Ferdinant

KUTSUMANIMIFredi KASVATTAJAAnna Egloff  
ROTU, SKPhaflinger, ori OMISTAJAhoneythief VRL-08852
SYNTYMÄAIKA05.07.2014 REKISTERINUMEROVH15-057-0029
VÄRI, MERKITliinakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS136cm KOULUTUSTASOvaativa, helppo C

Komea Fredi muutti meille suoraan Itävallasta kasvattajaltaan Anna Egloffilta, kun hiljalleen kasvanut haflingerlaumamme alkoi olla uuden orin tarpeessa. Vaikka oria oli mainostettu hyvin koulutetuksi ja suoranaiseksi herrasmieheksi, paljastui se tultuaan energiseksi poninkoltiaiseksi, joka ei lopulta osannut valjakkoajossa tai kouluratsastuksessa mitään perusteita kummempaa. Kaikesta huolimatta Fredi jäi Idavalleniin asumaan ja sen koulutusta ryhdyttiin hiljalleen viemään eteenpäin erityisesti valjakkoajossa. Myöhemminkään liinakon orin kanssa ei olla selvitty ilman ylimääräisiä mutkia, sillä eloisan orin kanssa työskentely vaatii toiselta osapuolelta roppakaupalla mielikuvitusta ja hyviä hermoja. Vaikka Fredi osaakin koetella kanssaeläjien kärsivällisyyttä, on se kuitenkin valloittava poniori.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Federer
 hafl, lkk, 143cm
ii. Friedli
hafl, lkk, 144cm
iii. Ferraris
iie. Sabine
ie. Selina
hafl, lkk, 137cm
iei. Maximilian
iee. Shannon
 e. Maaike
 hafl, lkk, 139cm
ei. Roland
hafl, lkk, 141cm
eii. Robert
eie. Katherina
ee. Marlene
hafl, lkk, 140cm
eei. Andreas
eee. Marine

Fredin suku edustaa uudempaa itävaltalaista haflingerlinjaa, josta löytyy vain satunnaisia ratsukoulutettuja hevosia, eivätkä nekään ole menestyneet kilpakentillä kummoisesti. Sen lähisuvussa on kuitenkin useita valjakkoajossa menestyneitä hevosia, kuten isä Federer, isänemänemä Shannon, sekä emänisä Roland. Federer on viimevuosien aikana sijoittunut lähes poikkeuksetta kilpailuissa, joihin se on ottanut osaa ja komea ori onkin näkynyt runsaasti valjakkopainotteisen haflingerien kasvatuksessa. Emä Maaike on puolestaan ollut koko ikänsä harrastekäytössä, mutta kauniin ulkonäkönsä ansiosta se on ollut pidetty siitostamma.

ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

hyppykapasiteeti ja rohkeus
nopeus ja kestävyys
kuuliaisuus ja luonne
tahti ja irtonaisuus
tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

Fredi on tarjolla jalostukseen myös ulkopuolisille haflingereille. Mikäli orin jälkikasvu kiinnostaa, ota omistajaan yhteyttä sähköpostitse.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts / muokkaus © honeythief