Dannet
KutsumanimiDante KasvattajaSanna Karttunen evm
SukupuoliTamma OmistajaAnitta Pajusalo (VRL-11290)
Syntynyt/Ikä12.05.2015 / 9-vuotias, ikääntyy reaalisti Meriitit-
RekisterinumeroVH20-031-0257 Painotusyleispainotus
Rotusuomalainen puoliverinen KoulutustasoheA / re 80 cm
Väri/merkitruunikonkirjava Säkäkorkeus168 cm
Klikkaa tästä päästäksesi hevosen omille sivuille

Dante on hevonen, jonka ostoa en ole katunut päivääkään. En edes silloin, kun rahat ovat olleet jo valmiiksi tiukilla ja loimi sekä satula sanovat itsensä saman viikon aikana irti. Dante on paljon enemmän kuin vain hevonen, se on todellinen ystävä, joka on aina läsnä. Dantelle voi jakaa ilot ja surut, ja se osoittaa usein ystävyyttään hamuamalla huulillaan tai painamalla päänsä syliin.

Danten tallikäytös on kaikin puolin todella mallikasta. Tamma lähestyy vieraitakin ihmisiä rohkeasti ja on ystävällinen kaikille karsinaansa tuleville. Hoitotilanteissa Dantea ei tarvitse sitoa kiinni, yleensä se keskittyy hamuamaan maasta heinänrippeitä, eikä tamma myöskään yritä karsinasta ulos ilman lupaa. Dante on aina valmis työskentelemään yhdessä, joten harjaus ja varustaminen sujuvat poikkeuksetta ongelmitta. Jos jotain huonoa tamman käytöksestä pitäisi löytää, on se todella haluton jäämään yksin talliin tai tarhaan. Dante voi muuttua hetkessä levottomaksi ja äänekkääksi, mutta jo yksi hevonen näköpiirissä – vaikka vain tarhassa pihapiirin toisella puolella – helpottaa tilannetta. Seurallisuutensa vuoksi Dantea olisi hyvä tarhata ja kuljettaa useamman hevosen kesken, jolloin tilanne on kaikille mieluisampaa.

Ratsuna Dante on todella kehityskelpoinen, ja sen odotetaan vielä yltävän hyviin tuloksiin koulu- ja esteradoilla. Dante hyppää melko kevyen oloisesti, mutta se tarvitsee vielä ratsastajaltaan paljon tukea askelten asettamisessa ennen estettä sekä vauhdin säätelyssä. Rohkeutta tammalta kyllä löytyy, ja se hyppää minkälaisen esteen tahansa yli, kunhan ratsastaja pysyy itse jännittämättä selässä.

Dante aistii helposti ratsastajan olotilan, mikä näkyy erityisesti kouluradoilla. Pienikin jännitys saa myös tamman askeleet jännittyneeksi, mikä vaikuttaa jo yleisen liikkumisen lisäksi myös lihasjumeihin. Ratsastajan tulee pystyä istumaan rennosti selässä, ja tasapainon on oltava kaikin puolin kunnossa. Dante on nuorena ratsuna herkkä oppimaan vääriin apuihin reagoimisen, joten toistaiseksi ratsastajalta toivotaan kevyttä otetta, hyvää istuntaa ja mahdollisuuksien mukaan asiantuntevaa valmentajaa auttamaan ratsukkoa eteenpäin.

Vaikka Dante on seurallinen ja tuntuu rakastavan joka ikistä ihmistä, on oma omistaja tammalle kuitenkin tärkein. Dante ei epäröi hetkeäkään tulla kutsusta luokse suuremmallakaan laitumella, ja mitä tutumpi ihminen on, sitä enemmän tamma antaa anteeksi esimerkiksi ratsastuksessa vastaan tulevia virheitä.

Matkamme Danten kanssa on vasta aluillaan, joten tulemme kertomaan tammasta lisää myöhemmin!
Luonne © omistaja, hevoslistauksen kuva © VRL-10864

virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu