vuonohevoskasvatusta

 † Løve Halvor 22.11.2014 - 11.07.2018

KUTSUMANIMIHalle KASVATTAJA, TUOJAKarla Hansen, Mirks  
ROTU, SKPvuonohevosori OMISTAJAViivi VRL-08852
SYNTYMÄAIKA22.11.2014 REKISTERINUMEROVH15-053-0126
VÄRI, MERKITruunihallakko PAINOTUSLAJIvaljakkoajo
SÄKÄKORKEUS145cm KOULUTUSTASOvaikea, helppo B
IKÄÄNTYMINEN Täyttänyt 3 vuotta 22.02.2015 ja 8 vuotta 22.07.2015. Tämän jälkeen ikääntyminen hidastuu.
 

Halle kuuluu niihin hevosiin, jotka muiden hätäillessä ehkä lotkauttavat korvaansa ja keskittyvät jälleen olennaisiin asioihin, kuten syömiseen ja nukkumiseen. Kylmänrauhallinen vuonohevosori on kuin tehty työhevoseksi, sillä se jaksaa odottaa pitkiäkin aikoja aloillaan ja varmajalkaisena hevosena nauttii yli kaiken metsässä samoilusta. Jo sukunsakin puolesta Hallella on parhaat edellytykset työajoon, mutta sen kanssa ollaan mielenvirkistykseksi alettu treenaamaan myös valjakkoajoa. Orin reagointikyky ei välttämättä ole nopein mahdollinen, mutta se suorittaa kaikki tehtävät tasaisen varmasti ja selvästi pitää touhusta - ainakin niin kauan, kun ruoka- ja lepotauot muistetaan. Karsinassa Halle vastaanottaa tutut hoitajat lempeän hörinän saattelemana ja nauttii erityisesti entuudestaan tuttujen ihmisten kanssa rauhallisesta oleskelusta. Toisaalta ori ei kuitenkaan jaksa sen suuremmin välittää, vaikka sen karsinaan pelmahtaisi kokonainen joukko ventovieraita hoitajatyttöjä, vaan Halle jatkaa päivänokosiaan kuin niitä ei koskaan oltaisi keskeytettykään.

sukutaulu ja -selvitys

 i. Hadrian
 nvh, rnhkko, 149cm
ii. Erling
nvh, rnhkko, 147cm
iii. Dybdahls Bentein
nvh, rnhkko, 149cm
iie. Kristiane
nvh, hhkko, 144cm
ie. Vakker Vår
nvh, hhkko, 141cm
iei. Sletten Ingeleif
nvh, rnhkko, 145cm
iee. Vebjørg
nvh, hhkko, 143cm
 e. Løve Natur
 nvh, rnhkko, 140cm
ei. Lorens Ulf
nvh, rnhkko, 143cm
eii. Fridgeir Asle
nvh, khkko, 139cm
eie. Ulvarna
nvh, rnhkko, 142cm
ee. Lysende
nvh, rnhkko, 137cm
eei. Lysende Frits
nvh, rnhkko, 136cm
eee. Rannveigs Vinje
nvh, rnhkko, 141cm

Isä Hadrian syntyi aivan Norjan eteläosassa, josta se muutti varhain vieroitusiän jälkeen tilausvarsana kasvattajansa hyvälle tuttavalle. Hadrianista alettiin jo nuorena koulia niin käyttö- kuin kilpailukaveriakin työajoon, joissa ori alkoi menestyä tasaisen hyvin heti kilpailu-uransa aloitettuaan. Ruunihallakon orin merkittävimpiin saavutuksiin voidaan lukea useita cup-sijoituksia, sekä yksi voitto metsäajossa, jossa se oli vahvimmillaan. Hadrian oli myös ajokoulutettu, mutta sen kanssa ajettiin vain silloin tällöin mielenvirkistykseksi. Sen kuudesta varsasta kaksi on kuitenkin painottunut työajon sijasta valjakkoajoon.

LUE ISÄN SUKUSELVITYS

tulossa

Emä Løve Natur oli luonteensa puolesta ihanteellinen hevonen niin harraste-, kilpailu- kuin siitoskäyttöäkin ajatellen. Rauhallinen ja lempeä tamma nautti toisten seurasta ja erityisesti hevoskaverien kanssa se oli motivoitunut työkaveri. Kotoisammin Nateksi kutsuttu tamma starttasi nuorena jokusissa työ- ja valjakkokilpailuissa vaihtelevalla menestyksellä, kunnes se jäi täysin siitoskäyttöön. Ruunihallakko tamma piti erinomaisen hyvää huolta niin omasta kuin toistenkin hevosten jälkikasvusta ja sen varsoista onkin kasvanut tasapainoisia ja eteviä hevosia niin harraste- kuin kilpailukäyttöönkin.

LUE EMÄN SUKUSELVITYS

tulossa

ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteeti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Valjakkoajossa ominaisuuspistettä (vaikeustaso ).

jälkikasvu

nvh-t. Brynhild Unnfrid (s. 03.02.2016), emä Älvdalens Ulrika
nvh-o. Brynhild Lysander (s. 12.06.2018), emä Arnbjørg

valmennukset ja päiväkirja

22.04.2015 Päiväkirjamerkintä - Halle ja Sogne muuttivat Brynhildiin

Tuontisukuisten vuonohevosorien vajetta tulivat tänään paikkaamaan ruunihallakot orit Løve Halvor ja Bergvall Sogne. Halle on luonteeltaan hyvin kärsivällinen norjalaissyntyinen ori, joka löysi meille välittäjänsä Mirksin kautta. Rakenteeltaan se on hieman raskaampi ja tuntemattomammasta suvusta löytyy kuulemani mukaan niin työ- kuin valjakkoajossakin menestyneitä hevosia, joten toivoisin saavani siitä kilpailukaverin erityisesti työajoon. Sogne on puolestaan syntynyt Ruotsin puolella, mutta asunut viimevuodet erinäisillä omistajilla, kunnes löysin sen naapurikunnan myyntitallilta. Ori on hyvin ujo, mutta kuitenkin ystävällinen ja se oli välittömästi kaveeraamassa Hallen kanssa, joka ei jaksanut innostua samaan tapaan nuoren orin seurasta. Sognella on sukunsa puolesta kapasiteettia erityisesti valjakkoajoon, mutta se on myyjän sanojen mukaan tutustunut myös ratsun alkeisiin. Toivon mukaan niistä molemmista tullaan vielä kuulemaan niin kilpailutulosten kuin jälkikasvunkin merkeissä!

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Viivi