Haldir
KutsumanimiHaldir KasvattajaYlva Hummel evm
SukupuoliOri OmistajaVicky Kuusela (VRL-12636)
Syntynyt/Ikä04.04.2012 / 7-vuotias, ikääntyy satunnaisesti Meriitit-
RekisterinumeroEi rekisterissä Painotusei painotusta
Rotunorjanvuonohevonen KoulutustasoheB / re 70cm
Väri/merkitruunihallakko Säkäkorkeus145 cm
Klikkaa tästä päästäksesi hevosen omille sivuille

Vuonna 2015 Vicky oli opiskeluidensa kautta Norjassa paikallisella vuonohevostallilla vaihdossa ja työskentelemässä, kun nainen törmäsi siellä nuoreen Haldiriin, jolla oltiin juuri aloittamassa hissukseen ratsukoulutusta. Vicky pääsi auttamaan ratsastajan painoon totutuksessa ja samalla hän rakastui täysin tähän komeaan muhkean otsatukan omistavaan oriin. Niinpä Vicky ei lähtenytkään Norjasta yksin kotiin, vaan mukana tuli ikioma vuonohevonen ja siitä saakka nämä kaksi ovat olleet erottamattomat!

Haldir on todellinen mammanmussukka, se rakastaa rapsuttelua ja viihtyy ihmisten seurassa hyvin. Uusien ihmisten kohdalla ori saattaa kokeilla rajojaan, mutta asettuu nopeasti aloilleen ja on pohjimmiltaan todella kiltti. Haldir on koulutettu myös ajolle ja se toimii kärryjenkin edessä kivasti. Pääsääntöisesti Haldir on kuitenkin ratsu ja sen kanssa on tavoitteet asetettu ihan kilpakentille asti.

Hoitaessa Haldir on rauhallinen, se tykkää halihetkistä, eikä orilla ole mikään kiire hommiin. Varusteiden laitto sujuu aina ongelmitta, vaikka suitsiessa saattaakin yrittää alkuun hieman nostella päätään. Taluttaessa Haldir on leppoisa, se vain seuraa perässä vaikka ilman narua, eikä tunnu ymmärtävän tammoista mitään. Pystyy siis vaikka tarhaamaan tammojen vieressä, eikä huutele turhia.

Ratsuna Haldir on hyvin ikäisensä tasolla ja se liikkuu luonnostaan todella hyvässä ryhdissä suurin liikkein. Vaikka Haldirilla on hyvät ja näyttävät liikkeet, on niissä istuminen miellyttävää ja meno tasaista. Haldir on kevyt ja herkkä ratsu, joka helposti hieman kuumuu, mutta on yleensä aina kivasti kuulolla. Pellolla ratsastaessa ja maastoillessa, sekä esteitä hypätessä alkaa käydä hieman enemmän kierroksilla, eikä ole aloittelijoiden ratsu. Ratsastaessa Haldirilla ei voi käyttää raippaa, reagoi siihen pukittelemalla ja hyppimällä pystyyn.
© Vicky

virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu

Varusteet © Equestrian PRO