Ashgarth Argante
KutsumanimiGatte KasvattajaSaarnion tila, Siguri (VRL-11290)
SukupuoliOri OmistajaStall Valderhaug (VRL-08942)
Syntynyt/Ikä13.06.2020 / 13-vuotias, ikääntyy satunnaisesti Meriitit-
RekisterinumeroVH21-031-0188 Painotuskenttäpainotus
Rotusuomalainen puoliverinen KoulutustasoCIC3
Väri/merkittummanruunikko (AA / Ee) Säkäkorkeus168 cm

Gatesta kuulee usein sanottavan, että se on “kädenlämpöinen”. Se onkin sitten ihan henkilöstä kiinni katsotaanko se hyväksi vai huonoksi ominaisuudeksi, mutta varsin paikkansa pitävä kuvaus kyseessä toki on. Gatte on vähän sellainen “kaikki käy” -tyyppinen hevonen joka ei viitsi repiä stressiä turhista. Olkoonkin ori ja päällisin puolin ihan mallikelpoinen sellainen, ei Gatteen ihan hirveän montaa orimaista piirrettä ole sattunut, jos yhtäkään. Komealla ja herrasmiesmäisellä hevosella on varmasti oma ihailijakuntansa, mutta on siitä moni myös sanonut, että “kyllä oriissa pitäisi olla vähän särmää”. Gatte tietää kyllä mitä oriin velvollisuuksiin kuuluu ja kyllä sen katseen voi havaita hetkeksi kirkastuvan kun tamma astuu näkökenttään, ikään kuin miettien “notta kehtoisko tuota vaiko eikö kehtois”. Joskus kohtelias hirnahdus on paikallaan, mutta useimmiten Gatte “ei kehtois”.

Junttiko? Ehkä hieman, mutta hyväkäytöksinen sellainen. Tai sitten vain niin rauhallisen itsevarma, ettei näe tarvetta turhanpäiväiselle riekkumiselle. Kuka tästä tietää, sillä melko tutkimattomia ovat Gaten mielen liikkeet. Se ei anna itsestään paljoa ulospäin, mutta tulee toimeen kaikkien kanssa, ihmisten ja hevosten. Nimenomaan tulee toimeen, mutta ei tee ystäviä. Oriin voi luottaa vähän kokemattomampiinkin käsiin eikä se aiheuta ongelmia sen enempää kotosalla kuin vieraissakaan paikoissa. Helppohoitoinen, kuuliainen ja varma. Hajuton ja mauton, jos näin vähän rumasti sanotaan. Toisaalta jos ei odota oriilta räiskyvyyttä ja äijjäelkeitä, niin Gattehan on mitä mainioin sukupuolensa edustaja.

Mitä mainioin ori on myös ratsuna; tasainen ja luotettava. Selkään voi lykätä vaikka naapurin vanhan Martan eikä siinä luultavasti sen ihmeempiä tapahdu muuta kuin, että Martta saa mukavan tasaisen kävelylenkin ehdalla kilparatsulla. Gattessa on yllättävän paljon draivia kun sen vain saa kaivettua esiin, sillä vaikka kuuliainen onkin, kulkee ori hieman puolilla valoilla niin kauan kuin ratsastaja ymmärtää siltä oikeasti vaatia asioita. Se on myös hitaahko lämpenemään ja vaatii jonkin verran jumppaa, niin fyysistä kuin aivosellaistakin, saadakseen moottorinsa kunnolla käyntiin.

Jos ja kun Gaten saa syttymään, on sillä ihan oikeat kilpahevosen palikat kasassa. Hyvät liikkeet, kuuliaisuus, hyppyvoimaa - toisaalta sillä ei ole juurikaan halua panostaa asiaan mikäli sitä ei aivan tosissaa vaadita ja oria muisteta ratsastaa aktiivisesti joka kohdassa. Gatte on kuin ikuisessa virransäästötilassa jossa se ei millään viitsisi kuluttaa paristojaan ellei se ole aivan välttämätöntä. Kilpailunhaluisemmalla luonteenlaadulla olisi Gatellakin varmasti kapasiteettia korkeammallekin, varsinkin esteillä, joille sen erinomainen laukka ja silmä ponnistuspaikoille sopivat. Ori kuitenkin ottaa mieluummin löysin rantein ja antaa muiden tehdä työn, kai sitä maailmaan yksi sellainenkin mahtuu.

Luonne © Serena

i: Argovia
kwpn, 165cm, rn
ii: Artex
kwpn, 167cm, rn
evm
iii: Artemiso
iie: Caramix
ie: Devia
fwb, 155cm, rn
evm
iei: Damian
iee: Dravia
e: Magika
swb, 170cm, rn
ei: Aquila
swb, 163cm, m
evm
eii: Aquarius
eie: Tequila
ee: Magical Romance
swb, 169cm, rn
evm
eei: Romeo II
eee: Magestic
Varusteet
Hoito-ohjeet
Tulossa
Jälkikasvu
Syntynyt Skp, väri Varsan nimi Emä
Ei jälkeläisiä
Gatte on käytettävissä jalostukseen. Pyynnöt shelyesyllapito(at)gmail.com.
Värigenetiikka: AA / Ee
A-lokus: Homotsygootti (AA) – Ei tuota mustapohjaisia jälkeläisiä.
E-lokus: Heterotsygootti (Ee) – Kykenee tuottamaan rautiaspohjaisia jälkeläisiä.
KERJ kenttäkilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
Villit ratsastuskilpailut
Kenttä: sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
25.06.2023Sommersolverv 2023CIC318 / 29
11.07.2021Sommersolverv 2021CIC28 / 12
Este: sijoitusta, joista voittoja
10.07.2021Sommersolverv 2021115 cm38 / 60
Koulu: sijoitusta, joista voittoja
09.07.2021Sommersolverv 2021He A60 / 70
Maastoeste: sijoitusta, joista voittoja
Valmennukset
00.00.0000 - paikka - valmentaja (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
Päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 - otsikko (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
virtuaaalihevonen / virtuaalitalli
© VRL-08942, varusteet Equestrian PRO