Escheresque
KutsumanimiRegina KasvattajaAdelie Becker (evm)
SukupuoliTamma OmistajaRonja Berg (VRL-08085)
Syntynyt/Ikä05.10.2012 / 12-vuotias, ikääntyy reaalisti Meriitit-
RekisterinumeroEi rekisterissä Painotuskenttäpainotus
Rotubrandenburginhevonen KoulutustasoCIC3
Väri/merkittummanruunikko, tipto, mtj psk Säkäkorkeus165 cm
Klikkaa tästä päästäksesi hevosen omille sivuille

Escheresque eli Regina on temperamenttinen. Sillä on mielipide kaikesta. Kai se silläkin tavalla muistutti musta itsestäni: ja ehkä siksi meillä ei aluksi mennytkään kovinkaan hyvin yhteen. Jokin siinä molempien jääräpäisyydessä lopulta loksautti palat kohdilleen. Regina opetti enemmän kompromisseista kuin yksikään mies. Se ei taipunut omista periaatteistaan ja tuntui aina huomauttavan, että vaikka mä yritin opettaa sitä, oli tilanne oikeasti päinvastainen. Jos Reginan kanssa ei heti mennyt putkeen, kannatti opetella jokin uusi keino.

Regina ei ole ilkeä hevonen, eikä edes pahakäytöksinen. Sen karsinakäytös on erittäin miellyttävää ja vaikka siitä ei välttämättä käyttäisikään sanaa kiltti, näkee siitä miten tammaa on jo nuorena käsitelty paljon. Ehkä osittain siksikin Regina pikku hiljaa alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Joskus se tönii turvallaan, kun harja on sen herkälle iholle liian kova. Pohjimmiltaan Regina pitää huomiosta, kunhan sillä on rajansa. Jos jotain tekee väärin, ilmoittaa se siitä myös nopeasti.

Tamma ei ole myöskään mahdoton käsiteltävä taluttaessa, mutta se vaatii tietynlaista napakkuutta ja taitoa. Monta kertaa se ensin päätti taluttavansa ihmistä eikä toisin päin, vetäen monet perässään ties mihin pöpelikköön kunnes sen kanssa oppi olemaan. Regina ei ole säikky, mutta ajoittain vähän kaaottinen.

Perimmiltään Regina on kuitenkin jalostettu ja kasvatettu ratsuksi. Kenttäratsuksi! Se ei ole helppo ja sen temperamenttisen luonteen jokainen piirre tuntuu vain kärjistyvän. Regina on kuuma ratsu, joka ei anna ratsastajalleen virheitä anteeksi. Se vaatii huolellista, pehmeää ratsastusta ja sakottaa rajusti liian rajuista otteista. Regina tietää arvonsa ja vaatii ratsastajaltaan aina hyvää ratsastusta. Reginan kanssa ei ratsasteta huonona päivänä eikä lyhyellä pinnalla. Sen kaiken se opetti mulle jo sillä hetkellä kun istuin ensimmäistä kertaa sen satulaan - kun me mentiin hurjassa vauhdissa väistöä koko kentän poikki mun käyttäessä kääntämiseen sen mielestä aivan liikaa apuja, oli selvää, että tämä hevonen ei suostuisi ihan mihin tahansa ratsastukseen. Kun töyssyt meidän menosta tasaantuivat, Reginasta kuoriutui isoliikkeinen, lahjakas tamma, jolla riittäisi rohkeus mihin vain. Jossain kohtaa se hyväksyi, että mäkin voisin opettaa sille juttuja. Silloin sitä vasta todella ymmärsi, että Reginan kanssa vain taivas oli rajana.

Esteillä Regina on helposti todella raju. Se kuumuu ja viskoo, se pukittaa ja hyppii, ja vaatii ratsastajalta paljon pehmeyttä ja rauhallisuutta. Parhaimmillaan se suorittaa täydestä sydämestään tasaisesti ja todella varovaisesti, mutta se vaatii ratsastajan istunnalta paljon. Reginaa ei ratsasteta vahvasti, sitä ratsastetaan kuin se olisi maailman herkin hevonen - vaikka alla onkin tultasyöksevä lohikäärme. Maastoesteillä sama jatkuu, mutta temmon noustessa se on vähän helpompi saada keskittymään. Ja nykyään Regina tietää mitä se tekee: se on peloton, se on voimakas ja helvetin kova kenttähevonen.
Luonne © omistaja

virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu