Drama, drama, drama...

Tarinatallina Shelyes on hyvinkin draamantäyteinen, sillä kukapa jaksaisi lueskella tarinoita pelkästä hevosten hoitamisesta. Alas on listattu tarinakokonaisuuksia, jotka menisivät ehkä jopa "spinoffeista". Alla olevia listoja on helppo käyttää päästäkseen kärryille jostakin tietystä tallinsisäisestä draamakuviosta.

Sven & Ella-Amalie - 12/2017—
» Sven & Ella-Amalie

Tätä tarinakokonaisuutta ei suositella alle 13-vuotiaille.
Tarinat sisältävät runsaasti kiroilua, alkoholia, sekä pohdintaa hankalista aiheista, jotka saattavat mahdollisesti järkyttää nuorempia lukijoita.


Kyynisenä murahtelijana tunnetun Svenin elämä muuttui yhtäkkiä kuin saippuaoopperaksi, kun tämä meni ihastumaan lähes kuusi vuotta itseään nuorempaan Ellaan. Hänen maineensa ja kunniansa olisi vaakalaudalla, sillä niin suurta ikäeroa harva katsoisi kovin hyvällä. Onnistuiko Sven salaamaan tiedon muilta tallilaisilta? Kuviota hankaloitti vielä uuden tallipojan, Christianin ystävystyminen Ellan kanssa, mikä aiheutti Svenissä suurta mustasukkaisuutta, jota tämä ei kuitenkaan pystyisi kenellekään ulospäin näyttämään.

  Sven: 13.12.2017 - Lumisadetta ja silmänlumetta
Sven tapaa Ella-Amalien ensimmäistä kertaa. Kun Sven kehuu Petterille Ellan olevan "näyttävä mimmi", paljastuu Ellasta jotain, mikä järkyttää Sveniä suuresti.

  Janni: 13.12.2017
Sven avautuu Jannille, kuinka epäreilua on, että naiset voivat peitellä ikäänsä muuttamalla ulkonäköään meikin avulla. Janni ihmettelee Svenin kiinnostusta asiaan.

  Ella-Amalie: 14.12.2017 - Primadonnasta ja sen palvelijasta
Ella-Amalie ja Sven juttelevat lähemmin. Ella jää ihmettelemään Svenin outoa hymyä ja poissaolevaa tuijottelua.

  Sven: 14.12.2017 - Uusia vanhoja tuttavuuksia
Uusi tallipoika Christian on palkattu Shelyesiin. Sven on aivan varma nähneensä Christianin jossain, muttei muista missä. Svenin inho uutta tallipoikaa kohtaan kasvaa, kun hän lopulta muistaa asian juteltuaan Jassun kanssa Christianin taustoista.

  Christian: 15.12.2017 - Ensivaikutelmia
Christian tunnelmoi ensimmäisistä työpäivistään. Hän ihmettelee Svenin ja Petterin ynseää suhtautumista hänen saapumiseensa, mutta kääntää asian huumoriksi. Samalla poika mietiskelee tallin hierarkiaa ja sitä, kenen yli täytyisi kävellä päästäkseen tallityttöjen suosioon.

  Ella-Amalie: 15.12.2017 - Shelyesin Justin Bieber
Ella-Amalie tapaa Christianin ensimmäistä kertaa, ja suhtautuu poikaan hieman epäluuloisesti. Myöhemmin hän ihmettelee Svenin ja Petterin supattelua pihattotallissa ja sitä, miksi kaksikko häipyy saman tien, kun Ella kommentoi Christianin ulkonäköä...

  Sølvi: 16.12.2017 - Kahvia ja kukkapenkkejä
Talliporukka on jakautunut kahtia Christianin ihailijoihin ja vihamiehiin. Porukan juoruillessa taukohuoneessa Christian pölähtää yhtäkkiä paikalle, ja kertoo pihattotallin oven jääneen auki ja hevosten karanneen. Myöhemmin tapausta puidessa Sven ei jätä mielipidettään Christianista arvailun varaan.

  Pihla: 16.12.2017 - Draamaa, draamaa, draamaa
Sven ja Petter levittävät ympäriinsä Christianvastaista propagandaansa, mikä alkaa ärsyttää joitakin tallilaisia.

  Katya: 16.12.2017 - Draamalauantai
Katya ihmettelee Svenin suhtautumista Christianiin. Sven ei anna vastausta, kun Katya kysyy, onko tämä mustasukkainen Christianin saamasta huomiosta.

  Sven: 19.12.2017 - Sarjassamme "asiat, jotka hankaloittavat elämääni": kohdat yksi ja kaksi
Sven pohtii itsekseen suhtautumistaan Christianiin ja Ella-Amalieen ja tajuaa olevansa mustasukkainen siitä, että Ella-Amalie kehui Christianin ulkonäköä. Sven toteaa, että on parasta alkaa vältellä Ellaa kaikin tavoin.

  Ella-Amalie: 19.12.2017 - Myrskypilviä ja hattaraa
Ella kummastuu, miksi aiemmin niin mukava Sven on yhtäkkiä häntä kohtaan outo, eikä suostu juttelemaan Ellan kanssa edes talliasioista. Ella menee Christianin juttusille, ja toteaa, ettei Christian olekaan yhtään hullumpi tyyppi. Tarinan lopussa joku paiskoo ovia.

  Christian: 19.12.2017 - Läpivetoako
Christian saa Ellalta tehtävän vahtia Blondin tarhakäyttäytymistä. Myöhemmin hän ihmettelee, kun Sven ryntää kovistelemaan Christiania kahden kesken ja vaatii tätä pysymään asialinjalla tallityttöjä kohtaan. Christian pohtii myös, miksi hänen ja Ellan tuttavallinen läpänheitto ärsyttää Sveniä niin paljon.

  Sven: 20.12.2017 - Painajaisia unessa ja valveilla
Tallin draamakuviot vaivaavat Sveniä niin paljon, että ne tulevat jo uniinkin. Sven ei pysty enää salaamaan kaikkea parhaalta ystävältään Petteriltä. Tapahtuu järkyttävä käänne, kun selviää, ettei Petter olekaan ainoa, joka on kuullut Svenin avautumisen.

  Pihla: 20.12.2017 - Onnettomuuksia
Pihla kertoo omasta näkökulmastaan siitä, miten hän ja Ylva kuulivat Svenin avautuvan ajatuksistaan Petterille. Hän ja Ylva vannovat, etteivät puhuisi asiasta enää edes keskenään.

  Sven: 30.12.2017 - Pahoja aavistuksia
Sven on ollut pitkään poissa tallilta vältelläkseen Ellaa. Viivi ja Janni suunnittelevat uudenvuodenbileitä, mikä kuulostaa Svenin mielestä katastrofilta. Sven pohtii, mikä olisi kaikista järkevin ratkaisu, jotta tallilaiset eivät ihmettelisi hänen pitkää poissaoloaan.

  Ella-Amalie: 31.12.2017 - Suunnitelmien muutos
Ellan ja Christianin ystävyys on syventynyt Svenin poissaolon aikana. Ella vertailee mielipiteitään Christianista ja Svenistä. Christian kutsuu Ellan illalla järjestettävään ilotulitukseen, jonka tosin arvellaan olevan vain alkusoittoa bileillalle...

  Christian: 31.12.2017 - Vaihde vapaalle
Christian kertoo omasta näkökulmastaan keskustelustaan Ellan kanssa. Alkuillan rakettishow paljastuu kuin paljastuukin pelkiksi etkoiksi, ja matka kohti uudenvuodenbileitä alkaa.

  Sven: 31.12.2017, osa 1 - Välttelyprojekti
Sven jahkailee edelleen, osallistuako uudenvuodenjuhliin vai ei. Lopulta hän toteaa, ettei bileissä olekaan niin kamalaa. Alkoholi saa kuitenkin Svenin keskittymisen herpaantumaan, ja Ellan ignoraaminen epäonnistuu. Hän kauhistuu, kun Ella marssii henkilökohtaisesti tämän perään ja vaatii selitystä.

  Ella-Amalie: 31.12.2017 - 23:59
Ella tivaa Sveniltä syytä tämän kylmään käytökseen, ja loukkaantuu syvästi, kun tämä valehtelee Ellalle päin naamaa - kahdesti. Ella päättää katkaista välinsä Sveniin lopullisesti, sillä hän ei siedä pojan ailahtelua. Lopulta syy Svenin käytökselle jollain tapaa kuitenkin selviää, vaikka Sven ei sitä ääneen sanokaan...

  Sven: 31.12.2017, osa 2 - Pieni suuri virhe
Sven on romahtamispisteessä, sillä hän loukkaa sanomisillaan Ellaa, johon hän on korviaan myöten ihastunut. Kun Sven yrittää korjata tilanteen ja juoksee tytön perään pyytääkseen anteeksi, tapahtuu jotain, jota hän ei itsekään olisi kuvitellut voivansa tehdä. Katastrofin ainekset ovat kasassa, mutta Sven tuntee hartioillaan olevan taakan silti lievittyneen.