♥ Pikalinkit

» Foorumin ilmoituspalsta
» Tuntienpito-ohjeistus
» Tuntien varaustopic
» Merkkilista

♥ Pähkinänkuoressa:

→ Päätoimintamuodot hoitajatoiminta, yksityisten majoitus sekä ratsastustunnit
→ Satunnaisesti leirejä, teemapäiviä tms.
→ Pienimuotoista vuonohevosen kasvatusta

♥ Toiminta Shelyesissä

♥ Hoitotoiminta

Kuten monet muutkin virtuaalitallit, Shelyeskin pohjautuu hoitotoimintaan. Hoitotoimintaa on tallilla järjestetty aivan alusta asti; - ja järjestetään yhäkin.
Hevosenhoitajan työhön kuuluu hevosen hoitaminen, tunneille laittaminen, varusteiden ja elinympäristön siistiminen sekä kevyt liikutus. Hevosenhoitajat saavat ratsastaa hoitohevosillaan melko vapaasti, mutta ei kuitenkaan liian kauan.

Hevosta hoidetaan, kuten tavallisesti, kirjoittamalla hoitopäiväkirjoihin. Hoitopäiväkirjat sijaitsevat Shelyesin foorumilla. Hoitajien velvollisuuksiin kuuluu hoitotarinoiden kirjoittaminen, eikä aktiivisuudella ole niinkään väliä. Pidemmistä lomista on kuitenkin hyvä ilmoittaa foorumin taukotupaosiossa. Hoitajia palkitaan erikoispalkinnoilla (EP), joita ansaitaan suorittamalla merkkejä. EP:itä ilmestyy myös satunnaisesti piirtäjän inspiraation mukaan.

♥ Yksityisten majoitus

Myös yksityisten hevosten tuonti Shelyesiin on mahdollista. Vapaista karsinapaikoista ilmoitetaan erikseen täällä.

Shelyesiin on otettu yksityishevosia niin kauan, kun talli on ollut pystyssä. Vasta viimeaikoina yksityishevosten määrä on kuitenkin alkanut lisääntyä, ja niitä haetaan aika-ajoin lisää.

Shelyesiin tullessaan yksityishevosella on oltava omat, henkilökohtaiset sivut ja kuvat. "Vuokraa" tallipaikasta maksetaan olemalla aktiivinen ja osallistumalla tallin toimintaan - mitään tiettyä hoitomerkintä-per-aikayksikkö -ehtoa meillä ei ole, mutta mikäli yksityisenomistaja ei tee hevosensa kanssa mitään eikä kirjaudu foorumille aikoihin, annetaan tallipaikka jollekin toiselle halukkaalle.

Yksityishevosen omistaja vastaa itse hevosensa kunnossapidosta, ja voi halutessaan ottaa hevosellensa hoitajan Shelyesiin edellyttäen kuitenkin, että omistaja on myös itse aktiivinen, eikä sysää vastuuta kokonaan hoitajan niskoille. Yksityishevosten omistajien ja hoitajien on mahdollista osallistua tunneille, leireille, kursseille ynnä muihin tapahtumiin omien hevostensa kanssa.

♥ Jalostus

Aivan alusta asti Shelyes on kasvattanut Vuonohevosia alkuliitteellä SHS (Shelyes HesteStall). Vaikka tallin kasvatus painottuukin vuonohevosiin, tallissa syntyy silti välillä muunkin rotuisia varsoja. Näitä ovat esimerkiksi shetlanninponit (LF) sekä islanninhevoset (frá Lofoten).

Shelyesistä on mahdollista saada tilausvarsoja tiedustelemalla asiaa sähköpostin kautta (yhteystiedot etusivulla). Tilausvarsojen kasvattajaksi merkitään SHEL5878 ja kasvattiliitteeksi rodusta riippuen SHS (vuonohevoset), frá Lofoten (issikat) tai LF (muut rodut). Jos varsan emä asuu Shelyesissä, merkitään syntymämaaksi Norja.
Alla on Shelyesin kasvattitaulukko koko tallin historian ajalta.

KASVATTITAULUKKO (19 varsaa) näytä

♥ Ratsastustunnit

Shelyesin ratsastustuntitoiminta käynnistyi syyskuun alussa 2009. Tuntienvarauslista löytyy täältä.

Ratsastustunteja voivat pitää aivan kaikki; hevosenhoitajat, -omistajat ja hengailijatkin. Tunti varataan pidettäväksi kirjoittamalla viesti tuntienvaraustopiciin, jonka jälkeen tunninpitäjä tekee topicin foorumin Ratsastustunnit-osioon. Tuntilaiset voivat osallistua tunnille ilmoittamalla halukkuutensa tunnin omassa topicissa.

Tunninpitäjä tekee "kehystarinan" joko kirjoittamalla, piirtämällä tai vaikka runoilemalla, sekä keksii tuntilaisille tehtävän, jonka suorittamalla tuntilaiset sitten "maksavat" tunnille osallistumisesta. Tällainen tehtävä voi olla vaikkapa kirjoittaa tunnista tarina, piirtää kuva, keksiä runo, tai vaikka laittaa rasteja kyselylomakkeen ruutuihin - vain mielikuvitus on rajana, eikä jokaisen tunnin tarvitse olla isotöinen.

Kun tunti on pidetty ja kaikki osallistujat ovat maksaneet, joku foorumin moderaattoreista siivoaa osallistumisviestit pois ja lukottaa topicin.

Ahkerasta tunneille osallistumisesta / tuntien pidosta voi ansaita merkkejä, sekä joissain tapauksissa saada EP:n eli erikoispalkintokuvan.
Alla tämänhetkinen tuntitaulukko.

» Lue lisää tuntienpidosta
» Vaikeuksia valita tuntiratsua? Lue täältä tuntihevosten ominaisuuksista!

TUNTITAULUKKO 2019 näytä


♥ Kausikatsaukset

Joulukuussa 2012 esiteltiin ensimmäinen kausikatsaus. Kausikatsauksiin kerrotaan kooste kuluneesta kolmesta kuukaudesta Jassun näkökulmasta sekä raapustetaan pienimuotoinen palaute ja katsaus jokaisen hoitajan kohdalle. Vuosi koostuu neljästä kaudesta: maalis-toukokuu = kevätkausi, kesä-elokuu = kesäkausi, syys-marraskuu = syyskausi ja joulu-helmikuu = talvikausi.

Alla listattuna kaikki kausikatsaukset.
Vuosien 2012-2013 kausikatsaukset sijaitsevat toistaiseksi vanhoilla sivuilla, niitä vaihdellaan uuteen osoitteeseen pikkuhiljaa.

» Syksy 2012
» Talvi 2012-2013
» Kevät 2013
» Kesä 2013
» Syksy 2014

♥ Tapahtumat ja muuta

Toisinaan Shelyesin arkea värittämässä nähdään myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia esimerkiksi leirien ja viikonloppukurssien, teematuntien tai vaikka kisojen muodossa.

Alle on listattu Shelyesissä järjestetyt tapahtumat, sekä listasta löytyy myös muita sivuja, kuten vaikka joulukalentereita, joita ei ole oikein muuallekaan voinut tunkea.

Tapahtumat aukeavat bokseihin klikkaamalla otsikoita.

Teemapäivät

Leirit

Kurssit

Kisat ja näyttelyt

Halloweenvaellukset

Sekalaista

♥ Oheistarinasarjikset ja draamakokoelmat

Oheistarinoilla tarkoitetaan sellaisia sarjakuvia, jotka pohjautuvat Shelyesin maisemiin, arkeen ja henkilöhahmoihin. Jokainen sarjakuva on "oma" kokonaisuutensa, eikä tarinan juoni välttämättä aina ole yhtenäinen - sarjakuva voi siis vaikkapa olla yksittäinen kohtaus jostakin hoitotarinasta. Oheistarinoiden tapahtumat saavat usein innoituksensa hoitajien luomasta draamasta ja äksönistä, mitä he hoitotarinoihinsa kehittelevät. Kullakin oheistarinalla on usein tietty päähenkilö, jonka näkökulmasta tapahtumia kuvataan - sivuhahmoina toimivat muut Shelyesin hoitajat sekä mahdolliset keksityt hahmot.

» Oheistarinasarjis: Läpi vaaleanpunaisten lasien (2013)Draamakokoelmista löydät hoitajien kirjoittamia suhdekoukeroita koottuna samalle sivulle. Se helpottaa pääsemään kärryille siitä, miten mikäkin kuvio on saanut alkunsa.

» Klikkaa tästä avataksesi draamakokoelmat

Shelyes on virtuaalitalli || Shelyes is a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2019. Tekijänoikeus.