Bomullburr
KutsumanimiBumi Kasvattaja? evm
SukupuoliTamma OmistajaAnnina ja Sirus Løken (VRL-05322)
Syntynyt/Ikä29.09.2011 / 12-vuotias, ikääntyy reaalisti Meriitit-
Rekisterinumeroei rekisterissä Painotusyleispainotus
Rotutilastohevonen KoulutustasoheA / re 110 cm
Väri/merkitruunikonkirjava Säkäkorkeus152 cm
Klikkaa tästä päästäksesi hevosen omille sivuille

Bumi on vaihtelevainen tamma, joidenkin mielestä vain tyypillinen sukupuolensa edustaja. Mikään päivä tämän neidin kanssa ei ole samanlainen. Toisinaan se on kuin höttöinen pumpulipallo kaipaamassa omistajansa rakkautta ja esittelemässä sitä söpöä puoltaan. Seuraava päivä saattaakin olla aivan toisenlainen. Korvat liimautuvat niskaan ja kaikkien naamat ärsyttävät. Tai sitten jotain näiden kahden ääripään väliltä, sellaiset päivät ovatkin usein kaikista mieleikkäimpiä.

Kun puhutaan näinkin vaihteleva luonteisen hevosen käsittelystä, voisi kirjoittaa pelkästään kahta ääripäätä jokaisen asian yhteyteen. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle siitä, ettei Bumi oikeastaan karsasta mitään, jos tähdet ovat oikeassa asennossa. Taluttaessa esimerkiksi Bumi kävelee useimmiten rinnalla löysemmälläkin narulla, eikä se pelkää eläinlääkäreitä tai kengittäjiä. Bumia ei silti ihan täysin voi kutsua helpoksi hevoseksi, jonka voisi tuupata aloittelijan käsittelyyn.

Kukaan ei oikein tiedä mistä Bumin taidot ovat peräisin. Ovatko ne geeniperäisiä vai vain tarpeeksi hyvän sisäänratsastuksen ansiota. Eikä tamma oikeastaan mikään huipputason hevonen edes ole, ihan sellainen perusjannu. Bumilla on tahdikkaat ja pehmeästi istuttavissa olevat askeleet. Jokainen askellaji sillä on kohtuu hyvä, laukka pyörii parhaiten ja sitä sen kanssa tykätäänkin eniten työstää. Tamman omistaja pitää myös paljon ilman satulaa ratsastamisesta, johon Bumilla onkin erittäin mukava selkä.

Bumi on täydellinen pieni hevonen ratsastajalle, joka ei suoraan painotu tiettyyn lajiin. Se viitsii tehdä koulukiemuroita ja hypätä vähän yli metrisiä esteitä hyvällä mielellä. Eikä se myöskään pelkää uusia paikkoja, joten myös kilpaileminen on mahdollista. Luonteeltaan ratsuna Bumi on oikeastaan aivan samanlainen kuin maastakäsin. Kaikki riippuu täysin päivän mielentilasta. Bumi on myös erittäin innokas maastoilija. Se lähtee aina tallipihan ulkopuolelle korvat höröllä ja vauhtinappi painettuna pohjaan. Varman maastoiluluonteensa puolesta Bumi sopii myös maastoilukaveriksi muille hevosille.
Luonne © omistaja, hevoslistauksen kuva © Marjahilla

virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu