtumissa. Tämä ohjeistus koskee myös tulossivuilla olevia lajin paras ratsukko-ruusukkeita.

Ruusukkeet © Jassu L. VRL-08942, copyjen merkitseminen ruusukkeen yhteyteen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Ei suoralinkitystä, tallennathan kuvan ensin omalle palvelimellesi ennen käyttöä!


1. sija

2. sija

3. sija

4. sija

5. sija

6.+ sija