Sepp's Nimrodel
KutsumanimiDella KasvattajaSeppäjärven talli
SukupuoliTamma OmistajaJassu VRL-08942
Syntynyt/Ikä06/08/2017 / 12-vuotias, ikääntyy SHS:n mukaan Meriitit-
RekisterinumeroVH17-031-0616 Painotusyleispainotus
Rotusuomalainen puoliverinen KoulutustasovaB / re 120cm
Väri/merkitvaaleanpunarautias, ls, otj psk, oej+vtj ksk Säkäkorkeus169 cm

Della ostettiin talliin Jassun kyllästyttyä tallin aikuisasiakkaiden (ja erityisesti Svenin) ainaiseen ruikutukseen siitä, ettei Shelyesissä ole oikeita hevosia. Pitkän harkinnan jälkeen traileri suuntasi kohti eteläistä Suomea, josta Seppäjärven tallilta mukaan tarttui nuori, vielä hieman honkeli tammanalku, josta tosin kaavailtiin aivan käypää puoliveristä. Dellan isä on hieno, esteillä menestynyt ruunikonkimo, ja emä taas koulupuolella sijoittunut, pidetty siitostamma, joten jälkikasvusta ei kovin huonoa pakettia voi saadakaan. Vielä hieman kypsymätön Della on kerännyt jo paljon ystäviä tallilta, vaikka sen ratsukoulutus on vasta alkutekijöissään.

Käsiteltäessä Della on kohtuullisen ongelmaton. Välillä se ei aivan ymmärrä kokoaan, joten lasten talutettavaksi tai käsiteltäväksi se ei sovi: se on hieman malttamaton erityisesti talutettaessa, minkä vuoksi pienikokoisen henkilön voi olla vaikeaa hallita tammaa kunnolla. Dellalla on silloin tällöin tammalle tyypillisiä tuittupäiviä, ja se kyllä testaa hoitajansa auktoriteettiä jatkuvasti - siksi päättäväiset otteet ja johdonmukaisuus ovat Dellaa käsiteltäessä tärkeitä. Sillä on hyvänlaatuiset askellajit, erityisesti laukka on hyvin lennokas ja kauniisti rullaava, vaikkakin aloittelijalle suuret askeleet voivat olla vaikeita istua.

Ratsuna Della on reaktiivinen ja herkästi kuumuva, mikä tekee siitä oikeissa käsissä erittäin kapasiteetikkaan hevosen. Se on ripeä ja herkkä ratsastaa, eikä pidä häsläävistä ratsastajista tai epäselvistä avuista, joten alkeisratsastajille tamma ei sovi. Mikäli jokin ei mene neidin mielestä oikein, se osoittaa asiasta varmasti mieltään ja pärskii dramaattisesti korvat niskaan painuneena. Della siirtyi kesällä 2020 ylläpitoon pitkäaikaiselle hoitajalleen Vickylle, joka paraikaa vie tamman koulutustasoa eteenpäin niin koulussa kuin esteillä.

i: Ghost Rider
fwb, 171cm, rnkm
ii: Ghost Story
hann, 172cm, km, evm
iii: Ghoul
iie: Storyteller
ie: Waverider
fwb, 170cm, rn, evm
iei: Tomb Raider
iee: Waves of Love
e: Natalie
sf, 162cm, vprt
ei: Céleste
sf, 163cm, rt, evm
eii: Célestin
eie: Estelle
ee: Narcisse
sf, 161cm, rt, evm
eei: Achille
eee: Natacha
Isä: Ghost Rider
Ghost Rider on upea, ruunikonkimo fwb-ori, joka on kierrellyt ympäri Suomea peräti kuudella eri omistajalla. Riziksi kutsutulta isältään Della on perinyt tuittuilevan luonteensa, mutta ratsuna Riz on lähes ajatuksen voimalla kulkeva, taitava estekonkari. Se on ehtinyt startata este- ja maastoestekilpailuissa lupaavin tuloksin, ja se on itsevarma ja rohkea hyppääjä. 10-vuotiaalla orilla (10/2019) on ehditty tähän mennessä teettää 3 varsaa, joista kaikki Dellaa lukuunottamatta ovat estepainotteisia.
Näytä isän sukuselvitys
Emä: Natalie
Dellan emältä Natalielta tamma peri värityksensä lähes täydellisenä. Natalie oli kaunis vaaleanpunarautias selle francais -tamma, joka syntyi Ranskassa, mutta asui suurimman osan elämästään Seppäjärven tallilla. Natalie ehti niittää sijoituksia kouluratsastuksessa Intermediaire I -tasolle asti. Nataksi kutsuttu tamma oli myös arvostettu siitostamma, ja jälkeläisiä ehti syntyä kuusi kappaletta. Natalie kuoli melko pian sen viimeiseksi jääneen varsan, Daniel of Smithlockin syntymän jälkeen.
Näytä emän sukuselvitys
Varusteet
Hoito-ohjeet
- Ei tarhaan yli 20 asteen pakkasella
- Loimitus kelin mukaan
- Esteille suojat kaikkiin jalkoihin, butsit etujalkoihin
- Rintaremmimartingaali esteille tarvittaessa
- Molempien satuloiden alle aina karvaromani
- Pakkasella alku- ja loppukäynneiksi viltti tai fleeceloimi
- Kankisuitset eivät vielä käytössä!
Jälkikasvu
Syntynyt Syntymämaa Varsan nimi Isä
00.00.0000 - -
Della on rajoitetusti tarjolla jalostukseen. Astutuspyynnöt shelyesyllapito@gmail.com.
virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu