vuonohevoskasvatusta

 † Thorhilda 20.08.2014 - 11.07.2018

KUTSUMANIMIHilda KASVATTAJAJinsy  
ROTU, SKPvuonohevostamma OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA20.08.2014 REKISTERINUMEROVH14-053-0178
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS146cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo B, re 70cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 4 vuotta 20.12.2014 ja 8 vuotta 20.04.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 

Hilda on touhukas tamma, joka säheltää suuna päänä aina siellä missä tapahtuu. Ruunihallakkoa tammaa ei haittaa pätkääkään, vaikka se ei olisikaan toivottua seuraa - Hilda ei nimittäin tunne lainkaan negatiivista huomiota. Se on aina yhtä iloinen kun joku huomaa sen, ja aivan kaikki aina valjakkotreeneihin lähdöstä kengitykseen on tamman mielestä hurjan hauskaa ja jännittävää. Karsinassa ponitamma tekee tarkoin tuttavuutta kaikkien kanssa ja erityisesti uusiin ihmisiin tutustutaan huolella. Hilda ei malttaisi millään seistä karsinassa aloillaan tekemättä mitään ja se on koko ajan hääräämässä jotakin aina hoitajien ärsytykseen asti. Jos tamma ei keksi mitään muuta, se tökkii turvallaan puista karsinan ovea, josta lähtee korvia hivelevä ääni, vaikka se olisikin kiinni. Hildan kanssa riittää siis tekemistä, eivätkä päivän sen kanssa pääse varmasti käymään pitkäveteisiksi.

Ratsastaessa ja ajaessa Hildan kanssa vaaditaan rutkasti kärsivällisyyttä ja taitoa laskea rauhassa kymmeneen. Vaikka tamma koetteleekin toisinaan hermoja muidenkin edestä, on se rauhoittuessaan varsin näppärä kaveri niin valjakkoajoon kuin kouluratsastukseenkin ja mielenvirkistykseksi toisinaan myös mataliin esteluokkiin. Hildan saaminen kuulolle edellyttää tehokasta ja johdonmukaista verryttelyä, joka on hyvä pitää tarpeeksi monipuolisena, jotta tamman mielenkiinto pysyy itse asiassa. Päästessään liian helpolla tai toistaessaan samaa tehtävää yhä uudelleen ja uudelleen keskittyminen alkaa helposti lipsua muihin asioihin, kuten kentän toisessa päässä työskentelevään hevoskaveriin tai tallipihan tapahtumiin. Maastossa suoritettavilla tehtävillä tämä saattaa näkyä myös turhana säpsyilynä ja ylimääräisenä loikkimisena, vaikka Hilda ei olekaan maastossa säikky ja se on tottunut kaikenlaiseen.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Tranum Heid
 nvh, rnhkko, 146cm
 KTK-III
ii. Heid
nvh, rnhkko, 147cm
iii. Harold
nvh, hkko
iie. Katje
nvh, hkko
ie. Rita
nvh, rnhkko, 142cm
iei. Rolf
nvh, hkko
iee. Vestla
nvh, hkko
 e. Froviken Amorosa
 nvh, rnhkko, 147cm
ei. Huligan
nvh, rnhkko, 149cm
eii. Kleivdal Gleipner
nvh, hkko
eie. Majbruna
nvh, hkko
ee. Krokstad Amorella
nvh, rnhkko, 145cm
eei. Forrnes Sesam
nvh, hkko
eee. Amulette
nvh, hkko

Isä Tradum Heid...

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

tulossa

Emä Froviken Amorosa...

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

tulossa

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-t. Brynhild Tyttebær (s. 23.05.2015), isä Brynhild Fjalar
nvh-o. Brynhild Valbjørn (s. 27.10.2015), isä Brynhild Vidar

valmennukset ja päiväkirja

06.06.2015 Päiväkirjamerkintä - maastossa, kirjoittanut suba

Tulin tänään Brynhildiin ratsastamaan Hildaa. Tarkoitus oli mennä tamman kanssa maastoon, joten keräsin sen harjat ja varusteet karsinan luokse ennen kun hain hevosen sisään. Harjasin Hildan huolellisesti ja varustin sen. Nousin tallin pihassa kyytiin ja suuntasille läheiselle metsätielle. Maastossa menimme enimmäkseen käyntiä ja otimme myös muutaman ravipätkän. Yhden sopivan suoran menimme myös oikein vauhdikkaassa laukassa. Hilda oli hyvin mukava maastoratsu, vaikkakin se säpsähteli muutamaan otteeseen rapisevia pusikoita. Tamma pysyi kuitenkin koko ajan lapasessa ja oli oikein rentouttavaa päästä maastoon tyhjentämään ajatuksia. Hildakin vaikutti varsin tyytyväiseltä palatessamme tallille. Hoidin tamman pitkän kaavan mukaan, suihkuttelin siihen ötökkämyrkyt ja vein takaisin laitumelle. Lopuksi laitoin vielä kaikki varusteet paikoilleen.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi