Obsidian
KutsumanimiBobby KasvattajaV. Müller evm
SukupuoliRuuna OmistajaStall Valderhaug (VRL-08942)
Syntynyt/Ikä24.7.2016 / 14-vuotias, ikääntyy SHS:n mukaan Meriitit-
RekisterinumeroVH21-029-0203 Painotuskoulupainotus
Rotusaksalainen ratsuponi (50 %) KoulutustasoVaativa B
Väri/merkitperlino (Aa / Ee / CrCr) Säkäkorkeus146 cm

Kuvankaunis ratsuponi Bobby kääntää katseet; lähes valkea karva, siniset silmät ja aavistuksen tummempaan sävyyn taittava pitkä harja saavat kenet tahansa hevostytön huokailemaan ihastuksesta. Kun kuvaan lisää ponin lennokkaat, kauniisti joustavat liikkeet, on monenkin ihmisen sydän myyty jo moneen kertaan. Bobbykaan ei suotta huomiota kainostele, vaan tulee mielellään tekemään tuttavuutta kenen tahansa kanssa, ihmisen tai hevosen. Jälkimmäisten kohdalla poni osaa kuitenkin olla sen verran itsetietoisen tomera, ettei ota mitä tahansa käytöstä vastaan, vaan osaa pitää puolensa. Ihmisten kanssa se taas on, ilmeisestä valppaudesta ja energiasta huolimatta, itse kiltteys.

Bobbyn kanssa on helppoa tulla toimeen ja niin arkirutiinit kuin kisamatkatkin sujuvat sen kanssa perinteisesti hyvin vaivattomasti. Ruuna on kyllä eloisa, mutta kunnioittaa ihmisiä – pieniä ja suuria – ehdoitta. Bobby on myös erittäin hyväpäinen ja luotettava, rohkea poni, jonka ei voi odottaa mistään ihan pienestä säikähdyksestä säntäävään taivaanrantaan. Sen voi melko huoletta antaa nuorempienkin hevostyttöjen hoidettavaksi, talutettavaksikin, eikä kevyt selässä köpöttelykään katastrofiksi tämän ponin kanssa muutu. Toki Bobby on eloisa ja välillä melkoisenkin tuttavallinen; se saattaa pyrkiä tutkimaan taskut sekä harjakipot namien varalta sekä tuupata kovastikin turvallaan huomion toivossa.

Kuten todettu, Bobby on myös varsin kiltti ratsastaa ja sopii kokemattomammallekin tai vaikkapa talutteluun, eikä kuvankaunis poni aivan täysin tällaisesta lasten suosiolta voi välttyäkään. Mikään rauhallinen, pullava ruunanrupukka Bobby ei kuitenkaan ole, vaan eloisa ja eteenpäinpyrkivä kisaponi, joka kulkee energisesti omalla moottorillaan jo alkukäynneistä lähtien. Kultaisen kiltin pinnan alla onkin poniksi kovan tason kouluratsu, joka haluaa tehdä töitä ja usein myös näyttää sen. Jos Bobby vaikuttaa laiskalta tai laimealta, on jokin todennäköisesti vialla.

Vaikka ruuna toimii sileän lisäksi myös pienillä esteillä moitteettomasti ja soveltuu luotettavaksi kaveriksi maastoonkin, on se ehdottomasti kouluponi, joka suorittaa rehdisti ja kuuliaisesti ihmisen antamat tehtävät. Hyvä muoto löytyy Bobbylta melkein itsestään, askellajin ja tempon vaihdot sujuvat melko vaivattomasti minkä lisäksi poni on toki näyttävä liikkuja. Enemmän vaivaa saa nähdä erilaisten taivutusten ja väistöjen kanssa, joten ihan täysi automaatti poni ei kuitenkaan ole, vaikka yrittää kyllä parhaansa aina, kotona sekä kisamatkoilla.

Luonne © Serena

i:
fwb, 164cm, rnvkk
evm
ii:
fwb, 168cm, vkk
evm
iii: evm
iie: evm
ie:
fwb, 166cm, m
evm
iei: evm
iee: evm
e:
nf, 142cm, rnvkk
evm
ei:
nf, 140cm, vkk
evm
eii: evm
eie: evm
ee:
nf, 147cm, trn
evm
eei: evm
eee: evm
Varusteet
Hoito-ohjeet
Tulossa
Jälkikasvu
Syntynyt Skp, väri Varsan nimi Emä
Ei jälkeläisiä
Bobby on ruunattu, ei pakasteita.
KRJ koulukilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
Villit koulukilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
23.06.2023Sommersolverv 2023Va B28 / 30
08.07.2022Sommersolverv 2022Va B12 / 61
28.08.2021Kalla Cup VirgoHe A10 / 48
09.07.2021Sommersolverv 2021He A49 / 70
09.07.2021Sommersolverv 2021Va B31 / 45
Valmennukset
00.00.0000 - paikka - valmentaja (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
Päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 - otsikko (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
virtuaaalihevonen / virtuaalitalli
© VRL-08942, varusteet Equestrian PRO