vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Oskar

KUTSUMANIMI
Oskar
KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevosori OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA01.06.2019 REKISTERINUMEROVH21-053-0079
VÄRI, MERKITvalkohallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS142cm KOULUTUSTASOvaikea, helppo A, re 70cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 3 vuotta 01.09.2019 ja 8 vuotta 01.02.2020. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 VVJ-II

Olin haljeta innosta, kun huomasin Astridin jaloissa valkohallakon orivarsan. Juuri sellaisesta olin unelmoinut, mutta olin aivan varma, että karsinasta löytyisi kuitenkin ruunihallakko tamma, joita meille oli tälle keväälle syntynyt jo useampi. Oli selvää, että jos myös jatkossa asiat menisivät kuten olin haaveillut, Oskariksi nimetty varsa jäisi meille kotiin jatkamaan valkohallakkoa orilinjaa. Yhä edelleen ihmettelen sitä, kuinka mutkattomasti kaikki asiat ovat menneet Oskarin kanssa. Siitä kasvoi isänsä näköinen ori, joka on luonteeltaan erittäin ystävällinen, utelias ja rohkea. Sen kouluttaminen sujui vaivattomasti, arki kotona on helppoa emmekä ole joutuneet vaivaamaan eläinlääkäriä kuin pakollisten terveystarkastusten, rokotusten ja raspausten verran. Oskar onkin yksi luotto-oreistani ja sen kanssa voi toimia oikeastaan kuka tahansa. Ori on kuuliainen ja hyväkäytöksinen ja se puuhastelee mielellään kaikkea ihmisten kanssa. Se pitää erityisesti ryntäiden rapsuttamisesta ja osaa myös pyytää sitä hoitajiltaan.

Oskar ei ole ehkä kaikista hienoliikkeisin hevosemme, mutta se on tasaisen varma suorittaja kaikessa, mihin sen kanssa ryhtyy. Orin kanssa onkin kokeiltu kaikkea mahdollista maastoesteistä vikellykseen ja se suhtautuu aina positiivisesti kaikkiin uusiin ideoihin. Oskarin kanssa on kuitenkin kilpailtu vain valjakkoajossa, johon sen liikutus on myös painottunut. Orin ajettavuus ja liikkeet riippuvat hieman päivästä, sillä toisinaan sitä on heräteltävä liikkeelle ennen kuin se alkaa käyttää kunnolla takajalkojaan. Parhaimmillaan se liikkuu kuitenkin kauniisti ja on kevyt ajaa. Kestävyyskokeen rata saa Oskarin innostumaan ja valkohallakko ori lähtee radalle aina kuin tykin suusta. Vaikka se saattaakin maastossa tarjota oma-aloitteisesti nopeampaa vauhtia, hidastaa se kuitenkin aina pyydettäessä, eikä ole pelkoa siitä, että ori katoaisi innostuessaan avuilta. Erikoisemmat esteet saattavat joskus arveluttaa sitä, mutta se lähestyy niitä kuitenkin rohkeasti, kun tuttu ihminen kannustaa ja on sen turvana.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Brynhild Ottar
 nvh, vhkko, 139cm
ii. Brynhild Olaf
nvh, vhkko, 132cm
iii. Midgård Odin VVJ-I
nvh, vhkko, 135cm
iie. Sabrine
nvh, khkko, 130cm
ie. Susikallion Säihkyvä
nvh, rnhkko, 142cm
iei. Pohjanmetsän Simonedea
nvh, rnhkko, 141cm
iee. Roll Snømus
nvh, rnhkko, 143cm
 e. Astrid
 nvh, rnhkko, 139cm
ei. Vinds Halskjede
nvh, rnhkko, 143cm
KTK-III
eii. Rikstens Herleifr
nvh, rnhkko, 148cm
eie. Yngvildr
nvh, rnhkko, 141cm
ee. Alfrida
nvh, rnhkko, 144cm
eei. Alvgårds Ivar YLA2
nvh, rnhkko, 144cm
eee. Alfhild NOR YLA2
nvh, phkko, 143cm

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-t. Brynhild Matilde (s. 28.09.2021), emä Vinds Mathilde

kilpailutuloksia

26.08.2022 - Keilakunkku 1. osakilpailu - Fellbury Stud - noviisi koulukoe poneille - 6/78

menestys

VVJ-II -palkittu huhtikuun 2023 tilaisuudessa pistein
5 + 41 + 20,25 + 20 + 7 = 93,25

päiväkirja ja valmennukset


10.04.2020 Päiväkirjamerkintä - kuulumisia, kirjoittanut omistaja

Kulunut kevät oli ollut melkoinen, sillä kaikkien muiden kiireiden ohessa olimme valmentautuneet ja kilpailleet Oskarin kanssa aktiivisemmin kuin koskaan aiemmin. Olimme käyneet käytännössä kaikissa maltillisen ajomatkan päässä olevissa valjakkoajokilpailuissa ja osallistuneet välillä myös yhdistettyihin kilpailuihin, joissa kilpailtiin kaikissa osakokeissa. Koko kevät oli ollut varsin tasaista suorittamista - mikään kilpailu ei ollut mennyt penkin alle, mutta toisaalta yhtään aivan huippusuoritustakaan ei ollut tullut. Tasomme oli kuitenkin noussut koko ajan hiukan ja olimme nyt selvästi paremmassa vireessä kuin kauden alussa. Edessä oli vielä aktiivista treenaamista ja muutamat kilpailut, joiden jälkeen jäisimme Oskarin kanssa kesälomalle. Ori saisi pitää pidemmän tauon treenistä ja viettää kesän laidunlomaa. Ennen sitä pitäisi kuitenkin vielä keskittyä ja kokeilla mihin pystyisimme.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi