vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Imladris

KUTSUMANIMIImladris KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevostamma OMISTAJAhoneythief VRL-08852
SYNTYMÄAIKA05.01.2015 REKISTERINUMEROVH15-053-0041
VÄRI, MERKITharmaahallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS139cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo A, re 80cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 4 vuotta 05.05.2015 ja 8 vuotta 05.09.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
KV-II 

luonne

sukutaulu ja -selvitys

 i. Gudfrødr av Rågkross
 nvh, hhkko, 144cm
 KRJ-I
ii. Hermann NB
nvh, hhkko, 144cm
iii. Hallusaanito
nvh, hhkko, 145cm
iie. Spinkel Hjerte
nvh, hhkko, 143cm
ie. Bösta av Rågkross
nvh, rnhkko, 140cm
iei. Sigurd av Hallonbäck
nvh, rnhkko, 140cm
iee. Hjertensfryd
nvh, rnhkko, 142cm
 e. Brynhild Mette-Marit
 nvh, rnhkko, 137cm
ei. Myrveke
nvh, rnhkko, 147cm
eii. Blink Rimfrost
nvh, rnhkko, 147cm
eie. Stubbhårig
nvh, rnhkko, 138cm
ee. Brynhild Glittriga
nvh, rnhkko, 136cm
eei. Høstfarger
nvh, rnhkko, 143cm
eee. Karla av Trónvík
nvh, hhkko, 130cm

Isä Gudfrødr av Rågkross...

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

Isänisä Hermann NB on Nebelhaftin kasvattama harmaahallakko norjanvuonohevosori. Kuten muutkin Nebelhaftin kasvatit, on se hyväsukuinen ja hieno kilpailukaveri. Kotoisammin vain Hermanniksi kutsuttu ori on kilpaillut vanhempiensa jalanjäljissä niin este- kuin kouluratsastuksessakin pärjäten varsinkin koulupuolella erinomaisesti. Lisäksi se on päässyt kokeilemaan onneaan myös näyttelyissä vaihtelevalla menestyksellä. Luonteeltaan ystävällisellä, mutta järkähtämättömällä orilla on tällä hetkellä kaksi varsaa, joista Rodin siskopuoli Linerle on menestynyt hyvin kouluratsastuksessa.
Isänisänisä Hallusaanito kuului aikansa tunnetuimpiin vuonohevosiin, eikä harmaahallakolla orilla ollutkaan pulaa titteleistä. Sille on myönnetty näyttelymenestyksen johdosta VIR MVA Ch -arvonimi, jonka lisäksi se on YLA2 ja KRJ-II -palkittu. Ori keräsi elämänsä aikana yhteensä 145 sijoitusta niin este- ja kouluratsastuksesta kuin valjakkoajostakin ja se jätti jälkeensä yhteensä kahdeksan hienoa vuonohevosvarsaa.
Isänisänemä Spinkel Hjerte sai Nebelhaftin vuonohevoskasvatuksen aluilleen ollen tallin ensimmäinen vuonohevostamma. Harmaahallakko tamma oli kokeneiden kanssa ystävällinen, mutta arkojen tai aloittelevien harrastajien kanssa se saattoi käyttäytyä arvaamattomasti. Sillä on takanaan monipuolinen kilpailu-ura useassa lajissa, mutta merkittävintä menestystä se on saavuttanut kouluradoilla ja Herte onkin YLA2 ja KRJ-II -palkittu.

Isänemä Bösta av Rågkross on asunut koko ikänsä kasvattajansa omistuksessa Rågkrossissa. Se oli emänsä Hjertensfrydin kauan odotettu ensimmäinen tammavarsa, josta kasvoi aivan äitinsä kaltainen tyttö. Omanarvontuntoisuus ja jääräpäisyys on ehdottomasti perintöä emältä, kuten toisaalta myös menestys kouluaitojen sisällä. Koulupainotteinen tamma on nimittäin kerännyt reilusti yli kolmekymmentä KRJ:n alaista sijoitusta. Bösta on periyttänyt myös eteenpäin kouluratsun ominaisuuksia. Se on tähän mennessä varsonut viidesti.
Isänemänisä Sigurd av Hallonbäck oli vuonohevoskasvatustaan aloittaneen Rågkrossiin ensimmäinen hevonen, joka löytyi lehti-ilmoituksen perusteella. Lyhyemmin Sigurdiksi kutsutulla orilla oli aina pilkettä silmäkulmassa, mutta veikeästä luonteestaan huolimatta se oli kuuliainen ratsu. Ruunihallakko ori kilpaili pääasiassa kouluratsastuksessa ja jätti jälkeensä kolme koulupainotteista vuonohevosvarsaa, kaksi oria ja yhden tamman.
¨ Isänemänemä Hjertensfryd haettiin rodun alkuperämaasta Rågkrossin aloiteltua Ruotsissa vuonohevoskasvatustaan. Hertaksi kutsuttu tamma säväytti tallin omistajan nuoresta iästään huolimatta ja myöhemmin siitä saatiinkin tallille etevä kouluratsu ja siitostamma. Luonteeltaan ruunihallakko tamma oli kuitenkin haastava, sillä se oli erittäin itsetietoinen ja jääräpäinen tapaus. Hertta varsoi Rågkrossissa asuessaan neljä hienoa vuonohevosvarsaa.

Emä Brynhild Mette-Marit...

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

Emänisä Myrveke muutti jo nuorena Norjaan tilausvarsana islanninhevosia kasvattavasta Far Gone Icesta. Veetiksi kutsuttu ori osoittautui jo nuorella iällä erinomaiseksi hankinnaksi, sillä touhukkaasta varsasta kasvoi erinomainen kilpailukaveri niin vanhempien vahvuuslajeihin koulu- ja esteratsastukseen kuin valjakkoajoonkin. Suhteellisen kevytrakenteinen ori on aloittanut kilpailu-uransa, joka lähti hieman tahmeasta alusta huolimatta hyvin liikkeelle. Tähän mennessä Veeti onkin kerännyt monesta lajista useita hyviä sijoituksia..
Emänisänisä Blink Rimfrost syntyi Bendik Fjelstadin kasvattamana Stjørdalin kaupungissa. Revenance Poniesiin muutettuaan Rimiksi kutsuttu ori on aloittanut kilpailu-uransa este- ja kouluratsastuksessa. Sporttimallisen rakenteensa ansiosta ruunihallakolla orilla on kapasiteettia vaikeammankin tason tehtäviin. Luonteeltaan Rimi on touhukas ja ratsastaessa eteenpäinpyrkivä tapaus, joka vaatii ympärilleen tekemistä ja elämää.
Emänisänemä Stubbhårig, eli kotoisammin Stubbe, asuu Far gone Icessa islanninhevosten seuraana. Tamma on nykyisellä kotitallillaan harrastekäytössä ja se on päässyt muutaman kerran pyörähtämään ratsastuskilpailuissa. Luonteeltaan Stubbe ei kuitenkaan sovi stereotyyppisimmän vuonohevosen muottiin, sillä se on miellyttämishaluinen ja reipas persoona. Ruunihallakko tamma on varsonut kahdesti, Veetin ja esikoisvarsansa Morgensolenin.

Emänemä Brynhild Glittriga vietti nuoruutensa kasvattajansa luona Brynhildissä, mutta muutti myöhemmin Suomeen Lykkeligiin siitoskäyttöön. Kotoisammin Triikaksi kutsuttu pikkutamma on kotitallinsa luottoratsu ja niin kokonsa kun luonteensakin puolesta tallin omistajan pienten tyttärienkin käsiteltävissä. Vaikka se onkin lupsakka ja hieman herkkusuu, siitä kuoriutuu tarpeen tullen myös etevä kilparatsu. Ruunihallakko tamma onkin kilpaillut hyvällä menestyksellä erityisesti kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa.
Emänemänisä Høstfarger on vaikean menneisyytensä vuoksi epäluuloinen ja hieman sulkeutunut. Kun orin luottamuksen kuitenkin voittaa, se tekee mitä tahansa siltä vain pyydetään. Remi on kilpaillut menestyksekkäästi valjakkoajossa, sekä este- ja kouluratsastuksessa. Kilpailu-uransa jälkeen se palkittiin yleislaatuarvostelun elokuun 2014 tilaisuudessa toisella palkinnolla. Remi on tarjolla jalostukseen ja se on saanut toistaiseksi neljä varsaa.
Emänemänemä Karla av Trónvík on pieni ponitamma, sillä se on säkäkorkeudeltaan aivan sallitun mahdollisen ajalarajoilla. Harmaahallakko tamma on kuitenkin etevä kouluratsu ja valjakkoponi, mutta sen kanssa on kilpailtu jonkin verran myös esteratsastuksessa. Luonteeltaan Karla on varsin ennalta-arvaamaton, eikä koskaan voikaan ennustaa etukäteen, onko tarhasta haettava poni luotettava lastenratsu vai kipakka villikkoponi.

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Magnus (s. 10.02.2016), isä Modolf v. Pijnboompit

cup-sijoitukset

menestys

KV-II -palkittu huhtikuun 2014 tilaisuudessa pistein
Rakenne: 8 Käynti: 4 Ravi: 3 Laukka: 3 Lisäpisteet: 0 Suku: 7 = 25p

valmennukset ja päiväkirja

20.04.2015 Päiväkirjamerkintä - kouluvarsojen arvostelutilaisuus

Hetken mielijohteesta päädyin ilmoittamaan nuoret kasvattimme Haldenin ja Imladrisin huhtikuun kouluvarsojen arvostelutilaisuuteen. Varsinaisestihan tässä ei kouluratsuja kasvateta, mutta tavoitteenamme on saada kasvateistamme monipuolisia harrastekavereita, valjakkoajon lisäksi myös ratsastuslajeihin. Niin Haldenin kuin Imladrisinkin suvusta löytyy useita kouluratsastuksessakin menestyneitä hevosia, mukaan lukien myös omia kasvattejamme. Paikalla näimme tuttujakin, kun Haldenin kanssa samaan luokkaan oli ilmoitettu kasvattimme Brynhild Nordavind. Orista olikin kasvanut komea ilmestys sitten viimenäkemän ja sain vain lisää jännitettävää!

Itse tilaisuus sujui yhdessä hujauksessa, eikä ollut pettyminen palkintoihinkaan. Kaikki kolme kasvattiamme saivat nimittäin II-palkinnot. Halden käyttäytyi koko tilaisuuden ajan mallikkaasti ja pisti selvästi parastaan. Harmaahallakon orin suhteen tavoitteet ovatkin korkealla, sillä sen orilinjan takana on silmäteräni Hammerfest, joka on menestynyt upeasti niin valjakkoajossa kuin kouluratsastuksessakin. Imladrisin käytöstavoissa on vielä pientä hiomisen varaa, vaikka tapahtumasta selvittiinkin ihan kunnialla. Tamma sai suvustaan hienot seitsemän pistettä ja siinä on selvästi ainesta kouluratsuksi.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © honeythief