vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Tyttebær 23.05.2015-22.01.2023

KUTSUMANIMITytti KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevostamma OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA23.05.2015 REKISTERINUMEROVH15-053-0186
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS147cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo A, re 70cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 4 vuotta 23.09.2015 ja 8 vuotta 23.01.2016. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 VVJ-II, KRJ-II

Tytti on suloinen vuonohevostamma, joka viettää mielellään aikaa muiden hevosten ja ihmisten seurassa. Se on sosiaalisesti hyvin lahjakas hevonen ja tietää hyvin, milloin kannattaa tulla lähelle ja milloin kannattaa siirtyä sivuun. Tytti on hyvin ruokaorientoitunut ja kovasti herkkujen perään – porkkananpalat ovat sen suurinta herkkua. Tamma tuntuu haistavan herkut jo metrien päästä ja se tietää aina tarkkaan, keneltä herkkuja saattaa liietä. Vaikka Tytti onkin kuuliainen ja ystävällinen, saattavat herkut saada sen toisinaan käyttäytymään jopa hieman röyhkeästi, jolloin tammaa on syytä muistuttaa käytöstavoista. Pääsääntöisesti herkut pyritäänkin antamaan sille esimerkiksi ruokakuppiin eikä suoraan kädestä. Tytti on varsin helppo hoitaa ja varustaa, sillä se käyttäytyy lähtökohtaisesti kaikissa tilanteissa mallikkaasti. Uudet asiat saattavat toisinaan jännittää sitä, mutta tutun ihmisen kanssa se rohkaistuu nopeasti kokeilemaan uusia asioita.

Tytti on sekä ratsu- että ajokoulutettu jo nuorena. Sen kanssa on kilpailtu kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa, pääpaino on kuitenkin ollut valjakkoajon puolella. Tamman selässä käyneet ihmiset ovat yllättyneet siitä, kuinka kevyt se onkaan ratsastaa. Tytti tuntuu tosiaan aivan erilaiselta kuin mitä ensimmäisenä voisi ulkonäön perusteella olettaa: se on hyvin kevyt ja herkkä, ja toimii parhaimmillaan jo puolesta ajatuksesta. Tamma kuitenkin reagoi myös helposti ympärillä tapahtuviin asioihin ja epäselviin apuihin. Epäilyttävät tilanteet saattavat aiheuttaa siinä suurenkin reaktion ja se ottaa usein muutaman laukka-askeleen mittaisia lähtöjä, kun jokin asia pelottaa. Kun yhteistyö ratsastajan ja ohjastajan kanssa sujuu, Tytti alkaa kuitenkin keskittyä täysin tämän apuihin ja ympärillä tapahtuvat asiat unohtuvat. Tamma on valjakkoajossa vahvimmillaan koulukokeessa, jossa se on esittänyt myös parhaat liikkeensä. Kestävyyskoe puolestaan saattaa olla vieraassa paikassa haastavampi, sillä erikoiset esteet saattavat epäilyttää Tyttiä.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Brynhild Fjalar
 nvh, rnhkko, 145cm
 VVJ-II, KRJ-II
ii. Sinklar Finn
nvh, rnhkko, 146cm
iii. Vnte På Deg
nvh, rnhkko, 148cm
iie. Tre Dame
nvh, hhkko, 139cm
ie. Sjøbrisen
nvh, rnhkko, 142cm
VVJ-II, KRJ-I, YLA2
iei. Grunnlaget for Hubby
nvh, rnhkko, 145cm
iee. Sirene
nvh, rnhkko, 141cm
 e. Thorhilda
 nvh, rnhkko, 146cm
ei. Tranum Heid
nvh, rnhkko, 146cm
KTK-III
eii. Heid
nvh, rnhkko, 147cm
eie. Rita
nvh, rnhkko, 142cm
ee. Froviken Amorosa
nvh, rnhkko, 147cm
eei. Huligan
nvh, rnhkko, 149cm
eee. Krokstad Amorella
nvh, rnhkko, 145cm

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Bruni (s. 01.06.2021), isä Winmour Bærulf

cup-sijoitukset

31.08.2015 - VVJ-Cup - Wyat Shetlands - vaativa - 4/77
31.10.2015 - VVJ-Cup - Wyat Shetlands - vaativa - 5/42

31.10.2015 - KRJ-Cup - Fiktio - helppo B - 9/291

menestys

VVJ-II -palkittu joulukuun 2022 tilaisuudessa pistein
3,5 + 42 + 22 + 20 + 7 = 94,5

KRJ-II -palkittu joulukuun 2022 tilaisuudessa pistein
4,5 + 40 + 22,25 + 20 + 5 = 93,75

valmennukset ja päiväkirja

13.03.2016 Päiväkirjamerkintä – koulutreeniä maneesilla, kirjoittanut omistaja (117 sanaa)

Viime päivinä on ollut varsin lauhaa ja ilmassa on ollut kevään tuntua, mutta tänään pakkanen oli taas kiristynyt hieman. Olimme suunnanneet Tytin kanssa pakkaspäivän viettoon maneesiin, jossa lämpötila oli onneksi maltillinen hyvän erityksen ansiosta. Tytti oli tänään varsin vireä, mutta hiljalleen työskennellessämme taivutusten ja siirtymien parissa se alkoi malttaa ja liikkui pätkittäin todella rennosti ja rauhallisesti. Sitä hieman ajoinkin takaa, sillä ajatuksena oli lähinnä virkistää muistia maneesilla ennen ylihuomista kouluvalmennusta. Emme olleet valmentautuneet tai kilpailleet Tytin kanssa hetkeen, mutta ajattelin, että voisimme alkaa taas treenaamaan aktiivisesti ja mahdollisesti käydä muutamissa koulukilpailuissa. Rapsutin ruunihallakkoa tammaa ratsastuksen päätteeksi ja laskeuduin satulasta kävelemään loppukäyntejä maasta käsin. Tytti venytti kaulaansa tyytyväisenä rapsuttaessani sitä ja lähti kävelemään perässäni kohti maneesin toista päätä.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi