vuonohevoskasvatusta

 Muffen

KUTSUMANIMIMuffe KASVATTAJAF&H Stables  
ROTU, SKPvuonohevosori OMISTAJAhoneythief VRL-08852
SYNTYMÄAIKA22.07.2014 REKISTERINUMEROVH14-053-0145
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS138cm KOULUTUSTASOnoviisi, helppo C, re 60cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 3 vuotta 22.10.2014 ja 8 vuotta 22.03.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 

Poniorin nimeenkin sopiva pyöreähkö ulkomuoto ja joka suuntaan heiluvat pörröiset korvat eivät varmasti jätä paatuneintakaan sydäntä kylmäksi. Muffeksi kutsuttu poniori on sosiaalinen lähes liiallisuuteenkin asti ja se tulee erinomaisesti juttuun lähes kaikkien kanssa - olipa puhe sitten lajitovereista, kaksilahkeisista tai tallikissoista. Ori nauttii rauhallisista harjaushetkistä ja saamastaan jakamattomasta huomiosta, vaikka karsinassa olisikin yhden hoitajan sijasta useita apukäsiä. Aivan erityisen mieltynyt Muffe on lapsiin, joita varten se kurottaa turpansa maanrajaan asti tökittäväksi ja taputeltavaksi. Isän tavoin myös poika on varsinainen suursyömäri, eikä se epäile näytellä lasten ja ikäihmisten silmissä nälkäkuoleman partaalla olevaa ponirukkaa. Vaikka ikuisuusdieetillä oleva Muffe yrittääkin usein taluttaessa hivuttautua vaivihkaa ruoka-apajien, kuten heinälän tai ruokakippojen suuntaan, löytyy siltä myös käytöstavat. Pienen neuvottelutauon seurauksena ruunihallakko ori seuraa nimittäin kuuliaisesti taluttajaansa suuresta houkutuksesta huolimatta.

Ratsuna ja ajettavana Muffe on tasaisen varma suorittaja. Se tekee perusasiat, vaikka ohjaus olisikin vähän sinne päin tai ratsastaja ei pysyisi aivan tasapainossa. Vaativampia asioita on kuitenkin jo osattava pyytää, jotta Muffe liikkuisi kunnolla eteen ja kantaisi itseään oikein. Se on erityisesti alkuunsa jäykkä ja kulkisi mielellään omaan tahtiinsa kaula pitkällä. Muffe ei ehkä ole mainittavan osaava tai kapasiteetikas, mutta koulutustasoonsa lukeutuvat asiat se suorittaa varmasti ja kilpailutilanteessa voi luottaa orin hyvään keskittymiskykyyn ja rehtiin luonteeseen. Ruunihallakon poniorin lempipuuhaa on kuitenkin ehdottomasti maastoilu aina metsässä samoilusta laukkasuoriin merenrannassa. Porukassa se kulkee rauhassa ja pysyy avuilla, mutta ilman kavereita mörköjä löytyy tämän tästä kaikista tutuimmistakin paikoista. Myös muu liikenne, erityisesti autot, jännittävät sitä, mutta pienen rohkaisun jälkeen niistäkin päästään ohi. Muffen pehmeät askeleet ja tasaisen varma kyyti takaavat myös lapsille turvallisen ensikosketuksen ratsastukseen ja ajamiseen.

sukutaulu ja -selvitys

i. Brynhild Skodde
nvh, rnhkko, 140cm
ii. Froder Gulltoppr
nvh, rnhkko, 139cm
iii. VIR MVA Ch Yue Overlegen
YLA3, KTK-III
iiii. Stein Snørre
iiie. Yue Nikita
iie. VIR MVA Ch Svanhildr Tófa
KRJ-III, KTK-II
iiei. Hallusaanito
iiee. Elki
ie. Kornblomst e Lyskflekk
nvh, rnhkko, 143cm
iei. Chennye's Ikarus ieii. Liten Løgn
ieie. Uvilje NOR
iee. Detonators Lilodiina ieei. Detonators Ü
ieee. Arabellas Lilouda
e. Derian Digita
nvh, rnhkko, 137cm
ei. Kings Luppen
nvh, rnhkko, 140cm
eii. Freund Wasserdruck eiii. Petronellan Ragnar
eiie. Vanilja Ninja
eie. Amago's Quack Duck eiei. FC's Qwerf
eiee. Amago's The Potato
ee. Marmelade LAC
nvh, rnhkko, 141cm
KRJ-I, ERJ-II, KTK-III
eei. Tidlåst Fløy NB eeii. Djerv Tou
eeie. Løvetann
eee. VIR MVA Ch Signy v. Pijnboompit
KRJ-I, YLA2, KTK-II
eeei. Artemis
eeee. Seoigh

Isä Brynhild Skodde on monipuolisesti valjakkoajossa sekä koulu- ja esteratsastuksessa valmentautunut ja kilpaillut vuonohevosori. Tuttavallisemmin Kodaksi kutsuttu ori oli luonteeltaan umpikiltti halinalle ja melko laiska liikkumaan yhtään minnekään. Osaava ja jämäkkä ratsastaja tai ajaja sai kuitenkin motivoitua sen hyviinkin suorituksiin erityisesti sen vahvuuslajissa valjakkoajossa. Koda asui koko ikänsä kasvattajansa luona olematta merkittävässä siitoskäytössä. Tallin ulkopuolisen tamman kanssa saatu Muffe jäikin sen ainoaksi varsaksi ja orivarsa muutti vieroituksen jälkeen isänsä kotitallille.

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

tulossa

Emä Derian Digita on kaunis tamma, joka edustaa isänsä puolelta hieman vanhempaa ja tuntemattomampaa vuonohevoslinjaa. Luonteeltaan erittäin ystävällinen ja pitkäpinnainen Digita on vuonohevos- ja lewitzertalli Derianin kasvattama ja se asuu nykyään isänsä omistajan luona F&H Stablesissa Isossa-Britanniassa. Ruunihallakko tamma on painottunut valjakkoajoon, jonka noviisiluokissa se on aloittanut lupaavan kilpailu-uransa. Ajettavana se on aina aluksi kova suustaan, mutta parhaimmillaan tammasta kuoriutuu kuitenkin varma ja peloton kilpailukaveri erityisesti maastokokeeseen.

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

tulossa

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).
Kouluratsastuksessa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-t. Brynhild Frigfria (s. 30.01.2015), emä Klees Ragnfridr

valmennukset ja päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

tekstiä tekstiä tekstiä

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © honeythief