SHS-ikääntyminen

SHS-ikääntyminen on Jassu L.:n kehittämä oma ikääntyminen Shelyesin hevosille. Hevonen ikääntyy nopeutetusti nelivuotiaaksi, minkä jälkeen hevonen alkaa ikääntyä 8 kk:n välein. Ikääntyminen sopii niille, joiden mielestä reaali on hieman liian hidas, mutta puolivuosittain ikääntyminen tuntuu aavistuksen liian nopealta.

Shelyesin tuntsareilla oli ennen käytössä satunnainen ikääntyminen. Sen vuoksi Shelyesin vanhoille tuntihevosille laitettiin laskuriin laskennalliset syntymäajat, joiden mukaan SHS-ikä pysyi samana, kuin mikä se oli satunnaisen ikääntymisen mukaan ennen uuden ikääntymisen käyttöönottoa. Siksi tuntihevosten syntymäajat eivät täsmää SHS-laskurin kanssa. Tätä laskennallista syntymäaikaa ei näe mistään, mutta se pitää ikääntymisen kuitenkin oikeana ja vanhat tuntsarit ikääntyvät nyt jatkossa aina 8 kuukauden välein.

SHS-ikäIRL-ikä
0 v< 3 kk
1 v3 kk ... < 6 kk
2 v6 kk ... < 10 kk
3 v10 kk ... < 16 kk
4 v16 kk ... < 24 kk
X v$$ {\text{ikä kuukausina} \over 8} +2$$

Laske hevosesi ikä SHS-ikääntymisellä

Kirjoita hevosesi syntymäaika muodossa: VVVV-KK-PP (esim. 2012-12-30)

Hevosesi olisi SHS-ikääntymisellä 0-vuotias

Käytä SHS-ikääntymistä

SHS-ikääntyminen on vapaasti käytettävissä myös muilla talleilla ja yksityishevosilla. Jos haluat, voit kopioida valmiin PHP-laskurin tältä sivulta (toimii vain PHP:ta tukevilla sivuilla).

Pohjakoodi: Laskee iän. Koodin lopussa voit määritellä hevoset ja niiden vastaavat syntymäajat. Alempana oleva shs()-funktio tulee php-päätteiselle sivulle ihan ensimmäiseksi (ennen < !DOCTYPE...hässäkkää), tai vaihtoehtoisesti ulkoiseen tiedostoon (esimerkissä ulkoinentiedosto.php) jolloin joudut includettamaan tekemäsi ulkoisen tiedoston kaikille sivuille, joilla haluat funktiota käyttää:.

<?php include_once '/kansio/polku/tähän/ulkoinentiedosto.php';?>

Elikkä tämä alapuolella oleva koodi lisätään äsken luodulle ulkoinentiedosto.php sivulle, tai vaihtoehtoisesti suoraan sen sivun alkuun jossa funktiota halutaan käyttää. Tähän koodiin ei tarvitse tehdä muutoksia.

<?php function shs($dob){
  if(!empty($dob)) {
    $birthdate = new DateTime($dob);
    $today  = new DateTime('today');
    $age = $birthdate->diff($today)->y*12 + $birthdate->diff($today)->m;
    if($age<3) {
      return 0;
    } elseif($age>=3 && $age<6) {
      return 1;
    } elseif($age>=6 && $age<10) {
      return 2;
    } elseif($age>=10 && $age<16) {
      return 3;
    } else {
      return number_format($age/8+2,0,"","");
    }
  } else {
    return 0;
  }
}
?>

Kirjoituskoodi: Muuttaa lasketun iän tekstiksi siihen kohtaan, johon alla olevan PHP-koodin länttäät. Anna syntymäpäivä alla olevan esimerkin mukaisesti YYYY-MM-DD, älä poista hipsuja ympäriltä. Jos sivu ei toimi, tarkista että ylempänä oleva pohjakoodi/funktio (joko kokonaisena tai "includettuna") sijaitsee seuraavan echo-rivin yläpuolella.

<?php echo shs('2020-11-15');?>

♥♥♥ Kommentteja ja palautetta ikääntymisestä otetaan vastaan! ♥♥♥

Jos et saa ikääntymislaskuria toimimaan tai haluat antaa muuten palautetta tai kommentteja, saat minut parhaiten kiinni sähköpostilla shelyesyllapito(at)gmail.com, Instagramissa @vtshelyes tai Keskustassa nimimerkillä Jassu L. :)