SHS-ikääntyminen

SHS-ikääntyminen on Jassu L.:n kehittämä oma ikääntyminen Shelyesin hevosille. Hevonen ikääntyy nopeutetusti nelivuotiaaksi, minkä jälkeen hevonen alkaa ikääntyä 8 kk:n välein. Ikääntyminen sopii niille, joiden mielestä reaali on hieman liian hidas, mutta puolivuosittain ikääntyminen tuntuu aavistuksen liian nopealta.

Shelyesin tuntsareilla oli ennen käytössä satunnainen ikääntyminen. Sen vuoksi Shelyesin vanhoille tuntihevosille laitettiin laskuriin laskennalliset syntymäajat, joiden mukaan SHS-ikä pysyi samana, kuin mikä se oli satunnaisen ikääntymisen mukaan ennen uuden ikääntymisen käyttöönottoa. Siksi tuntihevosten syntymäajat eivät täsmää SHS-laskurin kanssa. Tätä laskennallista syntymäaikaa ei näe mistään, mutta se pitää ikääntymisen kuitenkin oikeana ja vanhat tuntsarit ikääntyvät nyt jatkossa aina 8 kuukauden välein.

SHS-ikäIRL-ikä
0 v< 3 kk
1 v3 kk ... < 6 kk
2 v6 kk ... < 10 kk
3 v10 kk ... < 16 kk
4 v16 kk ... < 24 kk
X v$$ {\text{ikä kuukausina} \over 8} +2$$

Laske hevosesi ikä SHS-ikääntymisellä

Kirjoita hevosesi syntymäaika muodossa: VVVV-KK-PP (esim. 2012-12-30)

Hevosesi olisi SHS-ikääntymisellä 9-vuotias

Käytä SHS-ikääntymistä

SHS-ikääntyminen on vapaasti käytettävissä myös muilla talleilla ja yksityishevosilla. Jos haluat, voit kopioida valmiin PHP-laskurin tältä sivulta (toimii vain PHP:ta tukevilla sivuilla).

Pohjakoodi: Laskee iän. Koodin lopussa voit määritellä hevoset ja niiden vastaavat syntymäajat. Alla oleva koodi tulee php-päätteiselle sivulle ihan ensimmäiseksi (ennen < !DOCTYPE...hässäkkää).

Voit tehdä samaan koodipohjaan niin monta hevosta kuin haluat. Esimerkiksi minulla kaikkien hevosten iät ovat kootusti tällä sivulla, josta noudan ne PHP:n avulla jokaisen hevosen omille sivuille. Toki voit kopioida laskurin aina jokaiselle hevosen sivulle uudestaankin; molemmat tavat toimivat. Muista vaihtaa aina hevosen nimi (koodissa $hepannimi) sekä sen jälkeen tuleva syntymäaika. Muita kohtia koodissa ei tarvitse muokata.

<?php function ika($dob){
  if(!empty($dob)) {
    $birthdate = new DateTime($dob);
    $today  = new DateTime('today');
    $age = $birthdate->diff($today)->y*12 + $birthdate->diff($today)->m;
    if($age<3) {
      return 0;
    } elseif($age>=3 && $age<6) {
      return 1;
    } elseif($age>=6 && $age<10) {
      return 2;
    } elseif($age>=10 && $age<16) {
      return 3;
    } else {
      return number_format($age/8+2,0,"","");
    }
  } else {
    return 0;
  }
}

// Nimeä hevonen (vaihda hepannimi) ja muokkaa sen syntymäaikaa (VVVV-KK-PP):
$hepannimi = '2008-12-31';

// Voit tehdä useita heppoja kun kopioit ja liität yllä olevan rivin
// Jos teet niin, muuta aina hepannimi vastaamaan hevosta, jonka ikää lasketaan
?>

Kirjoituskoodi: Muuttaa lasketun iän tekstiksi siihen kohtaan, johon alla olevan PHP-koodin länttäät. Muista, että $hepannimi tulee olla tässä sama, kuin minkä olet ylempänä olevaan pohjakoodiin antanut.

<?php echo ika($hepannimi);?>

♥♥♥ Kommentteja ja palautetta ikääntymisestä otetaan vastaan! ♥♥♥

Jos et saa ikääntymislaskuria toimimaan tai haluat antaa muuten palautetta tai kommentteja, saat minut parhaiten kiinni sähköpostilla shelyesyllapito(at)gmail.com, Instagramissa @vtshelyes tai Keskustassa nimimerkillä Jassu L. :)