vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Norne 18.10.2014-04.08.2022

KUTSUMANIMINorne KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevosori OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA18.10.2014 REKISTERINUMEROVH14-053-0242
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIyleispainotus
SÄKÄKORKEUS135cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo B, re 80cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 3 vuotta 18.01.2015 ja 8 vuotta 18.06.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
VVJ-I KRJ-I ERJ-I YLA1 

Norne on oma kasvattini ja se oli erityisen odotettu varsa, sillä sen vanhemmat Derian Aros ja Brynhild Neilikk olivat molemmat hienoja vuonohevosia, joilla oli takanaan menestyksekäs kilpailu-ura valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Sen lisäksi Aros oli menestynyt upeasti myös näyttelyissä ja esteratsastuksessa. Nornen oli tarkoitus jäädä itselleni, mutta tilanteet muuttuivat ja se viettikin nuoruudestaan muutaman vuoden ylläpidossa ystäväni luona, joka vastasi siten orin koulutuksesta sen ensimmäisinä vuosina. Pienen hevoslauman jäsenenä Nornesta kasvoi erittäin hyväluontoinen ja kiltti ori, joka tulee pääsääntöisesti toimeen kaikkien kanssa.

Norne osaa käyttäytyä kaikenlaisissa tilanteissa, mutta toisinaan sisimmiltään ponimainen luonne ottaa orista vallan. Se rakastaa esimerkiksi rymytä tarhassa laumakaverien kanssa ja on usein syyllinen rikki revittyihin loimiin ja riimuihin, jotka löytyvät myöhemmin mytystä jostain tarhan perukoilta. Karsinassa Norne läträä aina tylsistyessään juoma-automaatilla, jonka ori on onnistunut saamaan muutaman kerran jumiin aiheuttaen karsinaansa pienen vesivahingon. Kaikki kujeet kuitataan kuitenkin aina villaisella, sillä kukaan ei voi vastustaa Nornen suloista katsetta ja pohjattoman ystävällistä luonnetta. Vaikka Norne vaatiikin paljon aktivointia, osaa se myös pysähtyä nauttimaan pitkistä harjaustuokioista ja yhdessäolosta hoitajiensa kanssa. Kaulasta rapsuttaessa ori nostaa päänsä korkealle ja nojaa hoitajaansa, jotta rapsutukset tulevat varmasti juuri oikeaan kohtaan.

Ylläpitopaikassa Norne sai hyvän peruskoulutuksen sekä ratsun tehtäviin että valjakkoajoon. Sen kanssa ratsastettiin ja ajettiin pääasiassa maastossa ilman suuria tavoitteita, jonka ansiosta Norne sai kasvaa ja opetella asioita kaikessa rauhassa. Ori ehtikin tuona aikana tottua kaikenlaiseen, eikä maastossa tule yleensä vastaan mitään niin jännittävää että ori jaksaisi enää yllättyä siitä. Porukassa maastoillessa Nornelle on kuitenkin jäänyt paha kilpailuvietti, sillä ylläpitoaikanaan se pääsi usein laukkaamaan kilpaa perheen pohjoisnorjanponiruunan kanssa. Tämän vuoksi se yrittää edelleen lähteä ohittamaan, jos se pääsee laukkaamaan maastossa muiden hevosten kanssa.

Kotiuduttuaan takaisin meille Nornen kanssa alettiin treenata tavoitteellisemmin sekä ratsastaen että ajaen. Norne on varmajalkainen ja rohkea suorittaja, joka pärjää tasaisen hyvin kaikilla kolmella valjakkoajon osuudella. Valjakkoajon koulukoe on kuitenkin aivan erityisesti sen heiniä, sillä ori on omiaan rauhallisilla ja tarkkuutta vaativilla tehtävillä. Ratsastaessa Norne on eteenpäinpyrkivä ja sillä kokoisekseen poniksi hienot askeleet. Se kuuntelee todella hyvin istuntaa ja ratsastajan onkin tärkeää pitää kädet rauhallisina ja keskittyä siihen, mitä omalla istunnallaan viestii Nornelle. Kouluratsastuksen lisäksi sen kanssa ollaan kilpailtu myös esteratsastuksessa, jossa ori on pärjännyt varsin hyvin omalla tasollaan. Sillä on energiaa ja intoa muidenkin edestä ja se väläyttelee todella hienoja suorituksia kun ratsastaja saa kanavoitua orin energian oikein.

sukutaulu ja -selvitys

 i. VIR MVA Ch Derian Aros
 nvh, rnhkko, 141cm
 VSN World Champion, KTK-I, VVJ-I, KRJ-I, ERJ-I
ii. Bergsmoen Aslak
nvh, rnhkko, 142cm
VVJ-II, KRJ-II, ERJ-III
iii. Stavanger Ernar
nvh, khkko, 146cm
iie. Bergsmoen Mildri
nvh, rnhkko, 147cm
ie. Mydland Lilje
nvh, rnhkko, 139cm
VVJ-II, KRJ-II, ERJ-I
iei. Fenris
nvh, vhkko, 146cm
iee. Mydland Liv
nvh, rnhkko, 139cm
 e. Brynhild Neilikk
 nvh, rnhkko, 133cm
 VVJ-I, KRJ-I
ei. Døbt Mandkjønn
nvh, rnhkko, 141cm
eii. Døde Far
nvh, hkko
eie. Søndag Hustru
nvh, hkko
ee. Nes Molnar
nvh, rnhkko, 134cm
VVJ-I, KRJ-II, YLA2
eei. Sjaak-Trygg
nvh, rnhkko, 140cm
eee. Freya
nvh, rnhkko, 140cm

Isä Derian Aros jäi asumaan kasvattajansa luokse Derianiin. Komea ruunihallakko ori on niittänyt menestystä erityisesti näyttelykehissä, sillä sen lisäksi että se on päässyt kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla, on sille myös myönnetty VIR MVA Ch ja VSN NCh -arvonimet. Hienon ulkonäkönsä lisäksi reipas ori on menestynyt myös kilpailukentillä. Aros on kilpaillut vanhempiensa tavoin niin koulu- ja esteratsastuksessa kuin valjakkoajossakin hyvällä menestyksellä. Siitoskäytössä olevalla orilla on tähän mennessä jälkikasvua neljän varsan verran, jotka ovat päässeet kilpailemaan isänsä jalanjäljissä.

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

Isänisä Bergsmoen Aslak on yleispainotteinen vuonohevosori, joka on leppoisasta luonteestaan huolimatta erinomainen kilpailukaveri moneen lajiin. Aslak on kerännyt runsaasti sijoituksia niin koulu- ja esteratsastuksesta kuin valjakkoajostakin ja sen jälkikasvusta odotetaankin monipuolisia harraste- ja kilpailukavereita. Ruunihallakolla orilla on tällä hetkellä neljä hienoa varsaa, jotka ovat perineet isänsä hienon ulkonäön.
  Isänisänisä Stavanger Ernar on hieno keltahallakko ori, joka on rauhallisen ja tasaisen luonteensa ansiosta varsin perinteikäs vuonohevonen. Se on kilpaillut useassa lajissa hyvällä menestyksellä, jonka ansiosta orilla on ollut kysyntää myös jalostuskäytössä. Sillä on tähän mennessä jo lukuisia varsoja ja orista povataankin tulevaisuudessa yhtä aikansa näkyvintä jalostusoria vuonohevoskasvatuksessa.
  Isänisänemä Bergsmoen Milrdri on sekä ratsu- että ajokoulutettu tamma. Vaikka siltä luonnistuukin myös valjakkoajo, on se päässyt kilpailemaan kuitenkin vain koulu- ja esteratsastuksessa vaihtelevalla menestyksellä. Ruunihallakko Mildri on varsonut tähän mennessä kahdesti.

Isänemä Mydland Lilje on kotitallinsa Derianin tuoreempia siitostammoja, joka tuotiin yhdessä kolmen muun hevosen kanssa Norjasta. Sen kanssa on kilpailtu menestyksekkäästi niin este- ja kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossakin, joten Liljaksi kutsuttua tammaa voidaan kutsua varsin monipuoliseksi hevoseksi. Ruunihallakko tamma on siitoskäytössä ja se on tähän mennessä varsonut kotitallillaan kolmesti.
  Isänemänisä Fenris on norjalaissyntyinen ori, jonka vanha suku on monien vuonohevoskasvattajien arvostama. Valkohallakko ori on ryhdikäs ja orimainen niin ulkonäkönsä kuin luonteensakin puolesta. Se on kilpaillut omistajansa kanssa varsinkin esteratsastuksessa menestyksekkäästi, mutta sijoituksia löytyy kouluradoiltakin. Fenrisin päättäväisestä ja menevästä luonteesta onkin ollut hyötyä sen esteuralla.
  Isänemänemä Mydland Liv on ruunihallakko tamma, joka jäi kasvattajansa luokse asumaan ja jatkamaan heidän linjaansa siitostammana. Liv on kilpaillut erityisesti kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa. Valmennuksissa ja kilpailuissa se on saanut paljon kehuja kauniin pyörivistä liikkeistään ja varsinkin sen laukka on upeaa katsottavaa. Liv on kantakirjattu kolmannella palkinnolla ja se on varsonut tähän mennessä kuudesti.

Emä Brynhild Neilikk varsin ponimainen pikkutamma, joka on paitsi pienen kokonsa, myös luonteensa puolesta tullut vahvasti emäänsä Nes Molnariin. Kotoisammin Nelliksi kutsuttu ruunihallakko tamma on painottunut valjakkoajoon ja kouluratsastukseen, joista erityisesti valjakkoajossa se on menestynyt erinomaisesti. Kilpailu-uran päättymisen jälkeen Nelli jäi täysin siitostammaksi ja se on kasvattanut esimerkillisesti kaikki viisi tähänastista varsaansa. Emänsä tavoin varsin pienikokoisiksi jääneet varsat ovat koostaan huolimatta osoittautuneet erittäin hienoiksi ratsuiksi ja valjakkoponeiksi.

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

Emänisä Døbt Mandkjønn on Julin maahantuoma ruunihallakko ori, joka on asunut kauan nykyisellä kotitallillaan Breawassa. Koulupainotteinen ori on etevä ratsu ja se on kilpaillut lajissa useiden kymmenten sijoitusten verran niin jaoksen alaisissa kuin villeissäkin kilpailuissa. Rakenteeseensa nähden se selviää varsin kovatasoisistakin kouluradoista. Kotoisammin vain Jonniksi kutsuttu ori on myös siitoskäytössä ja toistaiseksi sillä on jälkikasvua kolmen tammavarsan verran. Jälkeläiset ovatkin hyvällä koulumenestyksellään osoittaneet Jonnin myös periyttävän piirteitään kouluratsuna.

Emänemä Nes Molnar on suloinen pikkutamma, joka valloittaa ihmiset puolelleen suloisuudellaan ja viattomuudellaan. Mona asui kauan kasvattajansa luona, kunnes se muutti Brynhildiin aluksi pitkäaikaiseen ylläpitoon ja lopulta omistukseen asti. Brynhildissä tamma löysikin paikkansa tärkeänä kilpa- ja siitoshevosena. Tamma on jo päättänyt kilpailu-uransa valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa ja nykyään se on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella sekä valjakkoajon laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla.
  Emänemänisä Sjaak-Trygg syntyi pienellä siittolalla Etelä-Norjassa, josta se kuitenkin myytiin neljä vuotta täytettyään maan pohjoispuolelle. Ori alkoi kilpailla hyvin nuorena ja pitkällä uralla menestys valjakkoajokilpailuissa on ollut hyvin vaihtelevaa. Lopulta loppuunkulutettu ruunihallakko ori jäi täysin siitoskäyttöön ja ansaitsemilleen eläkepäiville. Rankka kilpailukäyttö näkyi kuitenkin myöhemmin orin jaloissa ja se jouduttiin lopettamaan ennenaikaisesti pahentuneiden jalkavaivojen vuoksi. Trygg ehti kuitenkin olla pienimuotoisessa siitoskäyttössä viiden varsan verran.
  Emänemämemä Freya oli monen silmissä varsin huomaamaton vuonohevostamma, joka ei ujon luonteensa vuoksi viihtynyt huomion keskipisteenä. Ponitamma kiersi jonkin verran näyttelyissä kuitenkaan kummoista menestystä saamatta. Arasta luonteestaan huolimatta se oli etevä valjakkoajossa, jossa se kilpaili jonkin verran parivaljakkona yhdessä siskopuolensa Fløyan kanssa. Parivaljakko oli varsin toimiva yhdistelmä ja keräsivät pienen uransa aikana yhteensä yli kaksikymmentä sijoitusta. Vanhempana Freya myytiin Olga Thorsenille, jonka luona tamma varsoi kolmesti.

ominaisuuspisteet

Valjakkoajossa 4022.65 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 8).
Kouluratsastuksessa 2508.05 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 6).
Esteratsastuksessa 2216.63 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 5).
Ominaisuuspisteet VRL:n profiilissa.

