vuonohevoskasvatusta

 Brynhild Ulvgeir

KUTSUMANIMIUlvgeir KASVATTAJABrynhild  
ROTU, SKPvuonohevosori OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA26.07.2015 REKISTERINUMEROVH15-053-0254
VÄRI, MERKITkeltahallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS134 cm KOULUTUSTASOnoviisi, helppo B, re 60cm
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 3 vuotta 26.10.2015 ja 8 vuotta 26.03.2016. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
VVJ-II, KRJ-II 

sukutaulu ja -selvitys

 i. Ulfhvatr
 nvh, phkko, 139cm
 VVJ-II, KRJ-II
ii. Udmund
nvh, phkko, 140cm
iii. Unnvald Søren
nvh, phkko, 143cm
iie. Sognhilde
nvh, rnhkko, 142cm
ie. Sogards Juli
nvh, rnhkko, 145cm
iei. Vefrød
nvh, rnhkko, 148cm
iee. Jorlaug Edna
nvh, rnhkko, 142cm
 e. Sabrine
 nvh, khkko, 130cm
ei. Lillegards Elof
nvh, khkko, 141cm
eii. Stein Torgils
nvh, rnhkko, 146cm
eie. Lillegards Åsa
nvh, khkko, 140cm
ee. Svanhilda
nvh, khkko, 134cm
eei. Jonatan
nvh, rnhkko, 138cm
eee. Berglunds Svea
nvh, khkko, 135cm

ominaisuuspisteet

Valjakkoajossa 3972.22 ominaisuuspistettä.
Kouluratsastuksessa 1993.1 ominaisuuspistettä.
Esteratsastuksessa 1956.44 ominaisuuspistettä.
Ominaisuuspisteet VRL:n profiilissa.

jälkikasvu

nvh-o. Brynhild Rasmus (s. 10.04.2019), emä Brynhild Regnbue

cup-sijoitukset

menestys

KRJ-II -palkittu kesäkuun 2021 tilaisuudessa pistein
7 + 40 + 20 + 20 + 4 = 91

VVJ-II -palkittu syyskuun 2021 tilaisuudessa pistein
5,5 + 40 + 22 + 20 + 9 = 96,5

valmennukset ja päiväkirja


19.11.2015 Päiväkirjamerkintä – loman loppu (omistajan kirjoittama)

Ulvgeir oli saanut viettää muutaman viikon ajan lomaa muiden nuorten orien kanssa. Uskoin, että loma oli tehnyt niille kaikille hyvää, mutta odotin silti hieman kauhunsekaisin tuntein ensimmäisiä treenejä niiden kanssa. Orit olivat toki liikkuneet paljon suuressa pihattotarhassa ja saaneet myös paljon naarmuja todisteiksi painileikeistään, mutta pelkäsin, että erityisesti Ulvgeirin kanssa pitäisi muistella pidemmän aikaa aiemmin opittuja taitoja ja käytöstapoja.

Aloitimme uuden treenikauden lyhyellä ohjasajoharjoituksella maneesissa. Ulvgeir käyttäytyi hetken aivan kuin se ei olisi koskaan ennen käynyt maneesissa. Se hyppi ja loikki sinne tänne ja kaikki ympärillä olevat esineet jännittivät sitä, jonka vuoksi minulla ja tallityöntekijällämme oli täysi työ pitää se käynnissä. Kävelimme vanhemman hevosen perässä maneesia ympäri, kunnes Ulvgeir alkoi rentoutua. Hiljalleen kokeilimme muutamia aiemmin opittuja asioita, jotka palautuivat orin mieleen nopeasti. Alkukankeuden jälkeen tuntui siltä, että Ulvgeir palasi treeneihin mielellään ja se muisti hyvin aiemmin oppimansa asiat.

Pidimme harjoituksen lyhyenä ja palasimme pian takaisin talliin, jossa laitoin Ulvgeirin hetkeksi käytävälle seisomaan. Siitäkin oli vierähtänyt hetki, kun keltahallakko ori oli ollut viimeksi käytävällä hoidettavana, mutta asteltuaan hetken paikoillaan ori rentoutui jälleen. Harjasin Ulvgeirin kaikessa rauhassa, leikkasin rehottavan pystyharjan jälleen siistiksi ja selvitin hännän, joka oli myös takkuuntunut pahemman kerran. Puunaushetken päätteeksi Ulvgeir pääsi takaisin pihattoon kaveriensa kanssa ja minä aloin puolestani suunnittelemaan tulevia päiviä ja kuinka etenisimme orin koulutuksen kanssa.


10.6.2016 Valjakkoajovalmennus (omistajan kirjoittama)

Valjakkoajovalmentajamme Lilbeth Rönvik käveli minua ja Ulvgeiria kohti reippain askelin ja moikkasi meitä jo kaukaa. Olimme verrytelleet Ulvgeirin kanssa jo hyvissä ajoin ja joutuneet odottamaan tovin kentällä kävellen, sillä Lilbeth oli puolestaan hieman myöhässä aikataulusta. Nainen pahoitteli myöhästymistään ja totesi reippaasti, että on parempi alkaa heti tuumasta toimeen.

Harjoittelimme tänään valjakkoajon tarkkuuskokeen asioita. Lilbeth toi kentälle puomeja ja tötsiä merkeiksi ja kokosi niistä erilaisia linjoja ja käännöksiä meille suoritettavaksi. Ulvgeir tuntui aivan siltä kuin se olisi ollut mieluummin laitumella makaamassa. Ori reagoi kyllä jokaiseen apuuni, mutta pienellä viiveellä ja sen meno oli varsin ponnetonta. Lilbeth päätti lisätä tehtävään siirtymiä, joiden avulla saisimme haettua Ulvgeiria paremmin avuille ja heräämään tähän päivään.

Tulimme ensin tehtäviä lyhyissä osissa ja lopulta koko tehtäväsarjaa ratana, joka sisälsi erilaisia käännöksiä, siirtymiä ja pysähdyksiä. Tiukimmat käännökset meinasivat jäädä meillä hieman pitkiksi, mutta siirtymiin alkoi tulla loppua kohden juuri sopivaa terävyyttä. Ulvgeir liikkui hetkittäin todella hienosti ja reagoi apuihini nopeasti.

Vaikka tiesin, että pystyimme parhaimmillaan paljon parempaakin, oli kuitenkin pääasiassa tyytyväinen valmennukseen. Saimme parannettua loppua kohden paljon reaktionopeutta ja suoriuduimme tehtäväradasta vaikeimmillaankin, mikä ei ollut Ulvgeirille helppoa. Meillä oli edessä muutaman kuukauden päästä ensimmäiset valjakkoajokisat pitkään aikaan, jossa tarkoituksenamme oli startata ainakin koulu- ja tarkkuuskokeet. Lilbeth muistuttikin, että meillä oli vielä hyvin aikaa treenata ja hän antoi hyviä vinkkejä myös tulevien itsenäisten treenien varalle.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi