Pauwau Indonesia
KutsumanimiNessie KasvattajaPauwau Showjumpers
SukupuoliTamma OmistajaStall Valderhaug (VRL-08942)
Syntynyt/Ikä03.05.2021 / 14-vuotias, ikääntyy satunnaisesti Meriitit-
RekisterinumeroVH21-011-0199 Painotusestepainotus
Rotuhannoverinhevonen Koulutustaso150 cm
Väri/merkitruunikonkimo (Aa / Ee / GG) Säkäkorkeus171 cm

Nessie on se hevonen, joka osaa tehdä tikusta asiaa, vaikka sitten vähän muidenkin puolesta ja korkojen kera. Herne lipsahtaa tällä tammalla sieraimeen yllättävänkin herkästi, vaikka toisaalta jos nimetään Skotlannissa asuvan hirviön mukaan, niin saattaisi siinä itse kullakin itseään kunnioittavalla naishenkilöllä hieman pinna kiristyä. Hoitajiaan kohtaan tamma on sen verran kunnioittava, että hammasta tai kaviota siltä ei tarvitse pelätä, mutta katteettomia uhkauksia Nessie kyllä antaa huonona päivänä tulla ihan siitäkin edestä. Jos ei tammaa tunne, voi tällainen tottakai säikäyttää ja juuri se lieneekin Nessien agenda, saada pelottelemalla tahtonsa läpi ja loukattu kunnioituksensa paikattua. Myös muut hevoset tuntuvat ymmärtävän, että Nessiellä on niin sanotusti paljon sanoja ja vähän tekoja, ja vaikka se herkästi pyrkii kyykyttämään muita saadakseen itselleen sopivia etuja, joutuu tammaparka yleensä nöyrtymään. Ja sekös neitiä taas pistää harmittamaan.

Nessie nousee noin joka toinen aamu ylös väärällä jalalla. Sellaisina päivinä mikään ei ole hyvin. Tamma on tarkka rutiineistaan ja viivästykset sekä muutokset totuttuun ohjelmaan saavat aikaan takuuvarman palauteryöpyn. Kaikki uusi on vähintäänkin epäilyttävää ja saattaa aiheuttaa viikkojen kiukuttelun, olipa kyse sitten muutoksesta ruokintaan tai tarhaukseen, tai vaikka uusista varusteista. Nessie on kuitenkin ailahtelevainen ja hyvänä päivänä se osaa olla oikein miellyttävä käsitellä. Halikaveria tammasta ei kannata odotella, mutta käytöstavat sillä on hallussa, silloin ne vain sattuvat muistumaan mieleen, ja hoitotoimet sujuvat ilman suurempia vihanilmauksia jämptin ihmisen käsittelyssä. Toisaalta hyvänkin päivän voi saada äkkiä pilalle, sanotaan nyt vaikka vesisateella tai kengän tippumisella, sitä seuraavasta kengittäjän käynnistä nyt puhumattakaan.

Nessien selkään ei kannata istuttaa vauvaa taikka vaaria, sillä kulku voi pahimmillaan olla jopa pomppuisaa. Silloin kun se pieni paha noita pääsee kuiskuttelemaan tamman korvaan, avut ovat epäselviä tai ei muuten vaan kerta kaikkiaan huvita, saattaa kimo jopa nousta pystyyn, jumittaa, pukittaa - mitä vain tehdäkseen selväksi, että ei tänään. Toisaalta onnistumiset saavat Nessien mielentilan yleensä huomattavastikin kohoamaan, joten muutamalla helpommalla tehtävällä treenin saattaa saada vielä raiteilleenkin.

Kaiken sen piikittelyn ja suoranaisen kettuilun alla Nessie on erittäin osaava ratsu. Mielenosoituksilta ei voi välttyä, mutta aivan taatusti tamma todellisuudessa tykkää liikkumisesta, erityisesti esteiden hyppäämisestä, sen verran se radalle päästessään syttyy. Hyppykapasiteettia löytyy ja erityisen vahvoilla Nessie on nopeilla radoilla joilla mennään eikä meinata, kääntyen tasapainoisesti tiukkoihinkin kulmiin. Siinä näyttävät usein unohtuvan ne päivän murheetkin tai sitten herneet eivät vain vauhdissa pysy siellä nenässä.

Luonne © Serena

i: Ibiza v. Helmwald
hann, 170cm, km
ERJ-I, YLA2, HANN-II
ii: Iconoclast
hann, 170cm, mkm
KTK-II, ERJ-I, YLA1, VPVL-I
iii: Iconos
iie: K Cinnabun
ie: Heimlich Nera
hann, 170cm, km
ERJ-I, YLA2
iei: Abweichend
iee: Lustige K
e: Pauwau Winola
hann, 172cm, rnkm
ERJ-I
ei: Wollweber
hann, 171cm, mkm
ERJ-I
eii: Wollschlägl
eie: Amira
ee: 17 Seconds
hann, 172cm, rn
ERJ-I
eei: 6 Days
eee: Now or Never
Varusteet
Hoito-ohjeet
Tulossa
Jälkikasvu
Syntynyt Skp, väri Varsan nimi Isä
Ei jälkeläisiä
Nessie on käytettävissä jalostukseen. Pyynnöt shelyesyllapito(at)gmail.com.
Värigenetiikka: AA / Ee / GG
A-lokus: Heterotsygootti (Aa) – Kykenee tuottamaan mustapohjaisia jälkeläisiä.
E-lokus: Heterotsygootti (Ee) – Kykenee tuottamaan rautiaspohjaisia jälkeläisiä.
G-lokus: Homotsygootti (GG) – Kaikki jälkeläiset ovat kimoja.
ERJ estekilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
25.07.2021De Civitate Deorum140 cm5 / 40
24.07.2021De Civitate Deorum140 cm5 / 40
24.07.2021De Civitate Deorum150 cm4 / 39
23.07.2021De Civitate Deorum140 cm2 / 40
22.07.2021De Civitate Deorum140 cm4 / 40
Villit estekilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
Valmennukset
00.00.0000 - paikka - valmentaja (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
Päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 - otsikko (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
virtuaaalihevonen / virtuaalitalli
© VRL-08942, varusteet Equestrian PRO