Alegranza de Torremonte
KutsumanimiAlegranza KasvattajaAlvaro Jordán-Santos evm
SukupuoliOri OmistajaJakob Dahl (VRL-07412)
Syntynyt/Ikä07.05.2015 / Meriitit-
RekisterinumeroEi rekisterissä Painotuskouluratsastus, working equitation
RotuPura Raza Española KoulutustasoheB -> tavoite vaativa
Väri/merkitruunikonkimo (Ee/AA/Gg) Säkäkorkeus166 cm
Klikkaa tästä päästäksesi hevosen omille sivuille

Alegranza on nuoresta iästään huolimatta hyväntuulinen ja hyvätapainen kimo espanjalaisori. Se rakastaa kaikkea ja kaikkia ja on turvallinen käsiteltävä. Ei välitä toisista oreista saatikka tammoista, mutta on kuitenkin ori eikä siksi sovi kokemattomalle valvomattomaan käyttöön. Helppo talutettava eikä koskaan ole jättänyt kunnioittamatta ihmistä. Tulee hyvin toimeen kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa.

Hoidettaessa ori seisoo rauhallisesti paikallaan ja nauttii jokaisesta harjanvedosta. Kavioiden puhdistaminen on helppoa eikä mikään paikka ole niin herkkä, etteikö sitä voisi hoitamis- tai puhdistusmielessä koskea. Alegranza on kuitenkin hyvin leikkisä nuori ja hamuaa paikan tullen kaikki harjat sekä hoitajan vaatteet suuhunsa. Ori tykkää todella rapsutuksista ja sen kääntäessä sinulle takamuksensa, pyytää ori vain helpotusta kutinaan. Varustaminen sujuu moitteitta.

Ratsastaessa Alegranza on vielä hieman vihreä, sillä sitä on ratsutettu vasta kolmen vuoden ajan nuoren ikänsä vuoksi. Vaikka ori on hyvin nopea oppimaan, se on hieman herkkä eikä sen keskittymiskyky ole erityisen hyvä. Tästä syystä ori ei ole vielä valmis kilpailemaan koulukentillä. Sen valppaus ja yritteliäisyys tekee siitä kuitenkin loistavan ratsun ja helpon opetettavan. Rodulleen ominaisesti orilla on todella hyvä kokoamiskyky, mutta se tarvitsee ratsastajaltaan paljon pysyäkseen oikein päin ja hyvässä tahdissa. Orissa on paljon potentiaalia tulevaan ja oikean ratsastajan kanssa se pääsee vielä pitkälle. Alegranza ei välitä ympäristöstään ratsastettaessa eli ori on turvallinen ratsastaa niin maastossa kuin tammojenkin seurassa. Ori tykkää hypätä esteitä, mutta ei ole mikään luonnonlahjakkuus ja tarvitsee paljon tukea tullakseen suorana kohti estettä ja ponnistaakseen oikeasta kohdasta. Näin ollen tykkää myös työratsastuksesta ja siinä suoritettavista esteistä.
Luonne & hevoslistauksen kuva © omistaja, kuvan linet © Darya87

virtuaalihevonen || a sim-game horse || virtuaalitalli || a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2024. Tekijänoikeus.
Varusteet © Equestrian PRO, ellei kollaasin yhteydessä toisin mainittu