Malbec v. Helmwald
KutsumanimiMalbec KasvattajaGestüt Helmwald
SukupuoliOri OmistajaStall Valderhaug (VRL-08942)
Syntynyt/Ikä01.05.2021 / 14-vuotias, ikääntyy satunnaisesti Meriitit-
RekisterinumeroVH21-011-0198 Painotuskoulupainotus
Rotuhannoverinhevonen KoulutustasoGrand Prix
Väri/merkittummanruunikko (AA / Ee) Säkäkorkeus172 cm

Saksan lahja kouluratsastukselle on Malbec, ja ori tietää sen itsekin. Ihailevat huokaukset ovat tämän hurmurin läsnäollessa taatut ja Malbec osaa lypsää niitä vielä vähän lisää heittämällä näyttävän kierroksen lisättyä ravia tarhassa tai pörhistämällä itselleen kaula kaarella pari senttiä lisää jo entuudestaan mittavaan korkeuteensa. Ihailijoiden huomio otetaan mieluusti huokauksien ohella vastaan myös rapsutuksin, silityksin ja herkuin, joskaan hirveän kauan ei arvon kouluratsu yleensä ehdi kansakuntaa tällä tavoin viihdyttämään kun jo kiireellisemmät asiat vaativat hänen huomiotaan. Siinä onkin Malbec pähkinänkuoressa; näyttävä, ihmismyönteinen, energinen. Se nauttii esiintymisestä ja huomiosta, käyttäytyy useimmiten mallikkaasti, mutta ei viihdy pitkiä aikoja paikoillaan.

Vaikka onkin herran elkein käyttäytyvä ori, ei Malbec vaadi kovin kummoisia toimiakseen käsittelytilanteissa hyvin. Enimmäkseen sitä joutuukin komentamaan liiallisesta pörhistelystä, joka voi nopeasti nostaa kierrokset ylikin mikäli asiaan ei samantien puutu. Ori kuitenkin suhtautuu ihmisen auktoriteettiin melko aukottomasti ja yleensä siitä saa tunnollisen (vaikkakin sangen äijjämäisen) kuoropojan ihan vaan pienellä vihjauksella siitä, että nyt ei menny ihan niinku piti. Hoitorutiineista ja kisamatkoista Malbecin kanssa selviytyy oikein mainiosti ilman suurempia välikohtauksia, kun muistaa sen, ettei jaksa olla kauan aloillaan. Niin miellyttävää kuin esimerkiksi harjauskin oriin mielestä on, alkaa se jossain vaiheessa kuopimaan ja hakemaan katseellaan uusia seikkailuja, puhumattakaan pidemmistä matkoista joiden jälkeen Malbecin ottaminen ulos trailerista voi äityä pienimuotoiseksi häslingiksi - vallankin jos määränpäänä on kisapaikka häiriötekijöineen.

Oriin pieni häiriöherkkyys kuitenkin häviää siinä kohtaa kun laitetaan varusteet päälle ja ratsastaja selkään. Kuten varsin aktiivisesta tarhakäyttäytymisestäkin voi päätellä, nauttii Malbec liikkumisesta ja tekee sen heti alkulämmöistä lähtien täysillä. Suuriliikkeinen ori vaatii uudelta ratsastajalta kenties hieman totuttelua, mutta näyttävästä esiintymisestä ja pienestä pöyhkeydestään huolimatta Malbec on erittäin rehellinen ja kuuliainen ratsu, joka pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Ihan pehmeimmästä päästä ori ei kuitenkaan ole ja vaatiikin välillä hyvin selkeää, jämptiä apujen käyttöä, herkistyen vasta vertyessään kunnolla. Malbec myös kuumuu jonkin verran, ja vaikka se on melko helppo palauttaa takaisin maanpinnalle, on suorituksen kannalta ihanteellisinta löytää kultainen keskitie, jolla ori olisi sopivan reaktiivinen, mutta käsissä pysyvä. Vaikka onkin kouluradoilla omaa luokkaansa - puhdasliikkeinen, ketterä ja erityisesti lisäyksissä näyttävä - saa Malbecista myös mukavan ja jopa rennon kaverin perushöntsäilyyn ja vaikka maastoiluunkin. Vaikka ori luulee tekevänsä aina töitä ollessaan satuloituna, osaa se kulkea siivosti ja rennosti silloin kun asiaa siltä pyydetään eikä anneta Malbecin luontaisen energian puskea esiin turhan paljon.

Luonne © Serena

i: Ch Heidseck Mallory
hann, 173cm, trn
KTK-II, KV-II
ii: Mauritz 'H
hann, 176cm, rt
KTK-II, KV-II
iii: Matchor
iie: Ritzfield 'H
ie: Haydee SEC
hann, 171cm, trn
KTK-III, KV-III
iei: Haddrick
iee: Semisec
e: Firefly v. Helmwald
hann, 169cm, rn
KRJ-I, HANN-II
ei: VIR MVA Ch Fuchsanfall
hann, 172cm, trn
KTK-I, KRJ-I
eii: Fuchmont
eie: Anderngfalls
ee: Sechzigste Lüge
hann, 168cm, rt
KRJ-I
eei: Schabernack
eee: Lügenhaft
Varusteet
Hoito-ohjeet
Tulossa
Jälkikasvu
Syntynyt Skp, väri Varsan nimi Emä
Ei jälkeläisiä
Malbec on käytettävissä jalostukseen. Pyynnöt shelyesyllapito(at)gmail.com.
Värigenetiikka: AA / Ee
A-lokus: Homotsygootti (AA) – Ei tuota mustapohjaisia jälkeläisiä.
E-lokus: Heterotsygootti (Ee) – Kykenee tuottamaan rautiaspohjaisia jälkeläisiä.
KRJ koulukilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
Villit koulukilpailut
sijoitusta, joista voittoja (voittoprosentti %)
Valmennukset
00.00.0000 - paikka - valmentaja (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
Päiväkirjamerkinnät
00.00.0000 - otsikko (© kirjoittaja)
Ei valmennuksia.
virtuaaalihevonen / virtuaalitalli
© VRL-08942, varusteet Equestrian PRO