vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Feanor

KUTSUMANIMIFea KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevostamma OMISTAJAhoneythief VRL-08852
SYNTYMÄAIKA26.12.2014 REKISTERINUMEROVH15-053-0035
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS145cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo B, re 70cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 4 vuotta 26.04.2015 ja 8 vuotta 26.08.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 

Brynhild Feanor, eli lyhyemmin vain Fea on mutkaton ruunihallakko tamma, joka lähtee aina yhtä innokkaasti minne tahansa, kenen kanssa tahansa ja tekemään ihan mitä tahansa. Tamma ei tee mistään asioista elämää suurempia ongelmia ja se onkin monissa tilaneissa varsin helppo hoidokki. Olipa puhe sitten kengityksestä, pesusta, traileriin menemisestä tai kilpailutilanteista, on Fea aina mukana rennolla asenteella. Toisinaan jotkut tavallisesta poikkeavat tilanteet saattavat hieman jännittää sitä, jolloin tamma hakee turvaa ihmisistä ja laumakavereista. Erityisen tärkeä hevosystävä sille on hieman nuorempi, rämäpäinen Imladris, joka on suuna päänä menossa silloinkin, kun Fea on hermostunut. Fea luottaa vahvasti tuntemiinsa ihmisiin ja hevosiin ja pienen kannustuksen myötä pelottavistakin tilanteista selvitään kivuttomasti.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Brynhild Strynfrost
 nvh, rnhkko, 146cm
 VVJ-I, YLA2
ii. Brynhild Gleidr
nvh, rnhkko, 141cm
VVJ-I, YLA1
iii. Høstfarger
nvh, rnhkko, 143cm
iie. Sandvika
nvh, rnhkko, 140cm
ie. Løvetann Rewa
nvh, rnhkko, 144cm
iei. Plejde Zacharyas
nvh, hkko, 144cm
iee. Tulip Blomst
nvh, hkko, 145,5cm
 e. SHS Nordlys
 nvh, rnhkko, 145cm
 VVJ-II, KRJ-I
ei. Rayan Gruaige
nvh, rnhkko, 146cm
eii. Rolf Sebastian
nvh, rnhkko, 145cm
eie. Tristhetta
nvh, vhkko, 140cm
ee. Elin av Rågkross
nvh, hhkko, 142cm
VVJ-I
eei. Lykkeridder
nvh, hhkko, 141cm
eee. Svanhild
nvh, rnhkko, 142cm

Isä Brynhild Strynfrost...

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

Isänisä Brynhild Gleidr on ensimmäinen Brynhild -kasvattajanimen alle syntynyt orivarsa. Se jäikin kasvattajatallilleen kasvamaan ja osoittautui erinomaiseksi kilpailukaveriksi. Geir on kuitenkin luonteeltaan haastava, sillä se kerää helposti ylimääräistä energiaa ja vaatii runsaasti huomiota ja liikuntaa. Poniori on valmentautunut ja kilpaillut menestyksekkäästi painotuslajissaan valjakkoajossa, sekä koulu- ja esteratsastuksessa vaihtelevalla menestyksellä. Ruunihallakko Geir on myös siitoskäytössä ja se on tähän mennessä saanut jälkikasvua kolmen näyttävän orivarsan verran.
Isänisänisä Høstfarger on vaikean menneisyytensä vuoksi epäluuloinen ja hieman sulkeutunut. Kun orin luottamuksen kuitenkin voittaa, se tekee mitä tahansa siltä vain pyydetään. Remi on kilpaillut menestyksekkäästi valjakkoajossa, sekä este- ja kouluratsastuksessa. Kilpailu-uransa jälkeen se palkittiin yleislaatuarvostelun elokuun 2014 tilaisuudessa toisella palkinnolla. Remi on tarjolla jalostukseen ja se on saanut toistaiseksi neljä varsaa.
Isänisänemä Sandvika on elävä esimerkki jokaisen tallin kauhukuvasta: jääräpäisestä ahmatista, joka tekee häpeilemättä kaikkensa saadakseen ruokaa. Pohjimmilaan kuitenkin ystävällinen ruunihallakko vaatiikin napakan käsittelijän, joka uskaltaa palauttaa tamman maanpinnalle. Sandvika ei ole kummoinen ratsu, eikä se ole kilpaillut este- ja kouluratsastuksessa kuin harvakseltaan keräten kuitenkin jokusia sijoituksia helpoista luokista. Valjakkoajettavana tamma on kuitenkin varmajalkainen ja kylmäpäinen suorittaja ja sijoituksia sille onkin kertynyt valjakkoajosta lähes 60 kappaletta.

Isänemä Løvetann Rewa muutti vasta aikuisiällä Brynhildiin, jossa aloiteltiin jälleen kasvatusta pitkän tauon jälkeen. Kotoisammin Loteksi kutsuttu tamma on saanut sekä ratsu- että ajokoulutuksen. Mukavuudenhaluisesta ja laiskahkosta luonteestaan huolimatta sen kanssa on kilpailtu paljon hyvälläkin menestyksellä erityisesti painotuslajeissaan valjakkoajossa ja esteratsastuksessa. Nykyään Lotte on päättänyt kilpailu-uransa kaikissa lajeissa ja siirtynyt täysin siitoskäyttöön, johon se sopiikin erinomaisesti todella lempeän ja huolehtivaisen luonteensa ansiosta.
Isänemänisä Plejde Zacharyas oli vuonna 2008 perustetun Shelyesin ensimmäisiä tuntihevosia. Veikeästä luonteestaan huolimatta sitä ei ruunattu, vaan se toimi pienimuotoisesti siitosorina myös ratsastuskoulussa asuessaan. Myöhemmin ruunihallakko ori muutti Suomeen Wild Horse Ranchiin, jossa se on ollut pääasiassa harraste- ja siitoskäytössä. Jälkikasvua se on saanut tähän mennessä seitsemän varsan verran.
Isänemänemä Tulip Blomst on Norjassa sijaitsevan Tulip Lagin kasvatti, josta tamma muutti asumaan Breawaan. Ruunihallakko tamma on etevä hyppääjä ja sillä on kapasiteettia aina metrin rataluokkiin asti. Se onkin kilpaillut runsaasti esteratsastuksessa 90-100cm luokissa, joissa se on tähän mennessä sijoittunut 34 kertaa. Tulip Blomst on varsonut kahdesti ja sen molemmat varsat ovat perineet emänsä hyppytaidot.

Emä SHS Nordlys...

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

Emänisä Rayan Gruaige on re-electin kasvattama komea vuonohevosori. Kauan Guardians Hingstarin orivalikoimassa vaikuttanut yleispainotteinen ori on varsinainen monitoimikaveri. Se on kilpaillut menestyksekkäästi paitsi este-, koulu-, ja kenttäratsastuksessa, myös jonkin verran työ- ja valjakkoajossa. Mikäli siis kaipaa todellista moniosaajaa hevosensa sukuun, on Rayan Gruaige varma valinta. Tuttavallisemmin Randyksi kutsuttu ori on pääsääntöisesti hyväkäytöksinen ja kuuliainen, mutta sen kanssa on tarpeen tullen osattava olla myös jämäkkä.
Emänisänisä Rolf Sebastian on monipuolinen harrasteratsu ja kilpakumppani, mutta se on kilpaillut pääasiassa painotuslajissaan esteratsastuksessa. Sebuksi kutsutulla ruunihallakolla orilla onkin vuonohevoseksi varsin hyvä hyppytekniikka, sillä se on kilpaillut aina metrin luokissa asti. Esteratsastuksen lisäksi se on menestynyt kohtuullisesti myös näyttelyissä. Norjalaissyntyinen ori asuu Heimdallissa, jossa se on ollut paljon myös jalostuskäytössä - Rolf Sebastianilla on nimittäin tällä hetkellä jälkikasvua yhteensä viiden varsan verran.
Emänisänemä Tristhetta oli kaunis valkohallakko vuonohevostamma. Sitä kuvailtiin luonteeltaan niinsanotusti pomminvarmaksi ja varmajalkaiseksi menijäksi. Tamma oli siis varsinainen luottohevonen niin kokeneen kuin kokenemattomankin harrastajan kaveriksi. Suomalaissyntyinen Tristhetta vaikutti suurimman osan elämästään Alexandritessa re-electin omistuksessa. Siellä tamma kilpaili muutamien sijoitusten verran este- ja kouluratsastuksessa kilpailu-uran ottamatta kuitenkaan sen enempää tuulta alleen. Tristalla on tiedettävästi vain yksi varsa.

Emänemä Elin av Rågkross muutti kasvattajansa luota Ruotsista rotunsa juurille vahvistamaan Shelyesin tuntihevoskantaa ja herättelemään tallin vuonohevoskasvatusta. Elliksi kutsuttu tamma toimi kauan tuntiratsun tehtävissä, ja siitä kouliintuikin etevä ja rauhallinen opetushevonen, vaikka maastossa rymyäminen luonnistuikin siltä koulutuuppausta paremmin. Ikää kerättyään Elli jäi rennolle käytölle ja muutti lopulta Brynhildiin viettämään ansaittuja eläkepäiviään. Elli on varsonut kahdesti.
Emänemänisä Lykkeridder varttui Tanskassa Liselotte Leonardssenin kasvattamana, mutta se tuotiin aikuisena Ruotsiin Rågkrossin vuonohevostallille yhdeksi tallin kantaoreista. Uudessa kodissaan valjakkopainotteinen ori keräsi yli kolmekymmentä VVJ:n alaista sijoitusta, joiden joukkoon mahtui useita huippusuorituksia. Valjakkoajonkilpailujen lisäksi Lykkeridder sai paljon tunnustusta myös näyttelyissä komean ulkomuotonsa ansiosta. Harmaahallakko ori jätti jälkeensä kolme varsaa.
Emänemänemä Svanhild, eli tuttavallisemmin Hilla oli suurisydäminen vuonohevostamma ja luonteensa puolesta varsin ihanteellinen harraste- ja kilpailukaveri. Se kiersi paljon niin virallisissa kuin epävirallisissakin näyttelyissä ollen esimerkiksi match showssa BIS2 ja paras tamma. Lisäksi ruunihallakko tamma on kilpaillut painotuslajissaan valjakkoajossa paljon hyväkin tuloksia keräten. Hilla varsoi neljästi, kaksi tamma- ja kaksi orivarsaa, joista Elli oli sen esikoinen.

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus 76.18
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 2038.35
Tahti ja irtonaisuus 725.49
Tarkkuus ja ketteryys 1823.88

Valjakkoajossa 3862.23 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 8).
Kouluratsastuksessa 2763.84 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 6).

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Haakon (s. 17.12.2015), isä Brynhild Halden

valmennukset ja päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

tekstiä tekstiä tekstiä

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © honeythief