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Narvik (s. 18.05.2015), emä Kaukovallan Carola
nvh-t. Brynhild Solbær (s. 04.10.2015), emä Brynhild Sussan
nvh-o. Brynhild Norvald (s. 10.06.2015), emä Nattsynet

menestys

VVJ-I -palkittu maaliskuun 2021 tilaisuudessa pistein
5 + 40 + 25 + 20 + 15 = 105 p

KRJ-I -palkittu maaliskuun 2021 tilaisuudessa pistein
4 + 40 + 25 + 20 + 15 = 104 p

ERJ-I -palkittu huhtikuun 2021 tilaisuudessa pistein
4,5 + 40 + 22,5 + 20 + 13 = 100 p

YLA1 -palkittu toukokuun 2021 tilaisuudessa pistein
39 + 27,5 + 30 + 9 + 5 = 110,5

valmennukset ja päiväkirja


18.12.2014 Päiväkirjamerkintä - Nornea tervehtimässä

Nellin hieno orivarsa Norne päätyi monen mutkan kautta ystävälleni ylläpitoon ja orin olisi tarkoitus viettää hänen luonaan ainakin muutama vuosi. Aluksi ajatus Nellin varsasta luopumisesta teki tiukkaa, sillä olin jo päättänyt varsan jäävän kotiin. Hiljalleen ajatukseen kuitenkin tottui ja nyt en voisi olla tyytyväisempi järjestelyyn.

Vaikeasta sijainnista johtuen en päässyt vierailemaan Nornen luona niin usein kuin olisin halunnut, mutta onnistuin viimein löytämään sopivan ajan käydä moikkaamassa oria ja ystävääni. Nornesta oli kasvanut juuri sellainen nuori kuin mitä ystäväni oli antanut ymmärtää. Se oli luonteeltaan herttainen ja erittäin fiksu. Se keksi hoitaessa jos mitäkin nuoren ponin kujeita, mutta antoi hyvin hoitaa ja valjastaa itsensä. Pääsin katsomaan ja kokeilemaan, kuinka sen koulutus ohjasajossa on edistynyt, eikä tilanne näyttänyt lainkaan huonolta. En malttanut odottaa millainen aikuinen ori siitä kasvaisi. Sen molemmat vanhemmat olivat menestyneet erinomaisesti valjakkoajossa ja myös Nornea kohtaan minulla oli suuret odotukset. Tulevaisuudessa pääsisin vielä treenaaman ja kilpailemaan orin kanssa itse, kun sen olisi aika tulla takaisin kotiin.


20.3.2015 Valjakkoajovalmennus

Tänään pääsimme naapurikunnassa valjakkotalliaan pitävän Peterin valvontaan kasvattiorieni Jarlin ja Nornen kanssa. Ylläpidosta palannut Norne on edistynyt viimevuosien aikana hurjasti ja odotinkin innolla pääseväni valmentautumaan sen kanssa ensimmäisen kerran. Jarlin kilpailu-ura on sen sijaan jo hyvässä vauhdissa ja toivoinkin sen läsnäolon parivaljakossa helpottavan myös minun ja Nornen alkavaa yhteistyötä. Valmennuksen aikana Peter kiinnittikin huomiota erityisesti siihen, kuinka toimin Nornen kanssa ja miten minun tulisi ohjata Jarlia, jotta se vaikuttaisi myös Norneen positiivisesti. Valmennuksen tehtävät pysyivät varsin yksinkertaisina rutiinitehtävinä. Teimme pääasiassa osia koulukokeesta, joilla harjoittelimme erilaisia kaarevia linjoja ja kuvioita. Tehtävät mahdollistivat orien tehokkaan taivuttelun molempiin suuntiin, jonka ansiosta sain haettua niitä helpommin kuulolle. Päälisin puolin valmennuksesta jäi hyvä mieli sekä paljon uusia ajatuksia, joilla lähteä jatkamaan Nornen koulutusta ja Jarlin kilpailu-uraa.


3.6.2015 Päiväkirjamerkintä - irroittelua

Nornella oli ollut viime viikolla perusteellinen terveystarkastus, hammashuolto ja vuosittainen rokotus, jonka vuoksi sillä oli ollut nyt vapaapäiviä. Norne oli alkanut vaikuttaa siltä, että lyhyt loma on tehnyt tehtävänsä ja virtaa on kertynyt tarpeettomankin paljon, joten päätin päästää orin juoksemaan vapaaksi kentälle. Alkuun ori liikkui hyvinkin maltillisesti ja kuunteli minua hyvin, kun kehotin sitä ravaamaan. Se ravasi lennokkain, mutta kuitenkin rennoin askelin ympäri kenttää puhisten samalla tyytyväisenä. Kun käskin oria nostamaan laukan, se villiintyi hetkellisesti ja lähti melkoista pukkilaukkaa kentän toiseen päähän. Äkkijarrutuksen jälkeen suunta vaihtui ja ori viiletti pian toiseen suuntaan samanlaista vauhtia. Hetken juoksenneltuaan ja hypittyään Nornen vauhti alkoi hiipua ja sain taas pyydettyä siltä haluamaani vauhtia. Pieni irrottelu teki kuitenkin selvästi hyvää, sillä ori vaikutti silmin nähden tyytyväiseltä piehtaroidessaan vielä lopuksi kentällä.


15.6.2015 Päiväkirjamerkintä - maastolenkki

Kaunis ilta-aurinko valaisi vieressämme kohoavan vuonon, kun kävelimme Nornen kanssa kotia kohti. Olimme olleet maastossa pitkästä aikaa ratsain ja kiertäneet lähes kahden tunnin mittaisen lenkin lähiseudulla. Maastolenkin oli tarkoitus toimia Nornelle palauttelevana lenkkinä eilisen valjakkoajovalmennuksen jäljiltä. Eilinen valmennus oli ollut rankka meille molemmille, mutta olimme saaneet siitä myös rutkasti lisävarmuutta maratonosuudelle. Tänään olimme siis edenneet kaikessa rauhassa, vaikka Norne olikin sitä mieltä, että se olisi voinut aivan hyvin lähteä revittelemään tutulla laukkasuoralla. Ori malttoi kuitenkin mielensä ja etenimme koko lenkin kävellen tai rauhallisesti hölkäten. Norne katseli ympärilleen ja nuuhki kesäilmaa. Sen askeleet alkoivat venyä hiljalleen yhä pidemmiksi ja pidemmiksi sillä ori tiesi, että olisimme pian kotona, jossa sitä odottaisi jo iltaruuat. Annoin Nornen kävellä pitkin ohjin ja rapsutin sitä kaulasta. Olin onnellinen siitä, että minulla oli näin hieno hevonen, jonka kanssa pääsin treenaamaan tavoitteellisesti sekä valjakkoajossa että kouluratsastuksessa, mutta jonka kanssa pystyi tekemään myös kaikkea muuta, kuten pitkiä käyntimaastoja kauniissa ilta-auringossa.


19.6.2015 Valjakkoajovalmennus

Omat ajatukseni olivat aivan ensiviikolla koittavissa valjakkoajokilpailuissa, kunnes Lilbeth herätti minut jo toistamiseen tähän päivään. Paransin tuntumaani ja pyysin Nornea kokoamaan itseään ravissa. Myös ori tuntui olevan minun tavoin aivan omissa maailmoissaan. Se suoritti tottuneesti kaiken mitä pyysin, mutta kuitenkin varsin verkkaiseen tahtiin. Se ei kuitenkaan kelvannut Lilille, joka päätti suunnitella meille lennosta tehtävän, jolla sekä minun että orin olisi pakko pysyä hereillä. Hän ohjeisti minua komentamaan valjakkoa napakammin ja keskittymään tehtävään täysillä. Muutaman reippaan laukkakierroksen jälkeen Norne sai jostain uutta virtaa ja minun keskittymiseni vaikutti välittömästi myös sen työskentelyyn. Loppua kohden suoriuduimme tehtävistä hyvin, mutta kuten Lili muistutti, ne eivät olleet kuitenkaan lähelläkään niitä suorituksia, joihin Nornen kanssa oikeasti pystyimme. Ennen tulevia kilpailuja on onneksi vielä aikaa harjoitella, jota varten Lili antoikin minulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä.


8.10.2015 Valjakkoajovalmennus

Tänään työskentelyämme saapui seuraamaan vanha arvostettu valjakkoajovalmentaja Else-Maj Holmvik, joka oli valmentanut meitä muutamia kertoja aiemminkin. Olin verrytellyt valmiiksi hyvin ennen valmennusta maneesissamme. Norne oli ollut aluksi hieman hidas ja reagoi apuihini viiveellä, mutta sain kuitenkin heräteltyä sen hyvin ennen varsinaisen valmennuksen alkamista.

