6v, ikääntyy satunnaisesti

♥ Diaphanous

KutsumanimiDino, Spok KasvattajaIngolstadt Ställe evm
SukupuoliTamma OmistajaHanne Rosten (VRL-05322)
Syntynyt/Ikä11.01.2008 / reaali Meriitit-
RekisterinumeroVH18-029-0054 Painotusyleispainotus
Roturatsuponi (62,5 %) KoulutustasoheA / 100cm
Väri/merkitnokivoikko, pto, kj sk Säkäkorkeus143cm

Dino on hyvin rehellinen poni. Se osoittaa selkeästi minkälainen päivä sillä on. Milloin korvat ovat luimussa jo ennen aamuruokaa, milloin se hörähtää iloisesti karsinastaan aamutervehdyksen. Dinoa voisi kutsua perusnaiseksi. Opittuaan lukemaan ponin mielentiloja, päivät menevät huomattavasti paremmin niin ponin kuin ihmisen mielenterveyden kannalta.
Yleisesti Dino on kuitenkin ihmisystävällinen poni. Se ei tammamaisista känkkäränkkäpäivistä huolimatta koskaan pure, uhittelee vain. Tarhasta hakiessa Dino tulee usein vastaan, mutta on niitäkin ponin metsästyspäiviä, kun tammaa ei saa millään pois tarhasta. Se vain juoksee vaaleahäntä tötteröllä. Dino ottaa usein laumassa johtajatamman aseman, joten se ei sovellu aivan kaikkien tarhakaveriksi.

Useiden kisamatkojen ja maasta muuttojen ansiosta, Dinosta on tullut kokenut matkaaja. Sen saa helposti sisään traileriin, jonka jälkeen matkustaminenkin on helppoa kuin heinän teko. Myöskään muiden hevosten kanssa matkustaminen ei ole ongelma, vaan Dino sopii hyvin myös matkakaveriksi.
Hoitaessa Dino on yleisesti rauhallinen, vaikkakin päivästä riippuu saako mahanalusta harjata tai nousevatko kaviot. Pesutilanteetkaan eivät sen suuremmin tuota hankaluuksia. Parhaiten kaikki kuitenkin onnistuu käytävällä tai karsinassa kiinnitettynä. Varustaessa Dino aina nyrpistää nokkaansa vyön kiristämiselle.

Ratsuna Dino on yhtä rehellinen poni kuin maastakäsin. Se osoittaa tasan tarkkaan milloin jokin ei kiinnosta tai jos ratsastaja antaa sille liian epäselvät avut. Dinossa onkin paljon opetusmestarin tapoja. Menossa ei ole enää nuorta pelleilyä, vain aikuismaista angstia. Ilmaisun voisi ratsastajan mielestä usein ilmaista ilman pukkipelleilyä tai paikalleen pysähtymistä. Dino ei sovellu kaikista aloittelijoille, vaan se vaatii selkeät avut ja suuren tahdon omaavan ratsastajan. Tamma kuitenkin osaa myös nöyrtyä ratsastajansa tahtoon, vaikka avut eivät välttämättä aivan ponin tahdon mukaisesti tulekaan.
Taitoja Dinolla on molempiin lajeihin hyvällä tasolla, eikä se pakoile työntekoa. Dino kulkee omalla moottorilla, jossa useinkin on liikaa hevosvoimia. Puolipidätteet ovat tärkeitä. Esteillä Dino on reipas ja osaa myös itse lukea omaa hyppäämistään. Ratsastajalta vaaditaan yhä selkeitä apuja ja tiukkaa ratsastusta, Dino ei epäröi kieltää. Kisoissa Dino menee päivästä riippuen. Usein jo kotona ennen kisoihin lähtöä tietää milloin kisat menevät penkin alle, ja koska niistä varmasti tulee ruusuke mukaan. Onneksi Dino on kuitenkin jo kokenut kisaaja, eikä se jännitä tilanteita tai muuten pelleile kisapaikoilla. Hieman enemmän virtaa ponista kuitenkin löytyy.
© VRL-05322

Kattavammat tiedot omilla sivuilla.

Shelyes on virtuaalitalli || Shelyes is a sim-game stable
Copyright © Jassu L. 2008—2019. Tekijänoikeus.
Tämä on virtuaalihevonen || This is a sim-game horse