bäckebo ponies

Orchidee

Kutsumanimi Oona

Jälkeläiset

t. Bäckebo Olivia, s. 12.1.2022 (i. Rook)

Rotu, sukupuoli Dartmoorinponi, tamma
Säkäkorkeus, väri 120 cm, tummanruunikko
Syntymäaika, ikä 12.6.2021, 6 vuotta
Rekisterinumero VH21-063-0024

Saavutukset

Ei saavutuksia.

Painotuslaji, taso Yleispainotus, noviisi / heB
Kasvattaja Carla Johansson evm
Omistaja Matilde Gren (VRL-10595)Rakennekuva © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan; liikekuva © Aino Tervonen

Luonne

Oona oli mun ensimmäinen dartmoorini – sitä voidaan siis syyttää tilanteesta, jossa nyt ollaan. Pikkutamma oli honteloine jalkoineen ja eloisine silmineen niin valloittava ilmestys, etten mä voinut muuta kuin tehdä siitä kaupat. Se ei ollut lainkaan ujo, vaan alusta alkaen valtavan sosiaalinen tapaus, joka unohti emänsä jo toisena elinviikkonaan tehdäkseen lauman muihin jäseniin tuttavuutta. Oonaa ei pelottaneet koirat tai maatilan työkoneet – sen sijaan ympäröivä maailma tuntui kiehtovan sitä päivä päivältä enemmän. Niinpä vieroituskin oli maailman helpoin, eikä Oona paljoa aikaillut noustessaan trailerin lastaussiltaa pitkin uuteen kotiinsa.

Sellainen elämäniloinen, vähän hömelö kukkaistyttöhän se on edelleen. Rohkeus on välillä muuttunut tyhmänrohkeudeksi ja aina joskus se ei ihan malttaisi pysyä tarhan langoissa, kun kaikki niiden ulkopuolella on niin paljon jännempää, mutta silti se on maailman kiltein ja kultaisin poni. Sen kanssa uskaltaa touhuta jokainen: jos mun tallille joskus eksyy hevospelkoisia, ne saavat ensimmäisenä hoidettavakseen Oonan. Sitä ei voi kukaan pelätä. Se nauttii paijaamisesta ja elää huomiosta, mutta muistaa antaa joka ikisen rapsutuksen takaisinkin.

Toisin kuin voisi luulla, ajettaessa Oonasta kuoriutuu kilpailuhenkinen ja menestyksenjanoinen sähikäinen. Meidän vahvuus on tarkkuuskoe, jossa tamma suorittaa kaiken niin pilkuntarkasti, mutta nopeasti, että mä jaksan edelleen ihmetellä, onko se todella mun kouluttama. Toisaalta Oona osaa myös rentoutua: vaikka se on loistava valjakkoponi, nauttii se kaikkein eniten leppoisista maastoköpsöttelyistä lämpiminä kesäiltoina. Ja uimista – sitä se jaksaa rakastaa vuodesta toiseen niin paljon, että dartmoorinponin sijasta dartmoorinvalas tuntuu paremmalta rodulta tälle tapaukselle.

Sukuselvitys

i. Warrior Z
dartm, trn, 118 cm
ii. Nevermind
dartm, mrn, 119 cm
iii. Mastermind
iie. Waliyah
ie. Eternity
dartm, rt, 122 cm
iei. Lost Boy
iee. Electrizia
e. Ophelia
dartm, trn, 121 cm
ei. Odysseus
dartm, rn, 120 cm
eii. Oxygen
eie. Venice
ee. Octavia
dartm, m, 122 cm
eei. Extrawaganza
eee. Olivette

Kilpailukalenteri

VVJ

25.12.2021 - Mistyvale - Noviisi koulukoe - 1/30
28.12.2021 - Pyökkipolku - Noviisi kestävyyskoe - 1/30
27.12.2021 - Pyökkipolku - Noviisi kestävyyskoe - 4/30
26.12.2021 - Pyökkipolku - Noviisi kestävyyskoe - 2/30
22.12.2021 - Pyökkipolku - Noviisi kestävyyskoe - 4/30

KRJ

-


Donec ultricies nisl ut felis

Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat.

Donec ultricies nisl ut felis

Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © VRL-10595 & VRL-08942 | Taustakuva © The Inspiration Gallery
Virtuaalitalli | Virtuaalihevonen