Lionellie


perustiedot

Ratsuponi (46,875%), tamma
5-vuotias, ikääntyy SHS:n mukaan, syntynyt 30.10.2019
148 cm, tummanpunaruunikko sabino (Ee/Aa/nSb)

koulupainotus, koulutustavoite VaB

VH00-000-0000, #PKK3394

kasvattaja ellida (VRL-10595)
omistaja ellida (VRL-10595)
kotitalli haussa


kuvagalleria


saavutukset ja arvonimet

KTK-kelpoinen


historia ja luonne

Esteratojen kuningatar jo herra tietää kuinka monennessa polvessa piti Lionelliestakin tulla. Sen nuori emäkin oli palkittu vastikään estevarsojen laatuarvostelussa, ja isäksi valitun ponin suvusta oli tarkoitus saada pakettiin mukaan vielä lisää räjähtävyyttä ja voimaa. Tavoite oli kirkas ja usko tulevaisuuteen vankka.

Kun pientä Lillania alettiin ratsastaa, oli sen tehtävänä ylittää maapuomi. Ei ylittynyt. Poni vinkaisi kuin isommalleen antautunut koira, teki äkkipysähdyksen raidallisen kapistuksen eteen, kääntyi ympäri, laukkasi ja uskalsi pysähtyä uudelleen vasta maneesin vastakkaisessa nurkassa. Sinne se jäi puhkumaan kuin aaveen nähneenä eikä liikkunut askeltakaan ennen kuin tuo hirveä esine oli raahattu hiekalta takaisin paikalleen.

Lienee selvää, että Lillanista ei koskaan tullut esteratojen kuningatarta eikä maapuomi ylittynyt myöhemminkään. No, onhan sen isä startannut helpoissa luokissa – ehkä joku junnu sen ottaisi kouluratsukseen, Lillanista ajateltiin.

Harmi, että muuten niin kovin kiltti ja ihana poni oli kuin vastakohta vanhemmilleen, ja pelkäsi maapuomien lisäksi ihan kaikkea muutakin. Se sotkeutui omiin jalkoihinsa, kun huomasi maassa oman varjonsa; se säikähti liian pieniä ihmisiä ja liian suuria. Se heitti vahingossa kuperkeikan, kun säikähti liian kovia laukkapohkeita – ja pelästyi sitäkin. Kasvattaja repi hiuksia päästään, ja oli aivan varma, että makkaratehtaalle se poni joutaisi lopulta, kun ei siitä myyntiinkään ollut.

Oikean ratsuttajan löytyessä alettiin Lillanista saada ihan kelvollista liikettä irti pikkusievän, jännittyneen sipsuttelun lisäksi. Matkaavoittava ravi, hyvin pyörivä laukka ja letkeä käynti ovat sitä, mitä poni on parhaimmillaan. Se osaa myös täydellisen tasaiset siirtymiset ja sillä on loistava kokoamiskyky. Mikään ei ole kiinni siitä, ettei Lillan osaisi tai pystyisi. Se pystyy kyllä, mutta ei aina ihan usko siihen itse, ja silloin se tarvitsee ratsastajan apua. Todella tasaisen, varman ja pienieleisen ratsastajan kanssa tämäkin herkkähipiä pääsee täyteen loistoonsa.

Varman käsittelijän tamma tarvitsee myös hoidettaessa. Se säikähtää jokaista äkkinäistä liikettä, liian kovaa ääntä ja vääränlaista harjaa. Toisaalta se on myös todella kiltti ja sosiaalinen, mikä tekee ponista välillä jopa vaarallisen ollessaan mukana kaikessa tekemisessä, ja lopulta pelästyessään, jolloin se ei muista varoa ketään tai mitään. Lillan on juuri se poni, jota ei uskalla jättää yksin ilman, että se on vuorattuna kuplamuoviin tai käärittynä pumpuliin. Harva se päivä saa olla ihmettelemässä toinen toistaan kummallisempia ruhjeita ja haavoja, joista ei koskaan tiedä, ovatko ne tarhakaverin vai tamman itsensä aiheuttamia.


suku

i. Maldwyn Sirydd
153 cm tprn WPB (31,25%)
KTK-I
ii. VIP MVA Fn Harr Shabt
157 cm rn ox
KTK-I
iii. Abd-al-Rashid
evm | 156 cm trn ox
iie. In'am
evm | 151 cm rn ox
ie. Ch Marilith
147 cm trn WPB (62,5%)
KTK-II
iei. Hwyrhiw Swell
evm | 148 cm tprn WPB (25%)*
iee. Glanwyn Melindwr
evm | 134 cm vkkkm wB

e. Fn Tigerlily
143 cm phkko sb RP (62,5%)
KTK-III, EV-I
ei. Buchanan
147 cm tprt RP (50%)
KTK-II
eii. Wintry Haven
evm | 145cm tprt RP (75%)**
eie. Ibun Shoomi
evm | 147cm m RP (25%)***
ee. Fn Tigertail
142 cm rnhkko sb RP (75%)
KTK-II
eei. R's Lion King
evm | 143cm rn nf
eee. Lionessia
evm | 144cm phkko sb RP (50%)****

* ieii. ox, ieie. WPB (50%), ieiei. ox, ieiee. wB
** eiii. RP (50%), eiiii. ox, eiiie. wB, eiie. nf
*** eiei. xx, eiee. RP (50%), eieei. ox, eieee. wB
**** eeei. xx, eeee. RP (100%), eeeei. ?, eeeee. ?


kilpailukalenteri

PKK

16.06.2020 - Hukkapiilo - Rakenne: varsat - EO-sert - tuom. Lissu T.
21.06.2020 - Zen - Kaikki varsat - HY - tuom. Pölhö
18.09.2020 - Sumulahti - Tammavarsat - EO-sert - tuom. Jutta
22.08.2021 - Villa Castor - Tammavarsat - EO-sert - tuom. Inna


varusteet ja hoito-ohjeet

Varusteista kiitos Stjärnesands hästeri, Takakujan tallipuoti, Equestrian PRO ja Sokka Luxuries!


päiväkirjamerkinnät ja valmennukset


KYSEESSÄ ON VIRTUAALIHEVONEN

ulkoasu © Tuntematon Potilas
kuvat © ellida
luonne ja sukuselvitys © ellida