Else-Majn valmennus osoittautui tehokkaimmaksi ja opettavaisimmaksi ajaksi, mitä olen koskaan viettänyt ohjaksissa. Nainen pureutui todella tarkkaan omiin apuihini huomauttaen kaikista pienimmistäkin asioista niin kauan, että muistin korjata ne.

Norne tuntui paremmalta kuin koskaan aiemmin, enkä muista sen liikkuneen ennen niin hienosti kuin mitä se valmennuksen aikana hetkittäin liikkui. Keskityimme harjoittelemaan koulukokeen asioita, kuten siirtymiä, joihin erityisesti loppua kohden saatiin aivan uudenlaista sähäkkyyttä. Näillä eväin on taas hyvä jatkaa treenejä myös itsenäisesti ja suunnata kohti seuraavia kilpailuja.


19.4.2016 Päiväkirjamerkintä – vuosihuolto

Nornella oli edessään todellinen keväthuolto, sillä tallityöntekijämme pesi ja kengitti sen eilen ja tänään sillä oli puolestaan vuorossa raspaus, rokotus ja yleinen eläinlääkärin tekemä tarkistus. Norne käyttäytyi kuin herrasmies eikä eläinlääkärillä ollut juurikaan moitittavaa sen käytöksessä tai kunnossa, mitä en toki ollut epäillytkään. Hampaissa oli jonkin verran raspattavia piikkejä, mutta mitään isompaa hoidettavaa ei löytynyt. Norne rauhoitettiin eläinlääkärin käynnin ajaksi, joten se jäi käynnin jälkeen vielä toviksi talliin heräilemään ennen kuin se pääsi ulos tarhaamaan kaverien kanssa. Nyt ori saisi pitää muutaman ansaitun vapaapäivän rokotuksen vuoksi. Sen jälkeen jatkaisimme taas treenejä erityisesti valjakkoajon parissa, jossa meidän olisi tarkoitus valmentautua seuraavan kerran parin viikon päästä.


1.6.2016 Estevalmennus

Norne laukkasi rytmikkäästi keskihalkaisijaa pitkin estevalmentaja Aaron Hansenin seuratessa vierestä lähestymistämme punavalkealle esteelle. ”Pidäte, pidäte”, kuulin hänen ohjeistavan ja pidätin Nornea, jotta pääsisimme hyppäämään sopivasta paikasta. Kaikesta huolimatta lähestyminen meni liian pitkäksi ja esteen ylin puomi kolahti alas. Pidimme hetken keskustelutauon Aaronin kanssa, kunnes yritimme tehtävää uudelleen.

Keskityimme valmennuksessa erityisesti lähestymisiin, joissa meillä oli vielä paljon harjoiteltavaa Nornen kanssa. Ori innostui suunnattomasti jo nähdessään esteitä ja sillä oli usein liian kova kiire esteelle, jonka vuoksi lähestymiset eivät yleensä osuneet aivan ideaaleihin paikkoihin. Harjoittelimme lähestymisiä erilaisilla linjoilla muutaman eri esteen avulla. Estekorkeudet olivat maltillisia, joka sopi meille tässä hetkessä paremmin kuin hyvin.

Saimme Aaronilta paljon hyviä ohjeita jatkoa ajatellen ja kuten hänkin toi valmennuksessa esille, paransimme loppua kohti huomattavasti suorittamistamme. Lopuksi hyppäsimme vielä muutaman kerran seitsemän esteen rataa, jossa oli monipuolisesti erilaisia linjoja ja kaarteita. Rataa hypätessämme Norne alkoi olla jo hyvin avuillani ja se tuntui hetkittäin kokoavan itseään jo pelkästä ajatuksesta. Intoa ja energiaa oli edelleen, mutta se saatiin kuitenkin kanavoitua juuri oikeisiin asioihin.

Valmennuksen päätyttyä purin esteet Aaronin kanssa ja keskustelimme siitä, millaisilla tehtävillä meidän kannattaisi jatkossa harjoitella Nornen kanssa ja mitä asioita minun tulisi erityisesti ottaa huomioon. Mies antoi muutamia todella hyviä vinkkejä tehtävien suhteen, jotka aion ehdottomasti painaa korvan taakse. Hyvästeltyäni Aaronin lähdimme vielä kävelemään Nornen kanssa loppukäyntejä maastoon, jotta pääsimme nauttimaan ihanan kesäisestä säästä.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi