vuonohevoskasvatusta

 † Kaukovallan Carola 24.08.2014 - 11.07.2018

KUTSUMANIMICarola KASVATTAJAAnzkuli, Kaukovalta  
ROTU, SKPvuonohevostamma OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA24.08.2014 REKISTERINUMEROVH14-053-0172
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS142cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo A, re 60cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 4 vuotta 24.12.2014 ja 8 vuotta 12.04.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 

Kaukovallan Carola on luonteeltaan erittäin periaatteellinen tamma, jota on tietylle päälle sattuessaan vaikea saada tekemään kompromisseja. Vaikka ruunihallakko tamma onkin luonteeltaan todella ystävällinen ja se nauttii niin ihmisten kuin lajitovereidenkin kanssa touhuamisesta, sillä ei ole erityistä miellyttämishalua lainkaan. Carola tekeekin pääsääntöisesti vain sellaisia asioita mitä se haluaa, tai mistä se kokee hyötyvänsä - lahjonta on siis tamman tapauksessa kivuttomin ratkaisu. Mikäli Carola päättää kesken harjauksen poistua karsinastaan käytävälle, se tekee sen varmasti keinoja kaihtamatta. Mikäli pääsy kuitenkin evätään esimerkiksi sulkemalla ovi, tamma ei varmasti jätä ilmaisematta närkästystään asian suhteen.

Ratsastaessa ja ajaessa Carola on vahva, mutta kuitenkin sopivan energinen. Se jättää pienimmät avut täysin huomioitta, joten tamman kanssa saa olla jämäkkä ja selkeä. Mikäli suuria erimielisyyksiä esimerkiksi kulkusuunnan tai vauhdin suhteen ei ole, saa Carolasta kuitenkin osaavan harraste- ja kilpailukaverin erityisesti kouluratsastukseen ja valjakkoajoon. Vaikka sileällä työskentely onkin enemmän tamman heiniä, sen hyppytekniikassakaan ei pienillä esteillä ole moittimista. Hypätessä ratsastajan on kuitenkin pysyttävä erityisen tarkkana, sillä mikäli tamma pääsee ohittamaan yhdenkin esteen sitä ei saa enää helpolla saman esteen yli. Kehuminen onnistuneiden suoritusten jälkeen on myös tärkeää, jotta Carolan motivaatio pysyy hommassa.

sukutaulu ja -selvitys

 i. A.D. Vapun Veeti
 nvh, rnhkko, 143cm
ii. Eventyprinsen
nvh, rnhkko, 144cm
iii. Odin Halsnæs
nvh, rnhkko, 144cm
iie. Jamaica
nvh, rnhkko, 145cm
ie. Himala's Beautiful
nvh, rnhkko, 142cm
iei. Himala's Alf
nvh, rnhkko
iee. Himala's Skibsky
nvh, rnhkko
 e. Ponilaakson Figaro
nvh, rnhkko, 140cm
ei. Amigo
nvh, hkko
eii. ei tiedossa
nvh, hkko
eie. ei tiedossa
nvh, hkko
ee. Kuuraturvan Elisabeth
nvh, hhkko, 142cm
eei. ei tiedossa
nvh, hkko
eee. ei tiedossa
nvh, hkko

Isä A.D. Vapun Veeti on Ponitila Adinan komea kasvattiori, joka asuu nykyään Viljassa. Yleispainotteinen ori on sekä ratsu- että ajokoulutettu ja helpon ratsastettavuutensa ansiosta se on aloittelevienkin ratsastettavissa. Ruunihallakko ori on muutenkin varsin mutkaton kaveri, eikä sen kanssa ole suuria ongelmia missään tilanteessa. Veetillä on tällä hetkellä tiedettävästi kaksi varsaa, joista sen esikoisori V.I. Apollon asuu kasvattajansa luona Viljalassa.

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

Isänisä Eventyrprinsen on tuotu alkujaan kotimaastaan Norjasta, jonka jälkeen se on asunut Fjord Fjellissä, sekä nykyisellä kotitallillaan Adinassa. Tuttavallisemmin Ricoksi kutsuttu ori on kilpaillut erittäin monipuolisesti niin este-, koulu-, kenttä- kuin maastoesteratsastuksessakin, jonka lisäksi se on käynyt useamman kerran myös näyttelyissä hyvälläkin menestyksellä. Ricolla on tähän mennessä kolme varsaa, kaikki saman tamman kanssa.
Isänemä Himala's Beautiful, eli lyhyemmin Vappu on Ponitila Adinassa asuva ruunihallakko vuonohevostamma. Tamman koulutustaso ei ole päätä huomaava, mutta omalla tasollaan se on varma suorittaja ja mukava ratsu. Vappu on myös kilpaillut satunnaisesti esteratsastuksessa, sekä käynyt match showssa. Tammalla on jälkikasvua neljän varsan verran, joista kolme on nimetty sen kutsumanimen mukaan ”Vapun” -alkuisesti.

Emä Ponilaakson Figaro on myytiin nuorena yhdessä emänsä Kuuraturvan Elisabethin kanssa Kaukovaltaan. Ruunihallakko tamma on tullut monin tavoin emäänsä Elisabethiin, sillä vaikka se onkin luonteeltaan ystävällinen, löytyy temperamenttiakin senkin edestä. Tämän vuoksi Figaro ei ole kovin helppo käsiteltävä. Tamma on kuitenkin etevä kaveri matalille esteradoille ja helppoihin koululuokkiin, eikä se ole tuntiponinakaan tuhoon tuomittu tapaus.

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

Emänisä Amigo oli hallakko vuonohevosori, joka asui nyttemmin toimintansa lopettaneella Ponilaakson tallilla. Valitettavasti Amigon sivut ovat kadonneet tallin lopetettua, eikä orista ole säilynyt paljoakaan tietoja. Tiedettävästi sillä ei ollut muuta jälkikasvua Ponilaakson Figaron lisäksi.
Emänemä Kuuraturvan Elisabeth on kaunis harmaahallakko vuonohevostamma, joka on muuttanut nykyiselle kotitallilleen Kaukovaltaan Ponilaaksosta. Tamma on luonteeltaan ystävällinen, mutta ratsastaessa se on varsin haastava. Kotoisammin Lissuksi kutsuttu tamma on kilpaillut jonkin verran koulu- ja esteratsastuksessa hyvälläkin menestyksellä. Se on varsonut tähän mennessä vain kerran, mutta se on jalostuskäytössä.

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Narvik (s. 18.05.2015), isä Brynhild Norne

valmennukset ja päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

tekstiä tekstiä tekstiä

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi