Calypso's Pixiedust
KutsumanimiPixie KasvattajaStoeterij Calypso evm
SukupuoliTamma OmistajaMarius Valderhaug (VRL-08942)
Syntynyt/Ikä14.06.2020 / 14-vuotias, ikääntyy SHS:n mukaan Meriitit-
RekisterinumeroVH21-012-0125 Painotusestepainotus
Rotuhollanninpuoliverinen Koulutustaso150 cm
Väri/merkitmustanruunikko (Aa / Ee) Säkäkorkeus169 cm

Mustanruunikko estetamma Pixie on kaikkea muuta kuin keijukainen, tai kenties se on saanutkin lempinimensä kevyeen rakenteeseensa viitaten. Pixie ei suoranaisesti ole edes ilkeä hevonen, mutta sellaisen vaikutelman tamma osaa varsin tehokkaasti antaa. Saatujen tietojen valossa kyse lieneekin lähinnä puuttellisesta tapakasvatuksesta varsana sekä oletettavasti muutamista huonoista kokemuksista hoitotilanteissa. Vaikka onkin ratsuna miellyttävä, jopa helppo, lukeutuu Pixie ongelmineen niihin joita harva tahtoo vapaaehtoisesti tai ainakaan turhan intensiivisesti käsitellä. Erilaiset stressimaneerit laukeavat tammalla helposti päälle, ihan erityisesti yksin olosta ja vähäisemmästä liikunnasta. Sillä on paha tapa näykkiä halutessaan huomiota eikä riimukäyttäytymisestä kannata juuri edes puhua. Kyllä Pixien kanssa pärjää, mutta sen käsittelyyn täytyy osata asennoitua ja varautua sopivalla tavalla.

Pohjimmiltaan tamma on epävarma ja läheisriippuvainen. Se myös kunnioittaa ihmisiä, ainakin siinä määrin, että komentelu - jota tamma yllättäen saa osakseen melko paljon - saa sen naksuttamaan varsamaisesti hampaitaan. Käytös muutenkin on kuin varsalla konsanaan, sellaisella joka vasta opettelee arjen rutiineja, siinä missä Pixie on jo aikahevonen ja sen odottaisi tällaiset asiat osaavan. Hoitotoimet kannattaa hoitaa käytävällä niin ettei tamma pääse näykkimään. Se kyllä nauttii harjauksesta, mutta malttaa hieman huonosti paikoillaan, kerjää lisähuomiota sen loppuessa eikä missään tapauksessa tahdo jäädä yksin. Tamma kärsii toisinaan myös vetopaniikista, joten parasta onkin ottaa kaikki tarpeellinen hoitopaikalle valmiiksi. Varustaminen on Pixien kanssa myöskin oma työmaansa. Jos vain pystyy, se väistää satulaa viimeiseen asti. Suitsiessa puolestaan nostetaan päätä, pyöritetään kieltä ja hinkutetaan naamaa hoitajaan. Tässäkin kohtaa auttaa jo paljon se, että tamma on molemmin puolin kiinni. Toki Pixien ongelmat ovat suurimmaksi osaksi varmasti ratkaistavissakin säntillisellä ja pitkäjänteisellä koulutuksella.

Olkoonkin vaikea käsitellä, niin ratsuna Pixie pääsee usein yllättämään. Onhan se epävarma ja esimerkiksi maastoon tai matkalle sitä ei kannata ilman kaverihevosta suunnitellakaan. Tamma myös vaatii uusissa jutuissa melko paljon rohkaisua ratsastajaltaan, mutta asiaan auttaa suuresti jos selässä on tuttu ja jo luotettavaksi todettu ihminen. Pixiellä on kauniit ja lennokkaat liikkeet, ja erityisesti suustaan se on herkkä, jopa siinä määrin, että kotioloissa kuolaimettomat suitset ovat sen kanssa kannattavin ratkaisu. Muutenkin tamma reagoi apuihin nopeasti ja suorittaa reippaasti mitä pyydetään, tosin joskus se saattaa tulkita tahattomia selässä tapahtuvia liikkeitä avuiksi.

Esteillä Pixie on elementissään. Sillä on kaunis, kevyen näköinen hyppytyyli ja vauhtiakin löytyy tarvittaessa. Tamma tukeutuu kuitenkin vahvasti ratsastajan antamiin ohjeisiin eikä juuri luota omiin ratkaisuihin ja siksi hieman pieleen menneet lähestymiset saattavatkin johtaa kieltäytymisiin. Kun Pixie hyppää, se hyppää mieluiten hyvällä ilmavaralla ja kauniilla tekniikalla, ja pudottaa harvoin.

Luonne © Serena

i: Nyctophilic
kwpn, 171cm, mkm
evm
ii: FL Lightless
kwpn, 168cm, rtkm
evm
iii: Khamino
iie: Into the Night
ie: HF Lassie
kwpn, 167cm, m
evm
iei: Kinkster Duke
iee: HF Justiss
e: Calypso's Omen
kwpn, 172cm, rt
evm
ei: FL Magiciste
hann, 171cm, rt
evm
eii: Klarific
eie: Justawitch
ee: Calypso's Namedropper
hann, 172cm, rn
evm
eei: Multimentioned
eee: Inno-scent
Varusteet
Hoito-ohjeet
Tulossa
Jälkikasvu
Syntynyt Skp, väri Varsan nimi Isä
Ei jälkeläisiä
Pixie on käytettävissä jalostukseen. Pyynnöt shelyesyllapito(at)gmail.com.
Värigenetiikka: Aa / Ee
A-lokus: Heterotsygootti (Aa) – Kykenee tuottamaan mustapohjaisia jälkeläisiä.
E-lokus: Heterotsygootti (Ee) – Kykenee tuottamaan rautiaspohjaisia jälkeläisiä.
ERJ estekilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
24.07.2021De Civitate Deorum150 cm1 / 39
Villit estekilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
17.07.2021Comber Cup 2021, 2.ok.140 cm1 / 22
02.07.2021Paris Sim Jumping Week150 cm4 / 50
Valmennukset
00.00.0000 - paikka - valmentaja (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
Päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 - otsikko (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
virtuaaalihevonen / virtuaalitalli
© VRL-08942, varusteet Equestrian PRO